حضور ۲۰ ساله آمریکا در عراق و افغانستان؛ نتایج و پیامدها
- آمریکا برای حمله به عراق یک ائتلاف تشکیل داد و بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل به این کشور حمله و آن را اشغال کرد.
از زمان اشغال عراق تاکنون آمریکاییها هدف خود را بر ایجاد امنیت و مبارزه با تروریسم قرار داده بودند، اما این هدف بهانهای بود تا حضور خود را در این کشور تثبیت کند.
آمریکا تصور آن را داشت که پس از سرنگون کردن رژیم صدام نزد مردم عراق محبوبیت به دست خواهد آورد، اما اینگونه نشد.
مردم عراق تحمل حضور نیروی بیگانه و اشغالگر را ندارند حتی اگر این نیروها باعث سرنگونی جنایتکاری چون صدام شده باشند.
از زمان اشغال عراق تاکنون، امنیت این کشور به شدت پایین است و گروههای تروریستی در این کشور سالهاست که فعال هستند و با ظهور داعش در منطقه، اوضاع عراق وخیمتر شد و به بحران تبدیل شد؛ وضعیت اقتصادی نیز در عراق وخیم است تا جایی که این کشور توان تامین برق خود را ندارد.
تاسیس داعش با برنامه ریزی آمریکا و نقش عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد.
هدف از تاسیس داعش وجود یک نیروی افراطی در منطقه برای ایجاد ناامنی و بی ثبات کردن کشورهای اسلامی به ویژه آنهایی که در جبهه مقاومت قرار دارند، برنامه ریزی شده است.
اکنون سالهاست که چندین کشور اسلامی در منطقه غرب آسیا درگیر مسائل و مشکلاتی هستند که از سوی آمریکا و صهیونیستها تزریق شده و برخی رژیمهای غربی در منطقه نیز با طراحی آمریکا همراهی میکنند.
پس از ظهور داعش در منطقه و حملات این گروه تروریستی تکفیری به سوریه و عراق، در این کشورها گروههای نظامی مردمی شکل گرفت تا مقابل حملات داعش ایستادگی کنند.
حشد الشعبی یکی از گروههای مردمی نظامی در عراق است که با تاسیس آن، این کشور توانست خطر اشغال عراق را به دست داعش از بین برود، پس از آن بود که مجلس عراق این نهاد نظامی مردمی را قانونی اعلام کرد و از نابودی آن جلوگیری کرد تا با ماندگاری خود همچنان در دفاع از کشور حضور داشته باشد.
آمریکاییها پس از اشغال عراق، ارتش این کشور را نابود کردند، هر چند ارتش رژیم بعث در زمان حملات آمریکاییها نابود شده بود و تتمه این ارتش نیز از سوی آمریکاییها از بین رفت تا بر اساس آنچه که واشنگتن خواهان آن است، ارتش عراق ایجاد شود.
ارتشی که آمریکاییها برای عراق ایجاد کردند ارتشی برگرفته از افسران حزب بعث زمان صدام بود که در زمان جنگ با داعش با خیانتهای خود باعث پیشروی تروریستها شدند و به همین خاطر بود که نیروهای مردمی حشد الشعبی تاسیس شد و در کمترین زمان ممکن سازماندهی شود و به میدان نبرد با داعش ورود کند.
اگر نیروهای حشد الشعبی وجود نداشتند، آینده تاریکی در انتظار عراق و مردم این کشور بود.
در همین حال آمریکاییها اکنون در حال تخلیه افغانستان هستند، نیروهای مشارکت کننده در حمله به این کشور همچون آلمان و ایتالیا، افغانستان را ترک کردند و آمریکاییها نیز در حال تخلیه کامل هستند.
آمریکا با خروج از افغانستان، بر سوریه، عراق و یمن متمرکز شده است و دلیل حملات ارتش آمریکا به مواضع حشد الشعبی در عراق و حمله به مواضع سوریه این است که داعش نتوانست وظیفه خود را در این دو کشور به خوبی اجرا کند.
با توجه به حملات آمریکا در عراق و سوریه، در صورت ادامه این حملات، تنها راه باقی مانده برای این دو کشور اتحاد آنها مقابل تجاوز و اشغالگری واشنگتن است.
اگر مقامها و مردم سوریه و عراق مقابل حملات ارتش آمریکا کوتاه بیایند، آمریکاییها بر وسغت حملات خود خواهند افزود و با تضعیف دولت مرکزی، تقویت داعش و باز تولید این گروه تروریستی اتفاق خواهد افتاد تا زمانی که سوریه و عراق به طور کامل در اشغال داعش قرار بگیرد.
نیروهای نظامی عراق و سوریه اگر به حملات آمریکاییها واکنش نشان ندهند اوضاع این دو کشور وخیمتر خواهد شد.
آمریکاییها اگر ببینند مقابل آنها مقاومت جدی وجود دارد، مجبور به پایان اشغالگری خود خواهد شد؛ کوتاه آمدن مقابل آمریکاییها دادن فرصت بیشتر به آنهاست.