در مراسم اربعین چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
-در مراسم زیارت اربعین سال ۱۴۰۰ بهتر است این نکات را رعایت کنید.
- استفاده از ماسک مناسب به طور صحیح برای همه زائرین و خادمین در موکبها و کاروانها در تمامی فضاها الزامی است.
- رعایت فاصله اجتماعی توسط تمام افراد به طوری که فاصله ۲ متر در تمام فضاها رعایت گردد.
- شستن صحیح و مکرر دستها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونی کننده با پایه الکل الزامی است.
- از دست زدن به ماسک استفاده شده بدون دستکش خودداری شود. ماسک استفاده شده را در جیب و کیف خود قرار ندهید و ماسک را در نایلون گذاشته و در سطل زباله درب دار بیاندازید.
- از تماس دستها قبل از شستشو یا ضدعفونی با چشم، بینی و دهان اجتناب نمایید.
- در صورت مشاهده علایم بیماری و سرماخوردگی به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت / مراکز درمانی / درمانگاه هلال احمر در خارج از کشور مراجعه گردد.
- رعایت عدم استعمال دخانیات به دلیل تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس الزامی است.
- از ارائه خدمت توسط خادمین دارای علائم کووید-۱۹ جلوگیری شود.
- کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
- داشتن کارت واکسن کووید-۱۹ برای همه خادمین و زائرین الزامی است.
- تجمع زائرین در مقابل موکبها مدیریت شده به طوری که فاصله دو متر از همدیگر رعایت گردد و برای همین منظور معبر طراحی و علامتگذاری فضای مقابل موکبها برای رعایت فاصلهگذاری لازم صورت پذیرد.
- تجهیزات شستوشو و ضدعفونی دست برای مراجعین متناسب با فضای موکب و پذیرش زائر در موکبها تعبیه گردد.
- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری گردد. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
- نظر به اهمیت موضوع و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف در حد زیاد در طول مراسم عزاداری و همچنین حفظ سلامت مصرف کنندگان جهت توزیع موادغذایی و نوشیدنی خصوصاً موادغذایی و نوشیدنی گرم وداغ توصیه میگردد که از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی و پی وی سی شفاف و رنگ روشن استفاده نگردد و نسبت به جایگزینی آن با ظروف یکبار مصرف به ترتیب اولویت با پایه گیاهی، سلولزی (کاغذی) و آلومینیومی جهت توزیع غذا و نوشیدنی اقدام نمایند.
- از آب آشامیدنی سالم استفاده گردد. استفاده از آب سیستمها یا شبکههای آبرسانی موردتایید مقامات بهداشتی محل برای کلیه مصارف. استفاده از آب تانکرهای سیار و ثابت مورد تأیید مقامات بهداشتی محل برای کلیه مصارف باستثنای مصرف شرب که در صورد عدم وجود شبکه آبرسانی حتما" از آب بسته بندی شده دارای مجوزهای قانونی استفاده گردد.
- پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد. بویژه درکنار هرایستگاه صلواتی و موکبها سطل زباله درپوش دار یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوانهای یکبار مصرف استفاده شده به تعداد مناسب نگهداری شود. از پراکندگی پسماندهای (زباله های) تولیدی به ویژه پسماندها و باقیمانده مواد غذایی در محیط و اطراف محل موکب خود داری گردد.
- از دفع فاضلاب تولیدی به صورت روباز و یا در جوی و انهار خودداری شود.
- تهویه طبیعی محل اسکان زائرین بایستی بطور مرتب انجام شود بطوری که در هیچ زمانی دارای هوای سنگین و بوی نامطبوع در محل اسکان نباشد.
- باز بودن در و پنجرههای مقابل هم حتی با روشن بودن کولر جهت گردشها ضروری است.
- باز بودن چهار طرف یا حداقل دو طرف چادر و یا کانکس محل اسکان زائرین جهت گردش مناسب هوا ضروری است.
- توصیه میگردد در تمامی محیطهای اسکان و آشپزخانه از سیستم هواساز مناسب استفاده شود.