مرادی: با وزنهبرداران امید در مسابقات جهانی شرکت میکنیم/ به سهراب گفتم دنیا به آخر نرسیده و باید تمرین کند
- علی مرادی که میهمان برنامه ورزش و مردم بود، درمورد شرایط فدراسیون وزنه برداری اظهار داشت: در ابتدا پیروزیها و موفقیتهای پارالمپیکیهای عزیز را تبریک میگویم. وفتی به فدراسیون برگشتم هر کشور ۴ سهمیه میتوانست کسب کند، اما، چون آمار دوپینگیها در کشورمان زیاد شده بود تعداد سهمیه کشور ما به عدد ۲ رسیده بود. علی هاشمی در یک قدمی کسب مدال برنز المپیک بود.
وی ادامه داد: نمیخواهم مسائل را شخصی کنم. اتفاقی بود که افتاد و باید از وزارت و کمیته تشکر کنم. مسئولان ارشد ورزش جهان به ایران آمدند تا تعداد سهمیه فدراسیون ایران به عدد ۴ برگردد، اما تاثیری نداشت. هیچکس هم نپرسید چرا این سهمیه کم شده است. جالب است که برخی از دوستان طلبکار هم بودند که چرا سهمیه ایران کم شده است. در المپیک اخیر برخی از کشورها اصلا حضور نداشتند.
رییس فدراسیون وزنه برداری در مورد حضور تاماش آیان، خاطرنشان کرد: به هر حال حضور وی هم موثر است و اگر برای دور بعدی آیین نامه و اساسنامه درستی نوشته نشود احتمال حذف وزنه برداری از المپیک پاریس وجود دارد. پرونده دو المپیک قبلی بسته شده است. در این مدت ورزشکاری داشتیم که از عنوان پنجمی به مدال هم رسید، اما پرونده آنها بسته شد. برای دور بعدی رویکرد به المپیک بعدی است. باید به فکر بازیهای آسیایی و المپیک بعدی باشیم.
مرادی درمورد اوزان المپیکی عنوان کرد: این موارد باید تصمیم گیری شود. پیش بینی میکنم که در بازیهای آسیایی در ۷ وزن برگزار شود. اگر قرار باشد که یکی از کشورهای صاحب سبک مانند چین در ۱۰ وزن به مدال برسد پس تکلیف سایر کشورها چه میشود. در المپیک هم احتمالاً ۵ وزن حضور پیدا کنند. ۴ سال قهرمان جوانان جهان شدیم و حالا همین نفرات در حال رشد هستند و در سطح دنیا مطرح شده اند. نخستین رویداد پیش روی ما مسابقات جهانی در ازبکستان است که تا ۳ ماه دیگر برگزار خواهد شد.
وی گفت: فکر میکنید در سیدنی که دو طلا کسب کردیم آیا پیشرفت چشم گیری داشتیم؟ ما در آن مقطع محل تمرین مناسب هم نداشتیم، اما به ۲ مدال طلا رسیدیم. این روزها توسعه بهتر و بیشتری پیدا کرده ایم و باید راستی آزمایی کنیم. تجهیزات ما برای ۲۰ سال پیش است و بسیار تلاش کردیم تا امکانات جدید به کشور وارد کنیم، اما تحریمهای ظالمانه کار را برای ما سخت کرد. کلاسهای آموزشی زیادی داریم و در بخش بانوان هم سعی کردیم قدمهای خوبی برداریم. چند وقت دیگر مسابقات نوجوانان دختر جهان را در عربستان خواهیم داشت.
رییس فدراسیون وزنه برداری درخصوص کرسی بین المللی اش خاطرنشان کرد: با کم لطفیهایی که انجام شد کرسی بین المللی و دبیر کلی فدراسیون آسیایی از ما گرفته شد. از بازیهای آسیایی گذشته برای فدراسیون جهانی هم معرفی نشدم.
مرادی درمورد عملکرد وزنه برداران کشورمان در المپیک توکیو، اظهار داشت: ما فقط دو ظرفیت نداشتیم. ما مسابقات انتخابی المپیک را داشتیم. مسابقات محلات هم قوانین تغییر نمیکند، اما ۲ ماه قبل از المپیک برنامهها تغییر کرد و موجب شد سهراب مرادی آسیب ببیند. از ۶ مسابقه گزینشی به ۴ رسیدند و سیستم انتخابی را تغییر دادند. ما باید تصمیم میگرفتیم و ساعتهای زیادی را صرف این موضوع کردیم. سهراب مرادی به دلیل آسیب دیدگی شدید از ناحیه کمر و کتف راهی آلمان شد تا مداوا شود و نتوانست امتیازهای لازم را برای حضور در المپیک کسب کند. وادا به چند وزنه بردار کلمبیا اجازه حضور در المپیک را نداد و بعد از معرفی علی هاشمی در دسته ۹۶ کیلوگرم نوبت به نفرات بعد از سهراب مرادی رسید.
وی افزود: ما سعی کردیم تا راه را برای سهراب مرادی باز کنیم، اما اگر اصرار روی حضور وی داشتیم ممکن بود سهمیه علی هاشمی هم بسوزد. کادر فنی ما تصمیم خوبی گرفت. درمورد کیانوش رستمی هم موضوع متفاوت است. او در تمام رویدادها حضور داشت، اما فرصتها را از دست میداد. با بیزینس کلاس و به همراهش برادرش وی را به به جام پادشاهی تایلند اعزام کردیم. وقتی خودش میگوید من خودم همه کارها را میکنم باید درمورد مسابقات سوئیس هم به ما خبر میداد. وی به ما گفت میخواهد به مسابقات ایتالیا اعزام شود. کاری به مدیریت آیان ندارم، اما به ما نامه زدند که وی نمیتواند در مسابقات سوئیس حاضر شود و تنها میتواند به عنوان وزنه بردار آزاد در مسابقات باشد.
مرادی گفت: ما ۲۰ نفر را انتخاب و به فدراسیون جهانی معرفی کردهایم. در را باز گذاشتیم و چراغها هم روشن است، اما برخیها مانند کیانوش رستمی نیامدند. از سال ۲۰۰۰ به بعد با مربی خارجی کار را دنبال میکردیم، اما حالا با نیروی خودمان در المپیک حضور پیدا کردیم و مدالی ایرانی - اسلامی به دست آوردیم. مرادی تماسی با ما نداشت و در اردوها هم حضور پیدا نکرد. قبل از موضوع المپیک با مرادی صحبت کردم و گفتم که دنیا به آخر نرسیده است و باید تمریناتش را ادامه دهد که او هم قبول کرد، اما دیگر خبری از وی نشد.
رییس فدراسیون وزنه برداری با بیان اینکه ورزشکاران باید شرایط اردویی را رعایت کنند، خاطرنشان کرد: برای بازیهای آسیایی هم در را بر روی کسی نمیبندیم. ما به عنوان مجری فرصتها را به ورزشکاران میدهیم و حالا فرصت به امیدها رسیده است. در مسابقات جهانی با امیدها اعزام خواهیم شد.
وی درمورد پریسا جهانفکریان تصریح کرد: شرایط وی هم مانند سهراب مرادی در المپیک بود. ما نام وی را رد کرده بودیم، اما نمیدانستیم که کشور ساموآ نمیخواهد در المپیک حضور پیدا کند. کمیسیون پزشکی هم برای وی تشکیل شد، اما برخلاف پزشک متخصصش به ما اعلام شد که وی شرایط خوبی برای حضور در المپیک ندارد.
مرادی درخصوص اینکه گفته میشود فدراسیون تنها ۶۰ میلیون تومان به علی داوودی پاداش داده است، گفت: در همان زمان حدود ۱۱۰ میلیون تومان فدراسیون پرداخت کرد و وزیر ورزش هم ۲۰۰ میلیون تومان متقبل شد. حرف داودی این بود که چرا من که دوم شدم ۵ هزار یورو پاداش گرفتم و یک کشتی گیری که او هم در المپیک دوم شده است، دو برابر من پاداش گرفته است؟ زیبنده ما نیست که برای پاداشها برویم و داد و بیداد کنیم. کاری که داوودی کرد هم کار کوچکی نبود. از مردم بزرگوار که به وزنه برداری اهمیت میدهند، رسانههای مختلف و مسئولان وزارت ورزش و جوانان تشکر میکنم. امیدوارم پشتوانههایی از وزنه برداری انجام شود که ما شرمنده مردم نشویم.