احمدی: امیدوارم رییس بعدی فدراسیون برای اتاقش ۸۰۰ میلیون هزینه نکند/ کسی عضو کمیته فنی شده که به فدراسیون جهانی گزارش میداد
علیرضا احمدی در گفتوگو با میزان، درباره اینکه گفته میشود فدراسیون دوچرخهسواری به دنبال جذب مربی خارجی برای تیمهای ملی است، اظهار داشت: چند روز پیش دوستان جدید که در فدراسیون حضور دارند اعلام کردند که در آینده نزدیک یک مربی خارجی را برای تیم ملی خواهند آورد، اما قطعا این موضوع یک نمایش و بازی بیش نیست و این افراد با دادن چنین وعدههایی به دنبال گول زدن و فریب جامعه دوچرخهسواری هستند. در واقع با این ادعاهای نمایشی در صدد آن هستند که بگویند در تلاش برای پیشرفت دوچرخهسواری هستند. دوستانی که چنین ادعاهایی را مطرح میکنند یا از بودجه فدراسیون بی اطلاع هستند یا اطلاعاتی راجع به دستمزدهای مربیان خارجی ندارند. دستمزد یک مربی خارجی تراز اول و باکیفیت که بتواند با حضورش دوچرخهسواری ایران را متحول کند بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار در ماه است.
وی تاکید کرد: باتوجه به قیمت فعلی دلار در ایران میتوان گفت که حقوق چند ماه یک مربی خوب خارجی معادل بودجه یک سال فدراسیون خواهد بود؛ پس عملا صحبت از جذب مربی خارجی تراز اول شعاری بیش نیست. حتی دستمزد ماهانه مربیان بلوک شرق و روسی در جه دو نیز بین یک تا ۲ هزار دلار است که خود این مبلغ هم بین ۳۰ تا ۶۰ میلیون میشود که باز هم پرداختش برای فدراسیون سخت است.
احمدی تصریح کرد: اکنون فرض میکنیم که یک اسپانسری پیدا شود و هزینههای مربی خارجی را تقبل کند، اما باید این سوال را پرسید که آیا در ایران زیرساختهای حضور مربی تراز اول مانند فراهم کردن تجهیزات به روز و پیست باکیفیت را در اختیار داریم یا خیر؟ آیا فدراسیون توانایی آن را دارد که به برنامههای مربی خارجی مانند اعزام به تورها و اردوهای بینالمللی جامعه عمل بپوشاند؟ همه این حرفها را زدم که بگویم این ادعاهای فدراسیون هیچ گونه قابلیت اجرایی ندارد. مربیانی که اخیرا برای تیم ملی در مادههای مختلف انتخاب شدهاند، بهترین نفرات و در واقع سرمایه دوچرخهسواری ایران هستند.
وی افزود: اکثر این مربیان دوستان و همدورهایهای من هستند و در صورتی که به این مربیان جوان اعتماد شود و به آنها فرصت داده شود میتوانیم شاهد تحول در دوچرخه سواری باشیم. این حق افرادی مانند علیرضا حقی است که مربی تیم ملی شود، زیرا افراد دیگری نداریم که از نظر رزومه، تجربه و دانش دوچرخهسواری در حدو اندازه این نفرات باشند.
مدیر سابق تیمهای ملی دوچرخهسواری در واکنش به انتخاب برخی اعضای جدید برای کمیته فنی، خاطرنشان کرد: یک سری افراد و کارشناسان باتجربه در کمیته فنی حضور دارند که دارای ایده هستند و هدفشان رشد این رشته است، اما متاسفانه برخی نفرات جدیدا به کمیته فنی اضافه شدهاند که کاملا عجیب است. اخیرا فردی به کمیته فنی اضافه شد که جزو افرادی است که ایمیلهایی را به فدراسیون جهانی دوچرخهسواری ارسال میکرد و راپورت فدراسیون را میداد. این فرد همان کسی است که زمانی که یکی از قهرمانان سابق دوچرخهسواری ایران هدایت تیم ملی را برعهده گرفت به فدراسیون جهانی ایمیل زده بود و با مواردی که در نامهاش به فدراسیون جهانی گفته بود، فدراسیون دوچرخهسواری ایران را تا آستانه تعلیق پیش برد.
احمدی گفت: اکنون همین فرد به عضویت کمیته فنی درآمده و باید این را از سرپرست جدید پرسید که آیا حضور این افراد که به خاطر منافع شخصی حاضر به انجام هر اقدامی هستند، در کمیته فنی میتواند موثر باشد؟ افرادی به عضویت کمیته فنی درآمدهاند که در فدراسیون قبلی به دلیل برخی مسائل کنار گذاشته شده بودند، ولی حالا سردمدار مبارزه با فساد در دوچرخهسواری شدهاند. همان کسانی که در دوران ریاست قمری مسئولیت بخشهای مختلف را برعهده داشتند، ۷-۸ ماه قبل از پایان ریاست قمری از فدراسیون رفتند و با تغییر مواضعشان به تیم دیگری که برای ریاست فدراسیون تلاش میکردند پیوستند. واقعا جالب است افرادی که که ۵ سال در زمان ریاست قمری در فدراسیون سمت داشت پس از آنکه از فدراسیون رفتند منتقد کارها و اقدامات خود شدند. این رفتارها نماد واقعی دورویی هستند و متاسفانه همین مسائل باعث شده دوچرخهسواری آسیب ببند.
وی در واکنش به حضور هاشمکندی به عنوان سرپرست جدید فدراسیون دوچرخهسواری گفت: باتوجه به شناختی که از هاشمکندی و تواناییهایش دارم فکر نمیکنم او این توانایی را داشته باشد که دوچرخهسواری را از بحران خارج کند. در واقع او فرصت کوتاهی را در اختیار دارد و از طرف دیگر وی از سوی وزارت ورزش ماموریت دارد تا شرایط را برای انتخابات مهیا کند. نباید برگزاری لیگ و قهرمانی کشور را به عنوان نقطه قوتی در کار هاشمکندی در نظر گرفت چراکه هر فدراسیونی این کارها را انجام میداد.
مدیر سابق تیمهای ملی دوچرخهسواری افزود: البته دوستانی که اخیرا مجبور به استعفا از فدراسیون شدند با حمایتهای یکی از معاونتهای وزارت ورزش به دنبال آن هستند که باز هم در انتخابات ریاست فدراسیون شرکت کند و این مهرهچینیهای اخیر و انتخاب برخی افراد در پستهای مختلف به همین خاطر است. تیم جدیدی که سرپرستی فدراسیون را برعهده دارند حتی نتوانستهاند یک برنامه و اردو برای تیم ملی ترتیب دهند و در مقابل حرف از مربی خارجی و تحول در دوچرخهسواری میزنند. متاسفانه با این صحبتها هم افکار عمومی را فریب میدهند و هم وقت ورزشکاران را با وعدههای توخالی هدر میدهند.
احمدی در پایان درمورد برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون دوچرخهسواری منطبق با اساسنامه جدید، گفت: قرار است انتخابات طبق اساسنامه جدید برگزار شود که خوشبختانه با این مدل میتوانیم شاهد انتخاباتی سالم و به دور از مهندسی باشیم. هرچند طبق اساسنامه جدید میزان دخالت وزارت ورزش تقریبا به صفر رسیده است، اما باز هم لازم است تا وزارت ورزش نظارت بیشتری بر روند جریانات پیش از انتخابات داشته باشد. امیدوارم کسی به عنوان رییس فدراسیون انتخاب شود که برای اتاقش ۸۰۰ میلیون تومان هزینه نکند و به دنبال تامین نیازهای دوچرخهسواری و رکابزنان باشد.