نشست بغداد و چند نکته درباره نتایج آن
- نشست بغداد قرار بود با حضور سران کشورهای منطقه از جمله ایران، ترکیه، عربستان برگزار شود، اما سران این چند کشور در نشست حاضر نشدند.
عراق بیش از ۲۰ سال است که در اشغال نیروهای آمریکایی است که پس از اقدام به سرنگونی رژیم صدام، در این کشور باقی ماندند.
مشکلات و ناامنیهای عراق از آنجا شدت گرفت که آمریکا با حضور مداوم خود در این کشور مداخلات سیاسی و نظامی را شدت بخشید.
آمریکا اکنون در حال خروج از افغانستان است، کشورهای همسو، اما رقیب واشنگتن، در اندیشه جایگزینی خود هستند.
فرانسه در این میان خود را توانمند در این مقوله میداند و اعتقاد دارد میتواند در کشورهایی که آمریکا از آن خارج میشود خود را جایگزین کند.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در نشست بغداد شرکت کرد، او از دولت مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق خواسته بود از بشار اسد برای شرکت در نشست بغداد دعوت نکند، الکاظمی نیز به این خواسته تن داد و یکی از کشورهای مهم و همسایه خود را از حضور در این نشست محروم کرد.
اهمیت سوریه با توجه به آنکه در محور مقاومت قرار دارد و توانسته مقابل گروههای تروریستی به ویژه داعش مقاومت کند و از تشکیل داعش جلوگیری کند، بسیار زیاد است و نمیتوان نقش سوریه را در ایجاد صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا نادیده گرفت.
مکرون در نشست بغداد شرکت کرد و گفت که فرانسه در عراق میماند حتی اگر آمریکا این کشور را ترک کند.
آیا دولت کنونی عراق دل به حمایتهای کشوری، چون فرانسه بسته است؟
فرانسه در دوران مکرون بارها به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) در نشریات این کشور اهانت کرده است و هر گاه با اعتراض مسلمانان روبرو شده این رفتار غیر اخلاقی را در چارچوب آزادی بیان و عقیده دانسته است.
مکرون ادعا کرده که باقی ماندن نیروهای فرانسه در عراق برای ادامه مقابله و مبارزه با تروریستها در این کشور است.
آیا در طول ۲۰ سال اشغال عراق از سوی نیروهای ائتلاف غربی، گروههای تروریستی در عراق به دست نیروهای اشغالگر نابود شده اند؟
فرانسه شریک جرم آمریکا در به وجود آمدن وخامت اوضاع در عراق است.
داعش و دیگر گروههای تروریستی در عراق و سوریه زاده سیاستهای غرب هستند.
داعش اگر در منطقه غرب آسیا قدرت گرفت و توانست سوریه را ۸ سال درگیر کند و عراق را با بحران جدی مواجه سازد، از حمایتهای غرب، صهیونیستها و سعودی برخوردار است.
مکرون میخواهد از حضور در عراق بهره برداری انتخاباتی کند و در مقابل الکاظمی نیز به نظر میرسد قصد بهره برداری انتخاباتی داشته باشد.
انتخابات پارلمانی عراق نزدیک است، دولت کنونی برای بهبود شرایط موجود در عراق، چشم امید به آمریکا و غرب دوخته است، در حالی که مسبب اصلی اوضاع وخیم عراق دخالتهای غرب و آمریکاست.
سیاست عراق برای برگزاری نشست بغداد تصمیم خوبی بود که با لغو دعوت از سوریه باعث شد تا نشست آنگونه که باید تاثیر خود را نداشته باشد.
نشست بغداد میتوانست با موفقیت بیشتری برخوردار باشد، اما فرانسه مانع آن شد.