یافتههای دانشمندان درباره سویههای «دلتا» و «مو»
سویههای مختلف ویروس کرونا سبب شده نگرانیها در مورد این بیماری و مقابله با آنها دشوار شود.
خبرگزاری میزان -
– گسترش مداوم ویروس بیماری «کرونا»، سبب شده تا تعداد حروف الفبای یونانی مورد نیاز برای نامگذاری آنان افزایش یابد.
به گزارش «اکونومیک تایمز»، سویه «دلتا»، سویه غالب بیماری کرونا در جهان، نخستین بار در هند شناسایی شد؛ «دلتا» که توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان سویه «نگران کننده» طبقه بندی شده، انتقال سریعتر بیماری شدیدتر را در پی دارد و از قدرت مقابله واکسنها میکاهد.
افراد آلوده به «دلتا» در بینی خود هزار و ۲۶۰ برابر بیشتر ویروس بیماری را دارند؛ در حالی که مدت زمان لازم برای پیدایش علائم نوع اصلی کرونا، تا ۷ روز بود، «دلتا» تنها ۳ روز زمان لازم دارد و به سیستم ایمنی بدن فرصت کمتری برای پاسخگویی میدهد.
«لامبدا»، دیگر سویه جهش یافته بیماری کرونا، که در ابتدا به عنوان تهدید بالقوه جدیدی مورد توجه قرار گرفته بود، در حال عقب نشینی است.
براساس دادههای GISAID، پایگاه دادهای که انواع کرونا را دنبال میکند، این سویه در چهار هفته گذشته در سطح جهانی کاهش یافته است.
«مو»، سویه جدیدی که نخستین بار در کلمبیا شناسایی شد، به دلیل داشتن جهشهای متعدد در طبقه انواع «مورد علاقه» سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.
جهشهای «مو» میتوانند انتقال پذیری آن را افزایش داده و مقابله با آن را دشوار کنند.
براساس گزارشها، گردش این سویه در جهان در حال کاهش است؛ به همین دلیل تهدید فوری تلقی نمیشود.
باید توجه داشت که نکته مهم در موضوع شیوع بیماری کرونا، واکسیناسیون است.
شمار بالای افراد واکسینه نشده، به معنای فرصت بالای گسترش و شیوع و جهش انواع جدید است.
البته واکسنهای موجود که از بیماری شدید و مرگ جلوگیری میکنند، هنوز نتوانستهاند مانع انتقال شوند؛ ویروس کرونا همچنان در بینی افراد حتی واکسینه شدهها قادر به تکثیر و انتقال از طریق قطرات ریز است.
برخی از محققان بر این باورند که برای شکست دادن کرونا نیاز به نسل جدیدی از واکسنها داریم که بتوانند انتقال را مسدود کنند؛ تا آن زمان جهان در برابر ظهور انواع ویروس کرونا آسیب پذیر خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *