آیا احتمال جهشهای خطرناکتر کرونا وجود دارد؟
تکامل ویروس کرونا سرنخهایی را درباره این موضوع ارائه میدهد که آیا سویهای خطرناکتر از سویه «دلتا» در راه است یا خیر.
به گزارش «نشنال جئوگرافیک»، کارشناسان در حال بررسی روند جهش ویروس کرونا برای درک علت بروز انوع بسیار مسری ویروس کرونا مانند دلتا هستند.
در طول همه گیری ویروس کرونا، هزاران سویه از این ویروس شناسایی شدند که ۴ نوع از این سویهها از سوی سازمان بهداشت جهانی به «گونههای مورد نگرانی» معرفی شدهاند؛ آلفا، بتا، گاما و دلتا.
به گفته محققان، سویه دلتا بسیار مسریتر از انواع دیگر کروناست؛ حدود ۹۷ درصد مسریتر از انواع اولیه این ویروس.
اما آیا این بدترین چیزی است که جهان نظاره گر آن است؟
درک چگونگی جهشها میتواند به ما کمک کند تا دریابیم که آیا هنوز گونههای نگران کننده بیشتری در راه هستند یا خیر.
این موضوع (شیوع گونههای بدتر از دلتا) از سوی میکروبیولوژیستهایی که ویروس کرونا را مورد مطالعه قرار دادهاند مورد انتظار است، اما آنها نمیتوانند پیش بینی کنند که این امر در کجا روی میدهد.
«بتانی مور»، رئیس بخش میکروبیولوزی و ایمونولوژی دانشگاه «میشیگان»، میگوید «هر بار که ویروس وارد سلول میشود، ژنوم خود را تکثیر میکند تا به سولهای دیگر سرایت کند و این امر احتمال خطا را ایجاد میکند؛ جهشها به طور کلی به طور تصادفی و خود به خود ظاهر میشوند و نه به صورت نظام مند.»
بیشتر جهشها یا ویروس را از بین میبرند و یا در اثر عدم انتشار از بین میروند.
دانشمندان همواره انتظار این موضوع را داشتهاند که شاهد جهشهای ویروی «سارس- کووید» باشند چرا که کروناویروسها به طور اجتناب ناپذیری ژنوم خود را بیشتر از انسانها و حیوانات کپی میکنند و یا حتی برخی از عوامل بیماری زا، کدهای ژنتیکی خود را تکرار میکنند.