ضرورت کاهش وابستگی شهرداری به بودجه شهرسازی
زهرا نژاد بهرام عضو سابق شورای شهر تهران در گفت وگو با میزان با اشاره به اولویت های مدیریت شهری تهران در حوزه شهرسازی، گفت: برای انجام هر کاری نیاز به یکسری برنامه ریزی هایی است و زمانی که اهداف و برنامه ها مشخص شد حرکت در مسیر آن، میزان موفقیت در اجرا را افزایش خواهد داد.
وی با بیان اینکه برنامه سوم شهرداری تهران تمام رویکردها را مشخص کرده است ادامه داد: شورای پنجم از اساس نسبت به تمام کاستی های برخی طرح های اجرا شده در سطح شهر تهران، آسیب شناسی انجام داد و کار بازنگری آن را به کمیته دانشگاه تربیت مدرس سپرد تا بعد از انجام آسیب شناسی نقاط قوت و ضعف مشخص و درصدد رفع آن اقدام شود.
عضو سابق شورای شهر تهران تاکید کرد: اقدام مذکور، موضوع استراتژیکی بود که باید انجام می شد تا ما بتوانیم آینده شهر را تضمین کنیم تا بر اساس یافته های خود از اجرای طرح تفصیلی نقاط قوت و ضعف را شناسایی کنیم و به به نظر می رسد ادامه این کار و بازنگری طرح تفصیلی جزو اولویت های است که باید پیگیری شود.
نزاد بهرام تاکید کرد: از سویی دیگر ما نیازمند آن بودیم که برخی ازگره های قانونگذاری در سطح شهر در باب طرح تفصیلی ، را برطرف کنیم که در این زمینه اقدامات خوبی از جمله قیمت روز املاک صورت گرفت که اگر کمیسیون شهرسازی این موضوع را نیز پیگیری کند می تواند اتفاق مبارکی برای درآمدهای پایدار شهرداری ایجاد کند.
وی با بیان اینکه کمیسیون شهرسازی در دوره پنجم، از هر اقدامی در راستای شهر فروشی و شهر نفروشی جلوگیری کرد ادامه داد: شهر نفروشی یعنی قوانین و مصوباتی در صحن شورا نداشته باشیم که این اجازه را به شهرداری بدهد تا شهر را بفروشد همچنین شهر فروشی نیز در این راستا بود که یکسری از قوانین و قواعد از قبل وجود داشت که بی توجهی به آن منجر به شهرفروشی می شد که از این موضوع نیز جلوگیری شد.
عضو سابق شورای شهر تهران بیان داشت: باید پذیرفت که خطرات بالقوه از جمله زلزله ، سیلاب و فرونشست زمین شهروندان ما را تهدید می کنند لذا باید در تصمیم گیری ها ، نگاهمان به این خطرات باشد تا اگر فاجعه ای رخ داد بتوانیم پاسخگوی نیاز شهروندان خود باشیم.
نژاد بهرام بیان داشت: کمیسیون شهرسازی باید یک هماهنگی با قواعد و ضوابط طرح شده نسبت به ساخت و سازها انجام دهد تا ظرفیت های خوبی را برای شهروندان در سطح شهر فراهم کند از سویی دیگر شهرداری باید میزان وابستگی خود را از نظر بودجه به شهرسازی کاهش دهد تا امکان حفاظت از شهر بیشتر شود.
وی تاکید کرد: همچنین مدیریت شهری باید بتواند ظرفیت های منابع درآمد پایدار مانند ارزش افزوده را برای خود در نظر گیرد.