تحقیقات پلیس آلمان درباره سندرم هاوانا/ پرونده تیراندازی به «جیکوب بلیک» بسته شد
- پلیس آلمان در حال تحقیق در مورد حمله با سلاح صوتی علیه کارکنان سفارت آمریکا در برلین است؛ این آخرین مورد از موارد در حال افزایش سندرم موسوم به هاوانا در سراسر جهان است.
به گزارش «گاردین»، بیانیه پلیس آلمان، که میگوید تحقیقات از ماه آگوست در جریان بوده است، به تازگی در پاسخ به گزارشی در «اشپیگل» منتشر شد که میگوید تحقیقات درباره دستکم ۲ پرونده بر اساس شواهد ارائه شده از سوی سفارت آمریکا آغاز شده است.
حدود ۲۰۰ مورد از سندرم هاوانا در حال حاضر در سراسر جهان، از جمله در چین، هند و حتی واشنگتن دی سی، گزارش شده است.
این نوع حوادث به این دلیل سندروم هاوانا نامگذاری شده که نخستین موارد در شهر هاوانا، پایتخت کوبا در سال ۲۰۱۶ گزارش شد.
بیشتر اهداف این حملات، دیپلماتها و افسران اطلاعاتی آمریکا بودهاند؛ هرچند که کانادا هم مواردی را در سفارت خود در هاوانا گزارش کرده است.
مقامهای اتریشی همچنین گفتهاند که با آمریکا در حال بررسی گروهی دیگر از پروندههای مربوط به کارکنان سفارت آمریکا در وین هستند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه قانونی را امضا کرد که مراقبتهای بهداشتی بهتر و حمایت از قربانیان این سندرم را تضمین میکند.
این قانون حوادث مربوط به این سندرم را به عنوان حوادث غیرعادی بهداشتی در نظر میگیرد و آنها را حملات نمیخواند.
بسته شدن پرونده افسر پلیس شلیک کننده به جیکوب بلیک
وزارت دادگستری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که اتهامی را علیه افسر پلیسی که سال گذشته ۷ گلوله به «جیکوب بلیک جونیور»، مرد آمریکایی آفریقایی تبار شلیک کرده بود، پیگیری نخواهد کرد.
وزارت دادگستری اعلام کرد شواهد کافی برای اثبات این که افسر پلیس منطقه «کنوشا»، عمداً قوانین آمریکا را نقض کرده است وجود ندارد؛ بنابراین پرونده بسته میشود.
در ماه ژانویه، دادستانهای ایالت ویسکانسین نیز از طرح اتهام علیه افسر پلیس درگیر در تیراندازی خودداری کردند.
تیراندازی در مریلند
به گفته پلیس مریلند، ۲ نفر در این شهر هدف اصابت گلوله قرار گرفتند و یک مظنون در این رابطه بازداشت است.
پلیس در ابتدا گفت که در جست وجوی قربانیان یا مظنونان دیگر است و مردم باید در خانههای خود پناه بگیرند، اما بعداً در پیامی توییتری نوشت که یک مظنون مرد در بازداشت است و هیچ تهدیدی وجود ندارد.