اعزام بالگرد برای مهار آتش‌سوزی در مراتع استان‌های فارس و کردستان

11:01 - 13 تير 1400
کد خبر: ۷۳۸۴۱۳
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
ریس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق وزارت دفاع از آتش‌سوزی ارتفاعات سعادت آباد شهرستان مرودشت خبر داد و گفت: تلاش نیرو‌های منابع طبیعی و مردمی برای مهار و کنترل آتش سوزی همچنان ادامه دارد.
- بنا به اعلام روابط عمومی وزارت دفاع، خلبان محمدمهدی نوری‌ آل‌آقا اقدامات مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق هوایی وزارت دفاع را در خصوص اطفای حریق مراتع شهرستان‌های مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد و جنگل‌های مریوان در استان کردستان را تشریح کرد.

ریس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق وزارت دفاع از آتش‌سوزی ارتفاعات سعادت‌آباد شهرستان مرودشت خبر داد و گفت: تلاش نیرو‌های منابع طبیعی و مردمی برای مهار و کنترل آتش‌سوزی همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه این حریق از روز گذشته در ارتفاعات منطقه سعادت‌آباد شوشتری واقع در مرز شهرستان‌های مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد آغاز شد و تا اکنون ادامه دارد، افزود: با توجه به گستردگی این حریق، دمای بسیار بالای هوا و سرعت پیشروی آن به سمت نقاط دیگر شهرستان عملیات کنترل حریق با سختی مواجه شده که با مدیریت نیرو‌های عملیاتی، تلاش بی‌وقفه و طاقت‌فرسا این آتش سوزی سرانجام ساعت ۱۲ دیشب تحت کنترل نیرو‌های امدادی منابع طبیعی قرار گرفت و مهار شد.
 
این مقام مسئول ادامه داد: اما این آتش‌سوزی مجددا از ساعت ۵ صبح امروز شعله کشید و در حال پیشروی به سمت دیگر مناطق جنگلی است. آمار قطعی از میزان خسارت‌های این آتش‌سوزی در دسترس نیست.

نوری‌ آل‌آقا با اشاره به اعلام درخواست بالگرد به این مرکز جهت هلی‌برد (جابجایی و ترابری نیرو‌های رزمی از طریق هوا) نیرو‌های امدادی به ارتفاعات گفت: از دیروز صبح جهت هلی‌برد نیرو‌ها یک دستگاه بالگرد از استان اصفهان به این منطقه اعزام و استقرار یافته است.

ریس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق وزارت دفاع در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر نیز عملیات پشتیبانی برای خاموش کردن آتش‌سوزی آغاز شده و تیم‌های عملیاتی در تلاش برای انتقال و جابجایی نیرو‌های امداد طبیعت و گروه‌های مردمی از سه شهرستان پاسارگاد و مرودشت و ارسنجان هستند که با انتقال نیرو، امکانات و تجهیزات مورد نیاز انتظار می‌رود بزودی آتش کنترل و مهار شود.

وی با بیان اینکه بالگرد طی سیزده مرحله پرواز، ۱۳۰ نفر از نیرو‌های منابع طبیعی، بسیج مردمی و... را جهت مهار آتش به ارتفاعات رسانده است، تصریح کرد: آتش در یک مرحله تا ۷۰ درصد مهار شد، اما به دلیل وزش باد حریق شدت گرفته و شعله ور شد؛ و بالگرد دوم با سبد اطفا حریق ۴ تنی به منطقه اعزام گردیده است و یک فروند هم‌در حالت فعال؛ آماده انجام عملیات اطفا حریق است.

نوری‌ آل‌آقا بااشاره به اینکه دلیل آتش سوزی عوامل انسانی بوده است، گفت: پیش بینی می‌شود آتش همچنان ادامه داشته باشد؛ و همکاران ما به انجام عملیات تا اطفا کامل حریق ادامه خواهند داد.

اعزام بالگرد برای مهار آتش جنگل‌های مریوان
ریس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق وزارت دفاع همچنین از اعزام یک فروند بالگرد برای مهار آتش‌سوزی در جنگل‌های این شهرستان خبر داد و گفت: آتش سوزی در بخشی از جنگل‌های مناطق مرزی و در نزدیکی روستایی «دوله بید» گسترش پیدا کرده و به دلیل آلوده بودن منطقه به مین‌های دوران جنگ تحمیلی امکان اعزام نیروی انسانی وجود ندارد و به همین دلیل بالگرد به این منطقه اعزام شد.

وی اضافه کرد: این بالگرد با استفاده از سبد ۴ تنی مخصوص آب را از دریاچه زریوار پُر کرده و با آن زبانه‌های آتش را خاموش می‌کند و به دلیل سرعت عمل و امکان آبپاشی در مناطق مرتفع با حجم زیاد، نقش مهمی در مهار آتش سوزی دارد.

نوری آل آقا تصریح کرد: هم اکنون علاوه بر نیرو‌های مردمی شامل تشکل‌ها و انجمن‌های زیست محیطی و منابع طبیعی مریوان، ۱۴ تیم عملیاتی از شهرستان‌های سنندج، کامیاران، سروآباد و مریوان به منطقه اعزام شدند.

ریس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق وزارت دفاع افزود: تاکنون آتش‌سوزی به بیش از ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های این منطقه خسارت وارد کرده و با خاموش کردن و مهار آتش در یک منطقه در منطقه‌ای دیگر دوباره زبانه‌های آتش شعله ور می‌شود؛ لذا تیم عملیات هوایی اطفا حریق تا اطفا کامل در منطقه عملیاتی میماند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های بلوط رخ داده است، اضافه کرد: گونه‌هایی از بنه و زالزالک هم در این آتش سوزی آسیب دیده است که هنوز برآورد نهایی از سطح آتش سوزی انجام نگرفته است.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل‌های این استان که بخشی از جنگل‌های غرب کشور را تشکیل می‌دهد بیشتر اطراف شهر‌های بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
 

 


برچسب ها: کردستان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *