مجوز اورژانسی واکسن ایرانی و چالشهای پیش رو
این در حالی است که سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در تاریخ ۲۴ خرداد ماه از از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن ایرانی کرونا خبر داد و گفت: درباره واکسن تولید مشترک پاستور و کوبا نیز قرار شد پاستور مدارک را آماده کند و طی هفته آینده اقدام کنیم و واکسن برکت به مجموعه واکسیناسیون ما میپیوندد و پاستور نیز هفته آینده خواهد پیوست.
وی همچنین اعلام کرد: از هفته آینده دستور توزیع دُزهای آماده را دادیم. واکسن برکت به مجموعه واکسیناسیون ما میپیوندد و مجموعه پاستور هفته آینده میپیوندد و واکسنهای رازی و فخرا هم در آینده نزدیک خواهد پیوست.
پیام طبرسی، ریس بخش عفونی بیارستان مسیح دانشوری و مجری مطالعه و عضو تیم علمی واکسن کُوو ایران برکت پیش از این در گفتوگو با میزان در خصوص صدور مجوز اورژانس برای این واکسن گفته بود: مسئولین وزارت بهداشت در تولید این واکسن دخیل نیستند و به عنوان یک نهاد بی طرف در خصوص تزریق اورژانسی آن تصمیمگیری میکنند و اگر نتیجه بررسیهای آنها این باشد که واکسن کوایران برکت زودتر به مردم تزریق گردد، این اقدام انجام میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی در خصوص این موضوع که واکسن کوو ایران برکت قرار است بدون داشتن تاییدیه از سازمانهای بینالمللی به بخش قابل توجهی از مردم تزریق شود، اظهار کرد: کدام از واکسن ابتدا از سازمانهای جهانی مجوز گرفت و بعد تزریق شد؟! همه واکسنها ابتدا تزریق شدند و بعد از سوی سازمان جهانی تاییدیه دریافت کردند.
حسین کیوانی، متخصص ویروس شناسی در گفتوگو با میزان در پاسخ به این سوال که کدام واکسنها در جهان مجوز اورژانسی گرفته اند؟، گفت: تمام واکسنهایی که در حال حاضر به بازار آمده اند اعم از استروزنکا، مدرنا، سینوفارم و... مجوز اروژانسی گرفته اند و بر اساس سیاست مجوز اورژانسی به مردم تزریق شدند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا مجوز اروژانسی واکسن مشکلی را به وجود نمیآورد؟، توضیح داد: یکسری از مطالعات روی واکسنها صورت میگیرد و بعد به آنها مجوز اروژانسی داده میشود و به نظر نمیرسد این اقدام مشکلی را به وجود آورد، اما به هر حال دادن مجوز سریع به تزریق واکسن سبب میگردد که نسبت به یکسری از عوارض واکسن که احتمال دارد در طول چند سال آشکار گردند، آگاهی نداشته باشیم.