رد خبر سفر هیئتی از عربستان به تهران/ جزئیات گفتوگوهای وین در آینده اعلام میشود
- سعید خطیبزاده امروز در نشست خبری هفتگی، ضمن تشریح رویدادهای حوزه سیاست خارجی در یک هفته اخیر، گفت: روز پنجشنبه ۲۲ مهرماه دیدار و گفتوگوی هیئت اعزامی اتحادیه اروپا به تهران را داشتیم که آقای مورا نماینده سیاست خارجی اتحادیه ارویه به آمدند و با معاون سیاسی وزارت امور خارجه دیدار کردند. همچنین در همان روز وزرای خارجه ایران و فدراسیون روسیه گفتوگوی تلفنی با یکدیگر داشتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: روز جمعه نیز وزیر امور خارجه کشورمان با همتای چینی خود گفتوگوی تلفنی داشتند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه تصریح کرد: روز گذشته نماینده ویژه ایران در امور یمن با سفیر یمن در تهران دیدار و رایزنی کردند.
خطیبزاده همچنین از سفر امروز وزیر امور خارجه ونزوئلا به میزبانی تهران خبر داد.
وی با اشاره به ادامه مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: گفتوگوهای پنجشنبه گذشته میان دکتر باقری و انریکه مورا خوب و سازنده بود و نکاتی که باید، به مورا منتقل شد. در این دیدار توافق شد در چند روز آینده این گفتوگوها در بروکسل ادامه پیدا کند و موضوعاتی که در ۶ دور مذاکرات وین به نتیجه نرسیده باید به نتیجه برسد و من مطمئنم که آقای باقری در این دیدار گفتوگوهای خوبی خواهند داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به ادامه گفتوگوهای وین گفت: پرونده گفتوگوها و مذاکرات در وزارت امور خارجه پیگیری میشود و ترکیب تیم مذاکرهکننده در آینده اعلام خواهد شد. آقای دکتر باقری به بروکسل خواهند رفت و در آنجا گفتوگوها را ادامه خواهند داد.
خطیبزاده در ادامه گفت: بنا به گفته رئیس جمهور و وزیر امور خارجه، گفتوگوهای وین ادامه داده میشود و جزئیات آن در آینده اعلام میشود. اما هیچ پیششرطی برای آمریکا اعلام نکردیم، زیرا آمریکا اصلاً عضو برجام نیست؛ هدف اصلی از این گفتوگوها اطمینان از برداشته شدن تحریمهاست تا واشنگتن دنیا را به سخره نگیرد. بایدن روند جداگانهاى از ترامپ اعمال نکرد. با کلام هم نیتها روشن نمىشود به نظر میرسد رفتار دولت او در عمل تداوم اقدامات ترامپ بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه مذاکرات وین در جایی متوقف شد که نقطه اختلاف بود و دولت جدید قصد آسیبشناسی این اختلافات را دارد، گفت: جزئیات، ابعاد، چالشها و نقاطی وجود دارد که بر اساس آن تصمیمگیری جدید انجام و به طرف مقابل اعلام خواهد شد. ۶ دور گفتوگوهای وین نشان داد اگر آسیبشناسی به درستی انجام نشود، مذاکرات بینتیجه خواهد بود.
چهارشنبه هفته آینده وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان به تهران خواهند آمد
خطیبزاده در ادامه اضافه کرد: از منطقه جنوبی خلیج فارس تا نواحی شمالی ایران و شامات هر کجا رژیم اشغالگر قدس رفته شاهد همین هستند. دوستانه و از مجاری مختلف به همسایگان گفتهایم رژیم صهیونیستی رژیمی است که در خون، ترور و ناامنی رشد کرده است و جایی پا نمیگذارد مگر این که همینها در آنجا مشاهده شود. جمهوری اسلامی ایران حضور رژیم صهیونیستی را در مرزهای خودش تحمل نمیکند و در این مورد با کسی شوخی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به تایید و اعتراف نهادهای ذیربط بینالمللی و به خرد همه کشورها و کنشگران فضای بینالمللی، در مقابله با پدیده شوم قاچاق مواد مخدر پیشرو است و ما دهها هزار شهید و جانباز و مجروح در این زمینه داریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: شاید روشن باشد برخی اظهارات رسانهای با چه هدفی صورت میگیرد. من نیتخوانی نمیکنم؛ اما روابط ایران و جمهوری آذربایجان روابط خوب و طبیعی است و نباید اجازه داد این روابط به هم بریزد.
دلار تبدیل به یک سلاح و یک ابزار کشتار دسته جمعی پولی و مالی در نظام بینالمللی شده که تمام مناطق جغرافیایی و نظامی پولی و مالی را قربانی کرده است
خطیبزاده تصریح کرد: تحریمهای فراسرزمینی آمریکا به همه نشان داد که چگونه دلار به سلاحی تبدیل شده که گردن همه را میزند. نظامهای پولی و مالی دنیا تلاش کردند خودشان را مستقل از دلار کنند. برخی کشورها وارد اتحادیههای مالی و پولی با هم شدند که مستقل از دلار است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه اضافه کرد: این اراده وجود دارد که برخی کشورها به صورت مستقل کارهای خود را ادامه دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره سطح روابط ایران و مصر گفت: روابط دو کشور در سطح حافظ منافع پیگیری شود و گفتوگوی کوتاهی هم در بغداد بین وزیر امور خارجه و رئیس جمهور مصر صورت گرفت. امیدواریم در چارچوبهای که تصور میشود بتوان این روابط را پیگیری کرد که به نفع همه کشورها جلو برود.
خطیبزاده درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، بیان داشت: این قرارداد نقشه راه همکاریهای مشارکت راهبردی ایران و چین در یک چهارچوب حقوقی برای روابط راهبردی بلندمدت بین دو کشور است این نبوده و اجزای مختلف دارد که به وزارتخانههای مختلف و نهادها بر میگردد.
وی در ادامه افزود: آقای امیرعبداللهیان بعد از اینکه وزارت خارجه آمدند ارزیابیهایی از عملیاتی شدن توافق داشتند. ایشان آن را در هیئت دولت مطرح کردند و و وظایف تمام دستگاهها را با نگاه جدید برای آنها فرستادند و این موضوع به عنوان موضوعی حاکمیتی در حال پیگیری است.
وی اضافه کرد: صحبتی شده بود و آقای امیرعبداللهیان در سفر به مسکو با آقای لاوروف به صورت جدی صحبت در این باره کرد. متن باید در تهران نهایی شود و زمانی که نهایی و مجوز مذاکرات اخذ شد، دستگاه دیپلماسی گفتگوهای خود را برای سند جامع همکاری راهبردی با روسیه آغاز خواهد کرد. من فکر میکنم طی دو ماه آینده به نتیجه خواهیم رسید.
خطیبزاده درخصوص پیگیری پرونده احمد متوسلیان و همراهانش، گفت: ما هیچگاه پیگیریهای خود را برای یافتن اثری از ایشان لحظهای متوقف نکردهایم. مذاکرات در این خصوص را بارها انجام دادهایم، گاهی به سرنخ رسیدیم و به نتیجهای نرسیده، ولی هیچگاه از ادامه روند ناامید نشدهایم و کار پیگیری را ادامه دادهایم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه تصریح کرد: همچنان اولویت اصلی ما در حوزه شامات این موضوع است و اطمینان میدهم که به دنبال یافتن اثری از دیپلماتهای خود هستیم.