پیشینه سیاه کانادا و آمریکا در قبال جوامع بومی
چند ماه اخیر برای بومیان کانادا و آمریکا، کابوسهای چند سدهای و بی پایان تبعیض و جنایت را زنده کرده است.
– کشف گورهای دسته جمعی در محوطه مدارس شبانه روزی کودکان بومی در کانادا و باز شدن پرونده جنایات این نوع مدارس در آمریکا، این سوال را به صورتی جدی مطرح میکند که در مدارس شبانه روزی کودکان بومی در کانادا و آمریکا چه گذشت؟
به گزارش «اکونومیست و سی بی سی»، در ماههای اخیر بیش از هزار و ۳۰۰ قبر بدون علامت در محوطه ۵ مدرسه شبانه روزی کودکان بومی در کانادا کشف شد.
معترضان در پاسخ، مجسمههای دوران استعمار را سرنگون و جشن «روز ملی کانادا» را در چند شهر لغو کردند.
تنها چند روز بعد، آمریکا از آغاز تحقیقات درباره مدارس شبانه روزی کودکان بومی در این کشور خبر داد.
دولت آمریکا در اواسط دهه ۱۸۰۰، بومیان این کشور را ناچار به کوچ به سمت غرب و اراضی بایر کرد تا سرزمینهای آنها را تصرف کند.
بومیان زیادی در جریان این کوچ اجباری جان خود را از دست دادند.
دولت آمریکا در پایان دهه ۱۸۷۰ به دلیل هزینه بر بودن این سیاست، این روند را متوقف و مشی جدیدی در پیش گرفت؛ مدارس شبانه روزی کودکان بومی. این روش که کانادا نیز از آن استفاده میکرد با هدف «کشتن بومی» و «نجات انسان درونش» اجرایی شد.
در واقع کانادا و آمریکا، پیشینه مشابهی در مورد مدارس شبانه روزی کودکان بومی دارند.
کودکان بومی در مدارس مذکور مورد سوءاستفاده جنسی قرار میگرفتند و با خشونت فیزیکی، بیماری و کرسنگی دست و پنجه نرم میکردند.
برخلاف کانادا، آمریکا آمار درستی از تعداد دانش آموزان در حال تحصیل یا مدارس مذکور ندارد و اطلاع دقیقی از سرنوشت کودکان بومی به اجبار به مدارس شبانه روزی منتقل شده در آمریکا، وجود ندارد.
یک محقق آمریکایی میگوید که آمریکاییها باید برای شنیدن خبرهای مشابهی که در کانادا در مورد گورهای دسته جمعی منتشر شد، آماده باشند.
به باور وی، وضعیت در آمریکا بدتر خواهد بود؛ زیرا در این کشور در مجموع بیش از ۵۰۰ مدرسه شبانه روزی کودکان بومی وجود داشت.
تنها یک قبیله بومی در آمریکا خواهان تعیین وضعیت ۲۲۷ کودک بومی ناپدید شده در مدارس شبانه روزی هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *