رایزنی با شورای شهر برای صیانت از خانههای تاریخی
علی رفیعی گفت: ما در صدد هستیم تا خانههای تاریخی را وارد سیستم گردشگری استان تهران بکنیم و در این حوزه به آنها نقش و کارکرد جدیدی بدهیم.
علی رفیعی معاون امور گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران درباره امکانهای موجود در خانه-موزههای تهران برای ظرفیت دهی به توسعه گردشگری در استان به میزان گفت: اتفاقا این موضوع همواره یکی از دغدغههای خود من بوده است. در سال گذشته من پیگیریهای مختلفی برای رسیدگی به وضع خانههای تاریخی تهران داشتم. این مساله را حتی من با بعضی از اعضای شورای شهر تهران هم مطرح کرده بودم. اما موضوع اینجاست که بسیاری از این خانهها امکان تغییر کاربری و اینکه بخواهند وارد سیستم شهری و اجتماعی ما بشوند را شاید نداشته باشند.
وی ادامه داد: بعضی از این خانهها از نظر تاریخی واقعا آثاری نفیس به شمار میروند و شاید فقط به عنوان یک مرکز تاریخی امکان کاربری داشته باشند یا اینکه فقط این امکان برای آنها فراهم باشد که مثلا تبدیل به موزه بشوند. درواقع این نوع خانهها در حوزه شهری ما تنها از چنین جنبهای میتوانند امکان تاثیرگذاری داشته باشند. اما بعضی دیگر از این خانهها هم هستند که شاید قدمتی در حدود صد تا صد بیست سال داشته باشند و از طرفی هم خیلی حیف خواهد بود اگر در تاریخ شهر فراموش بشوند و از بین بروند. برای همین ما در اداره میراث فرهگی و گردشگری استان تهران طرحی ارائه کرده ایم تا با کمک شهرداری بتوانیم این نوع خانهها را تبدیل به مراکز و پاتوقهای فرهنگی و گردشگری بکنیم. یعنی ما در صدد هستیم تا این خانهها را وارد سیستم گردشگری استان تهران بکنیم و در این حوزه به آنها نقش و کارکرد جدیدی بدهیم.
بیشتر بخوانید:
معاون امور گردشگری استان تهران خاطرنشان کرد: البته در عمل هم برای برخی از این خانهها این اتفاق افتاده است. چون مثلا امروز ما مشاهده میکنیم که در حوزه شهری شمار زیادی از این خانههای تاریخی تبدیل به مراکزی برای عرضه پذیرایی اصیل ایرانی به گردشگران شده اند. با این نگاهی که ما به مساله صیانت و به کارگیری از خانههای تاریخی در حوزه گردشگری داریم انشالله بتوانیم با کمک دیگر دستگاهها برای این خانههای تاریخی چنین کاربری و کارکردی در حوزه شهری و گردشگری تعریف کنیم که از لحاظ معماری در شهر تهران حفظ بشوند و از بین نروند.
رفیعی یادآور شد: حقیقت این است که اگر قرار باشد این خانههای تاریخی تبدیل به مکانهایی متروکه بشوند قطعا تخریب خواهند شد و از بین خواهند رفت. ولی وقتی یک خانه تاریخی تغییر کاربری پیدا بکند و امکان به کارگیری در حوزهای دیگر مثل همین حوزه گردشگری را به دست بیاورد هم مورد رسیدگی و نگهداری قرار میگیرد و ماندگاری پیدا خواهد کرد و هم برای جذب علاقهمندان و رونق گردشگری قابلیتهای چشمگیری خواهد داشت. از طرف دیگر هم بهره گیری از این خانههای تاریخی در حوزه گردشگری و توریسم باعث میشود تا مردم این امکان را پیدا بکنند که در این فضاها حضور پیدا کنند و از امکانهای موجود در این محیطها استفاده کنند و لذت ببرند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *