اجراهای تماشاخانه ایرانشهر تا اطلاع ثانوی تعطیل شد/معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر دانشگاهی
- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به دو سال تعطیلی بازگشایی شده است، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ بار دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانهها آغاز به کار کردند، اما باز هم با آغاز شیوع موج چهارم کرونا باز هم عرصه نمایش به تعطیلی کشیده شد اما بار دیگر سالنهای تئاتر با دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا بازگشایی شدند، و حالا بار دیگر عرصه هنرهای نمایشی در آستانه پیک پنجم کرونا تعطیل شد.
به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به مهمترین اخبار تئاتر در هفته جاری پرداخته است:
اجراهای تماشاخانه ایرانشهر تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
بنا به اعلام غیر رسمی مدیر کل هنرهای نمایشی و با توجه به شیوع پیک پنجم کرونا تمامی اجراهای تماشاخانه ایرانشهر تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند.
همزمان با شیوع پیک پنجم کرونا و بنا بر دستور مدیرکل هنرهای نمایشی به سایت های فروش بلیت تئاتر و مصاحبه ایشان کلیه اجراهای عمومی تماشاخانه ایرانشهر تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند.
نمایشهای «شاهزاده خانم کاکل شالیزار» به کارگردانی علیرضا یوسفیان و «اسطرلاب» به کارگردانی صدرا صباحی به ترتیب در ساعتهای ۱۸ و ۲۰، از سوم تیر در سالن ناظر زاده کرمانی و نمایش «غلامرضا لبخندی» به کارگردانی کهبد تاراج ساعت ۲۰، از ۹ تیر در سالن سمندریان میزبان مخاطبان بودند و امید است که با تبدیل شرایط تاسفبار کنونی کرونا به وضعیت مناسب در آینده نزدیک امکان خدمتگزاری مجدد به هنرمندان و هنردوستان عرصه هنرهای نمایشی فراهم شود.
«تهران-پرندک» و «آنکه گفت آری؛ آنکه گفت نه» در بازار کتاب
دو نمایشنامه «تهران-پرندک» و «آنکه گفت آری؛ آنکه گفت نه» نوشته مهرداد رایانی مخصوص با همتِ نشر نیستان منتشر و وارد بازار نشر شد.
هر دو نمایشنامه در سال ۱۳۸۵ در تالار سایه مجموعه تئاترشهر، اجرا رفته اند. اولی درباره زندگی و پیشگوییهای یک مرد افغانی است و دومی زندگی دو زوج با دو تفکر قدمایی و امروزی در کنار میراثشان را نشان میدهد.
به نظر میرسد در ساحتِ ساختاری، تجربه خاصی در این دو نمایشنامه بهویژه در «تهران-پرندک» رخ داده است. نمایشنامه اول ۸ صحنه و نمایشنامه دوم ۱۰ صحنه دارد. صحنهها در هر دو اثر، دو به دو همدیگر را به شکل موازی تکمیل میکنند. این تکمیلکنندگی در نمایشنامه «تهران-پرندک» به نحوی است که حتی تعداد کلماتِ صحنههای ۱+۲ و ۳+۴ و ۵+۶ و ۷+۸ و ۹+۱۰ یکسان هستند.
در اجراهای این دو نمایش در سال ۱۳۸۵ عوامل و بازیگران به شرح زیر بودند:
نمایش: «تهران-پرندک»؛ نویسنده: مهرداد رایانیمخصوص، کارگردان و طراح: سپیده نظریپور؛ بازیگران: حمیدرضا آذرنگ، علی سرابی، هدایت هاشمی، سپیده نظریپور؛ آهنگساز: سعید ذهنی؛ عکاس: سیامک زمردیمطلق؛ طراح گریم: ماریا حاجیها؛ دستیار اول کارگردان: عمار خطی، محمدهادی عطایی؛ طراح پوستر، بروشور و اقلام تبلیغاتی: پریسا نظریپور؛ مدیر صحنه: سهیل برخورداری، ابراهیم عزیزی.
نمایش: «آنکه گفت آری؛ آنکه گفت نه»؛ نویسنده و کارگردان: مهرداد رایانی مخصوص؛ بازیگران: سپیده نظریپور و فرزین صابونی؛ مشاور کارگردان: نصرالله قادری؛ طراح صحنه: سپیده نظریپور؛ آهنگساز: هانا کامکار؛ عکاس: اختر تاجیک؛ طراح گریم: ماریا حاجیها؛ دستیاران کارگردان: خیرالله تقیانیپور و محمد هادی عطایی؛ مدیر اجرایی: محمدرضا عطاییفر؛ روابط عمومی: وحید سعیدی؛ طراح پوستر، بروشور و اقلام تبلیغاتی: مسعود نوروزی؛ طراح لباس: پریندخت عابدین نژاد؛ منشی صحنه: مهدی توسلینیا؛ تدارکات: محمد سهرابپور.
معرفی هیأت داوران سه بخش مختلف جشنواره تئاتر دانشگاهی
بخشهای «عکس، پوستر و ماکت»، «تجربههای اجرا» و «نمایشنامه نویسی» جشنواره تئاتر دانشگاهی داوران خود را شناختند.
از سوی سید مجتبی جدی دبیر بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با ابلاغ حکمی، سینا ییلاق بیگی، مهدی آشنا، فرهاد فزونی، مصطفا مرادیان و کیارش مسیبی به عنوان هیات داوران بخش «عکس، پوستر و ماکت» جشنواره معرفی شدند.
همچنین هیات داوران مرحله نهایی بخش «نمایشنامه نویسی» (جایزه اکبر رادی) جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران با حکمی از سوی مجتبی جدی معرفی شدند.
بر این اساس حسین کیانی، مهرداد رایانی مخصوص و مسعود صرامی به عنوان هیات داوران مرحله نهایی بخش نمایشنامه نویسی (جایزه اکبر رادی) معرفی شدند.
در حکمی دیگر که از طرف دبیر جشنواره صادر شد هیات داوران بخش «تجربههای اجرا» جشنواره نیز معرفی شدند.
بر این اساس میلاد شجره، سامان خلیلیان و رامین اکبری به عنوان هیات داوران بخش «تجربههای اجرا» معرفی شدند.
بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی به دبیری سید مجتبی جدی و همت اداره کل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در حال برگزاری است.
معرفی نامزدهای نهایی بخش نمایشنامه کودک و نوجوان کانون پرورش فکری
هیات داوران بخش نمایشنامه پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان کانون پرورش فکری هشت اثر را به عنوان نامزد مرحله دوم این بخش معرفی کردند.
هیأت داوران بخش نمایشنامه پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان متشکل از شهرام کرمی، حسن دادشکر و نادر برهانیمرند از میان ۱۹ اثر برتر مرحله اول، نمایشنامههای «پنگوئن طلایی» نوشته مرضیه شریفی از شهرستان فلاورجان استان اصفهان، «آواز ساعتها» نوشته علیرضا اسدی از مشهد، «دماغ یا بوق» اثر لیلا روغنگیر قزوینی از قزوین را به عنوان آثار نامزد مرحله دوم معرفی کردند.
هیات داوران همچنین نمایشنامههای «مترسک برفی» اثر زهره شفیعی، «اژدهای شب برفی» به نویسندگی امینرضا ملک محمودی، «گردنبند خورشید» نوشته مریم علینیا، «اپلیکیشن بابایاب» از محمد عبدی جمالی و «هیولایی در میان ما» اثر نجیبه نعمتی، همگی از تهران را نیز بهعنوان دیگر نامزدهای این بخش انتخاب کردند.
پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان در ۲ مرحله صورت گرفت بهگونهای که ابتدا طرحهای ارسالی با توجه به شرایط مسابقه از سوی هیات انتخاب بررسی و آثار برتر معرفی شدند و در مرحله دوم صاحبان آثار برتر یک ماه فرصت داشتند تا نسخه اصلی نمایشنامه خود را برای داوری پایانی به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.