پاکدل: انتقال بیرویه بازیکنان به لیگهای ضعیف آسیبزاست/ در هندبال بانوان راه ۲۰ ساله را چند ساله طی کردیم

علیرضا پاکدل، رئیس فدراسیون هندبال ایران در گفتوگو با میزان، درباره اتفاقات سال ۱۴۰۳ و کیفت لیگ برتر این رشته ورزشی، اظهار داشت: سال ۱۴۰۳ سال پر فراز و نشیبی بود و به هر شکل در برخی از حوزهها ما موفق بودیم و در برخی حوزهها ناکام. از طرفی یکسری مشکلات به وجود آمد و با تمام فراز و نشیبها توانستیم برنامههای خودمان را خصوصاً در بحث مسابقات و مباحث آموزشی کاملاً با موفقیت به پایان برسانیم.
*سپاهان عنوان قهرمانی لیگ برتر را به دست آورد، کیفیت لیگ هندبال را چگونه دیدید؟
لیگ برتر هندبال در فصل گذشته یکی از باکیفیتترین لیگهای ما بود و دلیل آن این بود که در مجموع ۱۰ تیم در این مسابقات حاضر بودند و این باعث شد تا کیفیت مسابقات بالاتر برود. بازیکنان تقریباً در تمام تیمها پخش شده بودند و تا هفتههای پایانی تکلیف ۳ تیم نخست مشخص نشده بود و یکی از لیگهای جذاب و چالش برانگیز چند سال گذشته را تجرب کردیم. تیم خوب سپاهان توانست عنوان قهرمانی این دوره را کسب کند و مجوز حضور در آسیا را کسب کند و امیدواریم بتوانند در آسیا نیز درخشان ظاهر شوند.
*هندبال بانوان در سال ۱۴۰۳ افتخار بزرگی کسب کرد و برای سومین بار راهی مسابقات جهانی شد، اما آنطور که باید مورد حمایت قرار نگرفت و موفقیتهای آنها زیاد به چشم نیامد.
در هندبال بانوان در چند سال گذشته اتفاقی افتاد که در واقع یک راه ۲۰ ساله را طی چند سال به همت عزیزانی که در بدنه هندبال کشور در بخش بانوان فعالیت میکنند طی کردیم. اتفاقات خوب و شیرینی رخ داد و نشان داد زنان ورزشکار مسلمان و محجبه ایرانی در عرصه جهانی حرف برای گفتن زیاد دارند. این افتخارآفرینی بانوان هندبال در سایه اعتماد مسئولین و مدیران نظام ورزش کشور به بانوان بود که این اتفاق رخ داد. نگاه ویژهای که ما به زنان هندبال ایران داشتیم؛ یک اتفاق بی نظیر در تمام رشتههای توپی کشورمان رخ داد و بانوان هندبال توانستند ۳ دوره پیاپی جواز حضور در جام جهانی را کسب کنند.
با توجه به اینکه ما در ۲ دوره گذشته نیز جهانی شده بودیم؛ این دوره نیز شیرینتر بود و بار دیگر تیم ملی بانوان ما آذرماه باید در قلب اروپا یعنی آلمان در مسابقات زنان جهان حضور پیدا کند. به هر شکل اینکه در بخش بانوان به این اتفاق زیاد پرداخته نشد بالاخره در رسانه بهتر و بیشتر میشد به این موضوع پرداخته شود. امیدواریم این تلاشها و همتی که دختران هندبال ایران داشتند بیش از پیش به آن پرداخته شود. چیزی که مهم است این است که نگاهی که ما به هندبال بانوان داشتیم و به همراه آن حمایتی که از سوی وزارت ورزش از این رشته شد توانستیم پاسخ بگیریم. امیدواریم تا در سایه حمایت بیشتر بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم.
*به نظر میرسد تورنمنت چهارجانبه بینالمللی شیراز دستاوردهای خوبی برای هندبال ایران داشت.
تورنمنت شیراز یک اتفاق ویژه بود و ما در راستای آماده سازی تیم ملیمان بنا بر درخواست سرمربی تیم که از ما خواست تا در ایام IHFDAY بتوانیم برای آماده سازی تیم مسابقاتی داشته باشیم؛ این مسابقات را در شیراز برنامه ریزی کردیم و توانستیم به هر شکل مسابقات با کیفیتی را برگزار کنیم. تیمهای روسیه بلاروس و چین در این مسابقات حضور پیدا کردند و ۳ بازی باکیفیت برای مربی تیم ملی اتفاق خوبی بود و استقبال خوبی نیز از این رقابتها صورت گرفت. ۲ تیم روسیه و بلاروس از کیفیت بالایی برخوردارند و در سطح اروپا بودهاند و سابقه خوبی دارند. این تورنمنت دستاورد خوبی برای تیم ملی ما داشت و امیدوارم بتوانیم چنین رویدادهایی را بیشتر و بهتر برگزار کنیم.
*برخی بازیکنان برای درامد بیشتر برای بازی به کشورهای دیگر میروند و این اتفاق به جای اینکه به یک ظرفیت تبدیل شود به چالش جدی فدراسیون تبدیل شده، راهکار شما چیست؟
به هر شکل در طول سنوات گذشته ما لژیونرهایی داشتیم که اکثرشان هر زمان تیم ملی به آنها نیاز داشته در اردو حاضر شدهاند و برای تیم ملی بازی کردهاند. قطعاً پوشیدن پیراهن تیم ملی یک ارزش و افتخار است که در هر صورت هرکدام از بازیکنان باید لیاقت پوشیدن آن را داشته باشد. همه ما و ورزشکاران که برای این ورزش تلاش میکنیم در راستای اعتلای نام ایران و پرچم کشور است. به هر شکل اگر اهمیت این ارزش و مقدس بودن اسم کشورمان درک نشود؛ ورزش نهایتاً به عنوان یکی از عوامل نشاط آور اجتماع ما شاید نتواند اثرگذاری مفید خود را داشته باشد. چنین اتفاقی کمتر داشتیم، اما بعضاً هم وجود داشته، اما اکثر بازیکنان به جز چند نفر هر زمان که نیاز بوده در اردوی تیم ملی حضور داشتند و بازی کردند.
اخیرا پیشنهادات خوبی از سوی تیمهای عراقی و کشورهای همسایه به ستارههای تیم ملی و جوانان لیگ برتر میشود، برای این موضوع چه پروتکلهایی را لحاظ کردید؟
بازیکنان خوبی در لیگ ایران داریم که از لحاظ فنی توانایی خوبی دارند. درباره بحث کشورهای همسایه مثل عراق ما پروتکلهایی داریم و اخیراً تنها برای لیگهای خاص آی تی سی بازیکنان را صادر می کنیم. اگر شرایط به گونهای باشد که بازیکن به هر لیگ با هر سطحی برود؛ هم خود بازیکن دچار افت فنی و روحی میشود و هم اینکه ما این بازیکنان را به سادگی از دست می دهیم چراکه ما باید در نظر داشته باشیم که نیازمند لیگ حرفهای هستیم و باید بازیکنان را به گونهای که به آنها آسیب وارد نشود حفظ کنیم و به لیگهای معتبر ترانسفر کنیم.
*با توجه به مشکلات و مشغلههای فدراسیون هندبال، سمت سرپرست کاروان جوانان آسیایی بحرین تداخلی در برنامههای شما برای هندبال ایجاد نخواهد کرد؟
من عضو هیئت اجرایی و سرپرست کاروان جوانان آسیایی بحرین هستم و این سمت هیچ تداخل و مانعی در کار من برای فدراسیون هندبال نخواهد داشت. مسلماً تداخلی در این ۲ جایگاه به وجود نخواهد آمد. در سال ۱۴۰۴ هم یک سال شلوغ و پرترافیک را در هندبال ایران خواهیم داشت و حضور در مسابقات کشورهای اسلامی برای ما دارای اهمیت بالایی است. مسابقات جوانان آسیایی بحرین و نهایتاً قهرمانی زنان جهان را خواهیم داشت که هرکدام به نوعی برای ما حائز اهمیت خواهد بود. در ساحلی نیز مسابقات جهانی نوجوانان تونس و قهرمانی بزرگسالان آسیا را در تقویم داریم و با انجام برنامهریزیها و تلاش تیمهای ملی به دنبال ثبت عملکرد خوب در این مسابقات خواهیم بود.
انتهای پیام/