ضرورت پخش سخنان سعید جلیلی در کمیسیون ویژه از رسانه ملی/ ظریف،طیب نیا، ولایتی، دهقان و علوی به کمیسیون برجام میروند
خبرگزاری میزان – سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس محدودیت زمانی در رسانه ملی برای پخش جزئیات جلسات این کمیسیون را عامل ایجاد سوءتفاهم، سانسور مطالب بیان شده در بین عموم دانست و بر ضرورت پخش سخنان سعید جلیلی در جلسات کمیسیون ویژه از رسانه ملی به منظور رفع ابهامات موجود تاکید کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار پارلمانی ، سیدحسین نقوی حسینی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با تشریح جلسه کمیسیون
ویژه بررسی برجام ادامه داد: در جلسه امروز آقایان علی شمخانی دبیر شورای
عالی امنیت ملی و علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی حضور یافتند و
نقطه نظرات خود را بیان کردند و به سوالات نمایندگان پاسخ دادند.
وی با بیان اینکه امروز هشتمین جلسه کمیسیون ویژه بررسی برجام برگزار شد گفت: مطابق عرف کمیسیون در ابتدا میهمان نکاتی را مطرح کرد و سپس به سوالات نمایندگان پاسخ داد.
نقوی حسینی اظهار داشت: آقای شمخانی امروز ضمن حمایت از اقدام مجلس در بررسی برجام گفت که مجلس باید نقش خود را ایفا کند و با توجه به سوابق مذاکرات و آنچه در توافق وجود دارد، برجام حاصل تمامی تلاش تیم های گذشته و کنونی است و نباید تیم مذاکره کننده ای را زیر سوال ببریم بلکه این توافق حاصل تلاش تمام تیم ها است.
نقوی حسینی به نقل از شمخانی ادامه داد: برجام میوه مسقط و آلماتی است و نتیجه هر دو جریانی است که مذاکرات را پیگیری کردند. با توجه به فرصت ها و تهدیدات برجام باید به آینده نگاه کنیم و اجازه ندهیم با قرائت های خاص از برجام ، منافع ملی ما تهدید شود.
سخنگوی کمیسیون برجام به نقل از دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: برجام نه فتح الفتوح است و نه ترکمنچای و با این نگاه اگر برجام بررسی شود اشتباه است.
وی به نقل از شمخانی افزود: آمریکایی ها تلاش می کنند که برجام را پایه ای برای نفوذ در منطقه و در مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره قرار دهند و مجلس و دولت باید با هم تلاش کنند تا راه نفوذ آمریکا را ببندد ولی برجام باید با همان مندرجاتی که در آن آمده با تفسیر صحیح به درستی اجرایی شود.
نماینده مردم ورامین در مجلس به حضور علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در بخش دوم نشست کمیسیون ویژه بررسی برجام در صبح امروز اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش دوم دکتر صالحی درباره چهار مورد به صورت مبسوط توضیح داد.
وی اظهار داشت: صالحی درباره غنی سازی که از چه تاریخی شروع شد، چرا شروع شد و پس از آن به چه موفقیت هایی دست یافته ایم و پس از آن از لحاظ دانش تکنولوژی چگونه نیاز خود را برطرف کردیم و سانتریفیوژها را چگونه ساختیم، چه تعداد داشتیم ، چه تعداد نیاز داشتیم، چه تعداد خواهیم داشت و همچنین درباره فردو، نطنز و آب سنگین اراک که در گذشته چه شرایطی داشته و در حال حاضر و در آینده چه شرایطی خواهند داشت توضیح دادند.
نقوی حسینی با اشاره به دیگر سخنان صالحی گفت: معاون رییس جمهور توضیح دادند که چگونه می توانیم پس از برجام فعالیت داشته باشیم و روابط ما بعد از برجام با آژانس چگونه خواهد بود به خصوص اینکه سند محرمانه ای بین ایران و آژانس وجود دارد که صالحی درباره آن توضیح داد.
نماینده ورامین اظهار داشت: در بخش اول نشست کمیسیون برجام تلاش کردیم تا با دعوت از تیم های قبلی و فعلی تاریخچه مذاکرات و برجام را از لحاظ حقوقی، فنی و تخصصی و سیاسی بررسی کنیم و در آینده از دو بعد اقتصادی و نقش تحریم ها و آثار تحریم ها، قبل از توافق و پس از برجام که ممکن است لغو یا تعلیق شوند موضوع را بررسی می کنیم و سپس ابعاد امنیتی و نظامی برجام را بررسی خواهیم کرد.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام اظهار داشت: صبح یکشنبه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و بعد از ظهر سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد اسبق هسته ای به کمیسیون دعوت می شوند تا آقای جلیلی آخرین بحث های خود را درباره برجام ایراد کند.
وی گفت: صبح دوشنبه نیز آقایان عراقچی و دوستانشان به کمیسیون می آیند و عصر دوشنبه اعضای کمیسیون برجام بازدیدی از نیروگاه هسته ای اراک خواهند داشت. البته قرار بود بازدید از نیروگاه هسته ای اراک فردا باشد اما بنا به دلایلی این کار اتفاق نیفتاد.
نقوی حسینی ادامه داد: سه شنبه هفته آینده از تیم اقتصادی دولت دعوت می شود تا در کمیسیون برجام بیایند. این افراد شامل دکتر نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری ، ولی الله سیف رییس بانک مرکزی، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی و آقای همتی مدیرعامل بانک ملی خواهند بود.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام تصریح کرد: بعد از ظهر سه شنبه نیز به بررسی ابعاد امنیتی و دفاعی برجام در دو بخش امنیتی با حضور وزیر اطلاعات و معاونینشان وبخش دفاعی با حضور وزیر دفاع و فرماندهان ستاد کل نیروهای مسلح برگزار خواهد شد.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: کمیسیون بنا دارد که چهارشنبه صبح نیز از ولایتی که در جریان تمامی مراحل مذاکرات از ابتدا تاکنون بوده اند دعوت کند تا توضیحات و نقطه نظرات خود را ارائه دهند.
وی ادامه داد: در قسمت دوم نشست روز چهارشنبه آینده نیز از تعدادی از حقوقدانان دعوت شده تا ابعاد حقوقی برجام را در کمیسیون توضیح دهند و درباره آن بحث کنیم که این افراد شامل کارشناسان و متخصصین حقوق بین الملل است که در زمینه آکادمیک صاحبنظر هستند ، چون بخشی از اختلاف نظرها درباره بحث حقوقی است.
وی در پاسخ به این سوال که محمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس گفته است که پس از بررسی برجام در کمیسیون ویژه نظر این کمیسیون به هیات رییسه ارائه خواهد داد و هیات رییسه درباره آن تصمیم گیری خواهد کرد گفت: روند کار کمیسیون ویژه اینگونه است که این کمیسیون براساس آیین نامه داخلی با سقف 15 نفر عضو به وسیله رای نمایندگان تشکیل شده و پس از بررسی برجام گزارش خود را تهیه می کند که قطعا این گزارش که دارای پیشنهاداتی خواهد بود و به هیات رییسه ارائه می شود تا در صحن علنی به استحضار نمایندگان برسد. این پیشنهادات می تواند به رای نمایندگان گذاشته شود ولی ارائه آن در صحن بر عهده کمیسیون نخواهد بود.
سخنگوی کمیسیون برجام در پاسخ به سوالی درباره سند اطلاع رسانی کمیسیون برجام نیز گفت: برای اینکه اطلاع رسانی را مدیریت کنیم سندی را به عنوان سند اطلاع رسانی به تصویب رسانده ایم و در آن چند نکته مهم متذکر شدیم زیرا دیدگاه های اعضای کمیسیون متفاوت است. در این سند ذکر شده که اعضا باید دیدگاه های خود را کنار بگذارند و به عنوان داور برداشت بدون سیاسی در این زمینه داشته باشند و من به شدت وجود دیدگاه سیاسی در نظرات و روند بررسی برجام را تکذیب می کنم.
وی درباره حواشی اتفاق افتاده پیرامون گفت و گوی ویژه خبری و حضور زاکانی و بعیدی نژاد در این نشست گفت: اگر اعضا به صورت شخصی در جایی دعوت شدند می توانند دیدگاه های خود را بگویند اما وقتی با عنوان رییس، سخنگو، عضو و نایب رییس در جلسه ای حضور پیدا کردند نمی توانند دیدگاه های کمیسیون را مطرح کنند و فقط نظر شخصی خود را می توانند ارائه دهند.
وی گفت: در آن شب صدا و سیما از زاکانی خواست با عنوان رییس کمیسیون بررسی برجام در گفت وگوی ویژه خبری حضور پیدا کند به همین دلیل فقط به عنوان رییس کمیسیون می توانست نظر خود را بگوید و چون از اول گفته نشده بود که مناظره ای وجود دارد در میانه راه به وی اطلاع می دهند که مناظره با حضور یکی از اعضای تیم مذاکره کننده وجود دارد و فرد دعوت کننده به زاکانی می گوید که چون نمی خواستیم بداخلاقی شود به شما اطلاع می دهیم و زاکانی که هم در جواب می گوید که این یک نوع بداخلاقی است و اعتراض می کند.
نقوی حسینی ادامه داد: پس از آن زاکانی گفت که اگر قرار است ایشان باشد من در برنامه تلویزیونی شرکت نمی کنم.
وی با رد هر گونه دیدگاه سیاسی درباره بررسی برجام اظهار داشت: اگر احساس می شود که نگاه در کمیسیون به گونه ای است که به ذهن اینگونه می رسد که دیدگاه سیاسی در بررسی برجام وجود دارد ما از صدا و سیما می خواهیم که نشست کمیسیون را به طور کمال و تمام پخش کنند.
وی در پاسخ به این سوال که نشست هایی که با حضور میهمانان مختلف برگزار می شود جوی کاملا متفاوت دارند اظهار داشت: بحث به شدت جدی است. گاهی وقت ها این بحث ها به تندی می گراید. در جلسه ای هم که آقای عراقچی حضور داشتند تنشی به وجود نیامد و بحث جدی مطرح شد زیرا ما با هم تعارف نداریم و از همه گرایش ها در کمیسیون حضور دارند و بناست که به عنوان موافق و مخالف صحبت کنند.
نماینده مردم ورامین در مجلس گفت: من به عنوان سخنگو باید امانت دار کمیسیون باشم و وقتی عراقچی در کمیسیون حرف می زند من باید عین آنچه را که گفته مطرح کنم.به طور مثال دیروز آقای عراقچی گفتند که من با عنوان کارشناس حقوقی بر این نظر هستم که نباید برجام به عنوان لایحه به مجلس ارائه شود که البته شاید با نظر من متفاوت باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حضور نمایندگان غیرعضو در کمیسیون برجام اظهار داشت: براساس آیین نامه داخلی مجلس حضور نمایندگان بدون حق رای آزاد است و تمامی 290 نفر نمایندگان مجلس می توانند در جلسات کمیسیون ویژه حضور یابند و اظهار نظر کنند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ارائه لایحه از طرف دولت به مجلس گفت: مطابق آیین نامه مجلس نمی تواند دولت را ملزم به ارائه لایحه کند و اینکه لایحه دایر بشود یا خیر بر عهده دولت است ولی اینکه طرحی داده شود که دولت را ملزم به ارائه لایحه کند مجلس می تواند چنین کاری را انجام دهد.
نقوی حسینی با اشاره به تفسیر پژوهشکده شورای نگهبان درباره برجام گفت: این نظر شورای نگهبان نیست ولی در آن تصریح شده است که مجلس می تواند برجام را به صورت یک طرح بررسی کند.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام در پاسخ به سوال دیگری در مورد سانسور بخش هایی از نشست کمیسیون در صدا و سیما گفت: کمیسیون در این زمینه معتقد است که کلیه نشست ها و اظهار نظرها باید به طول کامل پخش شود مگر قسمت هایی که میهمانان جلسه در آن اظهار می کنند که این بخش هایی که گفته می شود محرمانه است.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: در جلسات گذشته آقایان عراقچی، جلیلی و امروز هم شمخانی اظهار کردند که برخی از صحبت هایشان قابل پخش در جامعه نیست اما اینکه برخی از نشست ها و یا قسمت هایی از نشست ها پخش شده و یا پخش نشده پاسخگو باید صدا و سیما باشد.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام گفت: در تماس هیات رییسه کمیسیون ویژه بررسی برجام با مدیران صدا و سیما آنها توضیح دادند که برنامه های کمیسیون چون بسیار سنگین و حدود 6 ساعت است ما امکان پخش تمامی آن را نداریم، چون محدودیت وقت برای صدا و سیما وجود دارد ولی کمیسیون خواهان پخش کامل نشست ها و حاشیه های آن است.
وی در پاسخ به سوال دیگری که دیروز آقای جلیلی عنوان کردند که ایران از 100 مورد حق خود صرفنظر کرده و ایشان می توانند این 100 مورد را کامل توضیح دهند گفت: دیروز جلیلی مطابق نموداری که ارائه کردند به صورت مکتوب و شفاهی همه 100 مورد را توضیح دادند البته نگفتند که از 100 حق محروم شدیم بلکه گفتند از 100 حق صرفنظر کردیم و می توانیم صحبت های وی را در اختیار رسانه ها قرار دهیم.
نقوی حسینی در پاسخ به حضور خبرنگاران خاص در کمیسیون ویژه گفت: یک مشکل وجود دارد و آن این که وقتی قبول کردیم میهمانی در جلسه حضور یابد و گفت که این قسمت ها محرمانه است ما می توانیم از خانه ملت یا صدا و سیما بخواهیم که آن را منتشر نکند ولی از دیگر خبرگزاری ها نمی توانیم چنین خواسته ای داشته باشیم.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام در پاسخ به سوال دیگری که اگر قرار است از تمامی تیم های مذاکره کننده قبلی دعوت شود که در کمیسیون ویژه بررسی برجام حضور داشته باشند از سیروس ناصری و موسویان و آقای لاریجانی هم دعوت به عمل خواهد آمد گفت: خیر از تیم مذاکره کننده فعلی و قبلی دعوت کردیم که حاضر باشند.
وی افزود: آقای لاریجانی هم گفتند حتما که در کمیسیون ویژه به عنوان دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی و رییس کنونی مجلس شورای اسلامی حضور خواهند یافت و در فرصت مفصلی نشستی با اعضای آن برگزار خواهند کرد که البته قرار بر این شد که ما به دیدار وی برویم.
وی با بیان اینکه امروز هشتمین جلسه کمیسیون ویژه بررسی برجام برگزار شد گفت: مطابق عرف کمیسیون در ابتدا میهمان نکاتی را مطرح کرد و سپس به سوالات نمایندگان پاسخ داد.
نقوی حسینی اظهار داشت: آقای شمخانی امروز ضمن حمایت از اقدام مجلس در بررسی برجام گفت که مجلس باید نقش خود را ایفا کند و با توجه به سوابق مذاکرات و آنچه در توافق وجود دارد، برجام حاصل تمامی تلاش تیم های گذشته و کنونی است و نباید تیم مذاکره کننده ای را زیر سوال ببریم بلکه این توافق حاصل تلاش تمام تیم ها است.
نقوی حسینی به نقل از شمخانی ادامه داد: برجام میوه مسقط و آلماتی است و نتیجه هر دو جریانی است که مذاکرات را پیگیری کردند. با توجه به فرصت ها و تهدیدات برجام باید به آینده نگاه کنیم و اجازه ندهیم با قرائت های خاص از برجام ، منافع ملی ما تهدید شود.
سخنگوی کمیسیون برجام به نقل از دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: برجام نه فتح الفتوح است و نه ترکمنچای و با این نگاه اگر برجام بررسی شود اشتباه است.
وی به نقل از شمخانی افزود: آمریکایی ها تلاش می کنند که برجام را پایه ای برای نفوذ در منطقه و در مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره قرار دهند و مجلس و دولت باید با هم تلاش کنند تا راه نفوذ آمریکا را ببندد ولی برجام باید با همان مندرجاتی که در آن آمده با تفسیر صحیح به درستی اجرایی شود.
نماینده مردم ورامین در مجلس به حضور علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در بخش دوم نشست کمیسیون ویژه بررسی برجام در صبح امروز اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش دوم دکتر صالحی درباره چهار مورد به صورت مبسوط توضیح داد.
وی اظهار داشت: صالحی درباره غنی سازی که از چه تاریخی شروع شد، چرا شروع شد و پس از آن به چه موفقیت هایی دست یافته ایم و پس از آن از لحاظ دانش تکنولوژی چگونه نیاز خود را برطرف کردیم و سانتریفیوژها را چگونه ساختیم، چه تعداد داشتیم ، چه تعداد نیاز داشتیم، چه تعداد خواهیم داشت و همچنین درباره فردو، نطنز و آب سنگین اراک که در گذشته چه شرایطی داشته و در حال حاضر و در آینده چه شرایطی خواهند داشت توضیح دادند.
نقوی حسینی با اشاره به دیگر سخنان صالحی گفت: معاون رییس جمهور توضیح دادند که چگونه می توانیم پس از برجام فعالیت داشته باشیم و روابط ما بعد از برجام با آژانس چگونه خواهد بود به خصوص اینکه سند محرمانه ای بین ایران و آژانس وجود دارد که صالحی درباره آن توضیح داد.
نماینده ورامین اظهار داشت: در بخش اول نشست کمیسیون برجام تلاش کردیم تا با دعوت از تیم های قبلی و فعلی تاریخچه مذاکرات و برجام را از لحاظ حقوقی، فنی و تخصصی و سیاسی بررسی کنیم و در آینده از دو بعد اقتصادی و نقش تحریم ها و آثار تحریم ها، قبل از توافق و پس از برجام که ممکن است لغو یا تعلیق شوند موضوع را بررسی می کنیم و سپس ابعاد امنیتی و نظامی برجام را بررسی خواهیم کرد.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام اظهار داشت: صبح یکشنبه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و بعد از ظهر سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد اسبق هسته ای به کمیسیون دعوت می شوند تا آقای جلیلی آخرین بحث های خود را درباره برجام ایراد کند.
وی گفت: صبح دوشنبه نیز آقایان عراقچی و دوستانشان به کمیسیون می آیند و عصر دوشنبه اعضای کمیسیون برجام بازدیدی از نیروگاه هسته ای اراک خواهند داشت. البته قرار بود بازدید از نیروگاه هسته ای اراک فردا باشد اما بنا به دلایلی این کار اتفاق نیفتاد.
نقوی حسینی ادامه داد: سه شنبه هفته آینده از تیم اقتصادی دولت دعوت می شود تا در کمیسیون برجام بیایند. این افراد شامل دکتر نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری ، ولی الله سیف رییس بانک مرکزی، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی و آقای همتی مدیرعامل بانک ملی خواهند بود.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام تصریح کرد: بعد از ظهر سه شنبه نیز به بررسی ابعاد امنیتی و دفاعی برجام در دو بخش امنیتی با حضور وزیر اطلاعات و معاونینشان وبخش دفاعی با حضور وزیر دفاع و فرماندهان ستاد کل نیروهای مسلح برگزار خواهد شد.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: کمیسیون بنا دارد که چهارشنبه صبح نیز از ولایتی که در جریان تمامی مراحل مذاکرات از ابتدا تاکنون بوده اند دعوت کند تا توضیحات و نقطه نظرات خود را ارائه دهند.
وی ادامه داد: در قسمت دوم نشست روز چهارشنبه آینده نیز از تعدادی از حقوقدانان دعوت شده تا ابعاد حقوقی برجام را در کمیسیون توضیح دهند و درباره آن بحث کنیم که این افراد شامل کارشناسان و متخصصین حقوق بین الملل است که در زمینه آکادمیک صاحبنظر هستند ، چون بخشی از اختلاف نظرها درباره بحث حقوقی است.
وی در پاسخ به این سوال که محمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس گفته است که پس از بررسی برجام در کمیسیون ویژه نظر این کمیسیون به هیات رییسه ارائه خواهد داد و هیات رییسه درباره آن تصمیم گیری خواهد کرد گفت: روند کار کمیسیون ویژه اینگونه است که این کمیسیون براساس آیین نامه داخلی با سقف 15 نفر عضو به وسیله رای نمایندگان تشکیل شده و پس از بررسی برجام گزارش خود را تهیه می کند که قطعا این گزارش که دارای پیشنهاداتی خواهد بود و به هیات رییسه ارائه می شود تا در صحن علنی به استحضار نمایندگان برسد. این پیشنهادات می تواند به رای نمایندگان گذاشته شود ولی ارائه آن در صحن بر عهده کمیسیون نخواهد بود.
سخنگوی کمیسیون برجام در پاسخ به سوالی درباره سند اطلاع رسانی کمیسیون برجام نیز گفت: برای اینکه اطلاع رسانی را مدیریت کنیم سندی را به عنوان سند اطلاع رسانی به تصویب رسانده ایم و در آن چند نکته مهم متذکر شدیم زیرا دیدگاه های اعضای کمیسیون متفاوت است. در این سند ذکر شده که اعضا باید دیدگاه های خود را کنار بگذارند و به عنوان داور برداشت بدون سیاسی در این زمینه داشته باشند و من به شدت وجود دیدگاه سیاسی در نظرات و روند بررسی برجام را تکذیب می کنم.
وی درباره حواشی اتفاق افتاده پیرامون گفت و گوی ویژه خبری و حضور زاکانی و بعیدی نژاد در این نشست گفت: اگر اعضا به صورت شخصی در جایی دعوت شدند می توانند دیدگاه های خود را بگویند اما وقتی با عنوان رییس، سخنگو، عضو و نایب رییس در جلسه ای حضور پیدا کردند نمی توانند دیدگاه های کمیسیون را مطرح کنند و فقط نظر شخصی خود را می توانند ارائه دهند.
وی گفت: در آن شب صدا و سیما از زاکانی خواست با عنوان رییس کمیسیون بررسی برجام در گفت وگوی ویژه خبری حضور پیدا کند به همین دلیل فقط به عنوان رییس کمیسیون می توانست نظر خود را بگوید و چون از اول گفته نشده بود که مناظره ای وجود دارد در میانه راه به وی اطلاع می دهند که مناظره با حضور یکی از اعضای تیم مذاکره کننده وجود دارد و فرد دعوت کننده به زاکانی می گوید که چون نمی خواستیم بداخلاقی شود به شما اطلاع می دهیم و زاکانی که هم در جواب می گوید که این یک نوع بداخلاقی است و اعتراض می کند.
نقوی حسینی ادامه داد: پس از آن زاکانی گفت که اگر قرار است ایشان باشد من در برنامه تلویزیونی شرکت نمی کنم.
وی با رد هر گونه دیدگاه سیاسی درباره بررسی برجام اظهار داشت: اگر احساس می شود که نگاه در کمیسیون به گونه ای است که به ذهن اینگونه می رسد که دیدگاه سیاسی در بررسی برجام وجود دارد ما از صدا و سیما می خواهیم که نشست کمیسیون را به طور کمال و تمام پخش کنند.
وی در پاسخ به این سوال که نشست هایی که با حضور میهمانان مختلف برگزار می شود جوی کاملا متفاوت دارند اظهار داشت: بحث به شدت جدی است. گاهی وقت ها این بحث ها به تندی می گراید. در جلسه ای هم که آقای عراقچی حضور داشتند تنشی به وجود نیامد و بحث جدی مطرح شد زیرا ما با هم تعارف نداریم و از همه گرایش ها در کمیسیون حضور دارند و بناست که به عنوان موافق و مخالف صحبت کنند.
نماینده مردم ورامین در مجلس گفت: من به عنوان سخنگو باید امانت دار کمیسیون باشم و وقتی عراقچی در کمیسیون حرف می زند من باید عین آنچه را که گفته مطرح کنم.به طور مثال دیروز آقای عراقچی گفتند که من با عنوان کارشناس حقوقی بر این نظر هستم که نباید برجام به عنوان لایحه به مجلس ارائه شود که البته شاید با نظر من متفاوت باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حضور نمایندگان غیرعضو در کمیسیون برجام اظهار داشت: براساس آیین نامه داخلی مجلس حضور نمایندگان بدون حق رای آزاد است و تمامی 290 نفر نمایندگان مجلس می توانند در جلسات کمیسیون ویژه حضور یابند و اظهار نظر کنند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ارائه لایحه از طرف دولت به مجلس گفت: مطابق آیین نامه مجلس نمی تواند دولت را ملزم به ارائه لایحه کند و اینکه لایحه دایر بشود یا خیر بر عهده دولت است ولی اینکه طرحی داده شود که دولت را ملزم به ارائه لایحه کند مجلس می تواند چنین کاری را انجام دهد.
نقوی حسینی با اشاره به تفسیر پژوهشکده شورای نگهبان درباره برجام گفت: این نظر شورای نگهبان نیست ولی در آن تصریح شده است که مجلس می تواند برجام را به صورت یک طرح بررسی کند.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام در پاسخ به سوال دیگری در مورد سانسور بخش هایی از نشست کمیسیون در صدا و سیما گفت: کمیسیون در این زمینه معتقد است که کلیه نشست ها و اظهار نظرها باید به طول کامل پخش شود مگر قسمت هایی که میهمانان جلسه در آن اظهار می کنند که این بخش هایی که گفته می شود محرمانه است.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: در جلسات گذشته آقایان عراقچی، جلیلی و امروز هم شمخانی اظهار کردند که برخی از صحبت هایشان قابل پخش در جامعه نیست اما اینکه برخی از نشست ها و یا قسمت هایی از نشست ها پخش شده و یا پخش نشده پاسخگو باید صدا و سیما باشد.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام گفت: در تماس هیات رییسه کمیسیون ویژه بررسی برجام با مدیران صدا و سیما آنها توضیح دادند که برنامه های کمیسیون چون بسیار سنگین و حدود 6 ساعت است ما امکان پخش تمامی آن را نداریم، چون محدودیت وقت برای صدا و سیما وجود دارد ولی کمیسیون خواهان پخش کامل نشست ها و حاشیه های آن است.
وی در پاسخ به سوال دیگری که دیروز آقای جلیلی عنوان کردند که ایران از 100 مورد حق خود صرفنظر کرده و ایشان می توانند این 100 مورد را کامل توضیح دهند گفت: دیروز جلیلی مطابق نموداری که ارائه کردند به صورت مکتوب و شفاهی همه 100 مورد را توضیح دادند البته نگفتند که از 100 حق محروم شدیم بلکه گفتند از 100 حق صرفنظر کردیم و می توانیم صحبت های وی را در اختیار رسانه ها قرار دهیم.
نقوی حسینی در پاسخ به حضور خبرنگاران خاص در کمیسیون ویژه گفت: یک مشکل وجود دارد و آن این که وقتی قبول کردیم میهمانی در جلسه حضور یابد و گفت که این قسمت ها محرمانه است ما می توانیم از خانه ملت یا صدا و سیما بخواهیم که آن را منتشر نکند ولی از دیگر خبرگزاری ها نمی توانیم چنین خواسته ای داشته باشیم.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام در پاسخ به سوال دیگری که اگر قرار است از تمامی تیم های مذاکره کننده قبلی دعوت شود که در کمیسیون ویژه بررسی برجام حضور داشته باشند از سیروس ناصری و موسویان و آقای لاریجانی هم دعوت به عمل خواهد آمد گفت: خیر از تیم مذاکره کننده فعلی و قبلی دعوت کردیم که حاضر باشند.
وی افزود: آقای لاریجانی هم گفتند حتما که در کمیسیون ویژه به عنوان دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی و رییس کنونی مجلس شورای اسلامی حضور خواهند یافت و در فرصت مفصلی نشستی با اعضای آن برگزار خواهند کرد که البته قرار بر این شد که ما به دیدار وی برویم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *