واکنش سیستم ایمنی انسان به جهشهای بعدی کرونا چگونه است؟
جهشهای پی در پی کرونا این نگرانی را ایجاد کرده که آیا جهشهای کرونا به جایی میرسند که در برابر سیستم ایمنی بدن انسان مقاومت کند.
خبرگزاری میزان -
– تاکنون ۲۳۰ میلیون نفر در جهان به بیماری کرونا مبتلا شده و حدود ۵ میلیون نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند.
ویروس کرونا تاکنون جهشهای متعددی یافته که برخی از آنها مرگبار بودهاند.
به گزارش «وب سایت دانشگاه راکفلر»، با هر جهش ویروس کرونا، شمار افراد مبتلا افزایش مییابد؛ این امر سبب شده تا این پرسش مهم مطرح شود که آیا ممکن است ویروس در نهایت به مجموعهای از جهشها برسد که بتواند از سیستم ایمنی بدن انسان به صورت کامل فرار کند؟
بررسی جدیدی که «نیچر» انجام داده، نشان میدهد، رسیدن به آن مرحله بسیار دشوار است.
محققان با مظالعه دهها جهش طبیعی و آزمایشگاهی دریافتند که ویروس کرونا در آینده باید حدود ۲۰ جهش متناسب را طی کند تا کاملا در برابر آنتی بادی مقاوم شود.
اگرچه حتی در این صورت نیز در برابر آنتی بادیهای ناشی از واکسن همچنان آسیب پذیر خواهد بود.
یافتهها نشان میدهند، سیستم دفاعی بدن انسان اگر به درستی تحریک شود، میتواند با بدترین نوع جهشهای ویروس کرونا در آینده نزدیک مقابله کند.
اگرچه ابتلای طبیعی یا واکسن منجر به بروز ایمنی میشوند، اما به هیچ وجه توانایی سیستم ایمنی بدن انسان در برابر این ویروس خسته نشده است.
همانطور که ویروس کرونا انواع جهش یافته مختلفی دارد، بدن انسان نیز آنتی بادیهای مختلفی دارد؛ به همین دلیل نوع دلتا، مسریترین نوع ویروس کرونا تاکنون، نتوانسته به صورت کامل در برابر سیستم بدنی انسان، مقاومت کند.
با اطمینان میتوان گفت که دلتا، آخرین جهش کرونایی نیست که میبینیم؛ ویروس کرونا همچنان در جمعیتهای بزرگ، با سرعت بالا تکثیر میشود.
یافتههای دیگری نیز نشان میدهند که در دراز مدت، سیستم ایمنی بدن انسان در رقابت با کرونا پیروز خواهد شد؛ افرادی که هم ابتلا به کرونا و هم دریافت واکسن را تجربه کردهاند، آنتی بادیهای موثرتری تولید میکنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *