ادعای «مالی» درباره گامهای بالقوه جایگزین پیرامون برجام/ پرایس: مقصد نهایی گفت و گوها باید وین باشد
رایزنیها پیرامون وضعیت برجام و مذاکرات احیای آن در سطوح مختلف ادامه دارد و سناریوهایی درباره نتیجه این مذاکرات مطرح میشود.
خبرگزاری میزان -
– آژانس بین المللی انرژی اتمی در جدیدترین گزارش خود مدعی آغاز فرآیند گازدهی به یک سانتریفیوژ پیشرفته در سایت «نطنز»، با غنای ۲۰ درصد شد.
به گزارش «رویترز»، گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی گازدهی اورانیوم با غنای ۲۰ درصد به یک سانتریفیوژ پیشرفته در نیروگاه «نطنز» ایران شده است.
این گزارش ادعا کرد که ایران گازدهی اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده بیشتری را جدا از اورانیومهایی که پیشتر تا ۶۰ درصد در سایت نطنز غنی سازی شده بودند، آغاز کرده است.
گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی در عین حال با اشاره به اطلاع رسانی ایران در هفته گذشته مبنی بر تغییرات در نصب سانتریفیوژها و گازدهی موقت اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده به یک تک ماشین و آبشارهای میانی بدون جمع آوری محصولات، مدعی شد که این اقدام ایران، سبب تصمیم این نهاد برای تکرار و تشدید فعالیتهای پادمانی خود در نیروگاه غنی سازی سوخت آزمایشی «نطنز» شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که راستی آزمایی پیشین آژانس در مورد گازدهی ایران به یک سانتریفیوژ، بدون جمع آوری محصول، انجام شد.
در همین حال، دفتر مطبوعاتی «کرملین»، از رایزنی «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه با «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس در مورد برجام، خبر داد.
براساس این بیانیه، وضعیت پیرامون برجام از جمله موضوعهایی بود که پوتین و جانسون در جریان گفت و گوی تلفنی خود به آن پرداختند.
این نخستین تماس تلفنی پوتین و جانسون از ماه می ۲۰۲۰ بود.
از سوی دیگر، به گزارش «اکسیوس»، «رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، ادعا کرد که «واشنگتن در حال رایزنی با شرکای خاورمیانهای و اروپایی خود درباره گامهای بعدی بالقوه در مورد وضعیت برجام است.»
وی که هفته گذشته طی سفرهایی به غرب آسیا و اروپا با سران عربستان، امارات، قطر و دیپلماتهای ارشد فرانسه، آلمان و انگلیس، در مورد ایران رایزنیهایی را انجام داده بود، مدعی شد «همه طرفین، نگرانی فزایندهای در مورد پیشرفت هستهای ایران داشتند؛ این یک نگرانی منطقهای و جهانی است ... در عین حال، اولویت بسیاری برای دیپلماسی و تلاش برای احیای برجام وجود دارد تا بلافاصله پس از آن تعامل اقتصادی با ایران برقرار شود.»
وی در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد که تلاشهای دیپلماتیک در رابطه با برجام در مرحله «حساسی» قرار دارد و توضیحهای طرف ایرانی برای بازگشت به مذاکرات وین بسیار ضعیف است.
«مالی»، ادعا کرد «ما به شکل فزایندهای نگران تصمیم ایران به بازگشت به مذاکرات با خواستههای غیر واقعی هستیم؛ ما خیلی فکر کردهایم که اگر ایران به میز برنگردد، چه خواهیم کرد؛ ما راههای مختلفی برای رسیدگی به آن خواهیم داشت و این همان چیزی است که با شرکای خود در مورد آن صحبت کردیم.»
وی همچنین ضمن خودداری از ارائه جزئیات بیشتر، مدعی شد که این کشورها قصد دارند از ابزارهای دیگر برای جلوگیری از آن چه دستیابی ایران به سلاح هستهای خواند، استفاده خواهند کرد.
نماینده آمریکا در امور ایران همچنین اظهار کرد «در روزها و هفتههای آینده دیپلماسی شدیدتری بر سر موضوع ایران وجود خواهد داشت.»
از سوی دیگر «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت «اگرچه آمریکا به شدت از مشارکت اتحادیه اروپا با ایران حمایت میکند، اما مقصد نهایی گفت و گوها باید وین باشد؛ اگر هدف طرف ایرانی بازگشت به برجام همانطور که ادعا میکند، باشد، باید در قالب مذاکرات وین شرکت کنند.»
«پیتر استانو»، سخنگوی اتحادیه اروپا، نیز پس از دیدار «علی باقری»، معاون وزیر امور خارجه کشورمان با «انریکه مورا»، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که «هدف از برگزاری این دیدار آغاز مجدد مذاکرات برای احیای برجام بوده است.»
مذاکرات پیرامون احیای برجام که از آوریل سال میلادی جاری آغاز شد، تا ماه ژوئن در ۶ دور برگزار شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *