اظهارات مهرعلیزاده در دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
- «محسن مهرعلیزاده» در دومین مناظره هفت نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با محوریت مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در پاسخ به این سوال که سیاست فشار حداکثری آمریکا در دوره ترامپ به اذعان خود آمریکاییها ناکام مانده و شکست خورده است به همین علت رئیس جمهور جدید به هفت زبان گفته است میخواهد به برجام برگردد ایران هم در مقابل تاکید کرده برای این کار تحریمها باید لغو شود و با توجه به بدعهدیهای مکرر آمریکاییها لغو تحریمها راستی آزمایی شود اگر شما رئیس جمهور شدید برای تحقق این سیاست کلی که رهبر انقلاب اعلام کردند و در قانون صیانت از منافع ملی هم محسوب شد مصوب شده چه روشی را در پیش خواهید گرفت؟، گفت: بر اساس سیاستهای نظام و به دلیل بدعهدیهایی که آمریکا کرده و فشار حداکثری را وارد کردند مقاومت جانانه مردم ایران، توطئههای آنها را بر باد داده است و به این ترتیب مواضع جمهوری اسلامی ایران مواضع درستی است و بایستی با قوت در مذاکرات حاضر شویم در جهتی که برجام را زنده کنیم و آن حقوقی که در فرجام بوده است را دوباره به مردم ایران برگردانیم البته بایستی همه امکانات کشور و همه تصمیم گیران کشور در همه قوا و همه نهادها همکاری کنند که برجام و این مذاکرات به نتیجه برسد، اما در خصوص مطلبی که جناب آقای رئیسی فرمودند اجازه بدهید توضیحی بدهم.
وی در ادامه صحبتهایش افزود: جناب آقای رئیسی فرمودند که دفعه گذشته بداخلاقیهایی شده در جلسه و فرمودند که از وقتشان استفاده نمیکنند و از حقشان میگذرند نمیدانم حالا این بداخلاقیهایی که میفرمایند اگر فرمودند که آذری زبانها به ایشان زنگ زدند و دلجویی کردند من فکر نمیکنم که آذری زبانها به ایشان توهینی کرده باشند آذری زبانی در این جا نبوده که به ایشان توهین کرده باشد ضمن این که من تصحیح میکنم آذری زبان نداریم آن چه که هست در مناطق آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل و همدان، زنجان و حتی خراسان، اصفهان، شیراز و جاهای مختلف حتی خوزستان ترک زبان هستند من تصحیح میکنم که استفاده از این کلمه آقای رئیسی توجه داشته باشند من با توجه به این که جناب آقای رئیسی قاضی هستند میخواهم که ایشان در این زمینه دقت بیشتری را اعمال کنند من نمیدانم آیا ما اخلاق را چه چیزی تعریف میکنیم اگر این که در خصوص مدرک جناب آقای رئیسی مطلبی عرض کردم مطلب حقی بود جناب آقای رئیسی از نظر کلاسی ۶ کلاس درس خوانده است و من با احترام خدمت ایشان عرض کردم و احترام به دروس حوزوی که ایشان خوانده اند و بعداً معادل سازی کرده اند و در دانشگاه شهید مطهری دکتری گرفتند و عرض کردم که اصولاً علم اقتصاد مثل علم شیمی و پزشکی و سایر علوم دیگر علم خاص خودش را میخواهد علم کلاسیک میخواهد و ما باید بدانیم که مسائل اخلاق بایستی در عمل و در جامعه جاری کنیم من همین جا توضیح میدهم که همین دو روز پیش صدا و سیما ۵ دقیقه از فیلم تبلیغاتی بنده را سانسور کرده و این بداخلاقی است و خب دیدیم در فضای مجازی پریشب غوغا شد و مردم شروع کردند و گفتند که صدا و سیما یک زمانی که میگفتند باید ملی باشد، ولی حالا صدا و سیما عشقی شده است من واقعاً سوالم از جناب آقای رئیسی این است که شما قاضی هستید به چه دلیل ما فیلترینگ را همین طور پی در پی در جامعه راه انداختیم.
مهرعلیزاده در ادامه دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در نقد نسبت به مطالب مطرح شده توسط نامزدهای دیگر گفت: من در مورد راه حلی که جناب آقای رییسی دادند در مورد مساله کاهش فاصله طبقاتی، میخواهم بگویم که مسائلی فرمودند، ولی اصلا کامل و کافی و تخصصی نیست و هیچ ارتباطی واقعا با وضعیت موجود ندارد.
وی افزود: ببینید ما مشکلاتمان خیلی ملموس است، ما در مورد کارگران هر ساله افزایش قیمت و افزایش حداقل دستمزد را بدهیم و با آنها شروع میکنیم به چانه زدن و معمولا یک درصد و دو درصد زیر تورم آن هم تورمی که به شکل رسمی محاسبه شده است تا به آنها افزایش حقوق بدهیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: طبیعتا هر سال ۱ الی ۲ درصد عقب میافتد و در عرض این ۲ الی ۳ سال گذشته، همیشه ۱ درصد مثبت بوده اند، ولی به هر حال آن آمارهایی نیست که بتواند کارگران را راضی کند؟ بایستی این موضوع سه جانبگی کارگر و کارفرما و دولت را داشته باشیم که بتوانند از حقوق خودشان دفاع کنند. مطلب بعدی در این ارتباط مساله معلمان است. چندین وقت است در این رتبه بندی، کارشان پاس کاری میشود. کارشان بین دولت و مجلس پاس کاری میشد و اخیرا در دست دولت است و در شرف تعیین آیین نامهها هستند. به هر حال در مورد رتبه بندی و تعیین حق و حقوقشان بر اساس آن واقعا یک ظلم فاحشی به معلمان شده است.
وی اظهار داشت: از آنطرف در بحث شناسایی مدرک و تطبیق مدرکشان بایستی کاری بکنیم که همانند اساتید دانشگاه وقتی میروند درس میخوانند و به سوادش افزوده میشود و امکان کار و تخصصش بالا میرود، باید به همان میزان از مزایای شغلی برخوردار بشود. از سوی دیگر در مورد کولبران، سوخت بران باز صحبت شد. آنها یک قشر فراموش شده هستند و باید در مورد آنها هم فکری بشود.
مهرعلیزاده در ادامه صحبتهایش گفت: در حال حاضر در کشور هفت میلیون سرپست خانوار هستند اعم از زن یا مرد که در آمد ثابتی ندارند. این ۷ میلیون نفر عملا در معیشت روزانه شان به نهادهایی که خیرین معیشت را فراهم میکنند، نیازمند هستند. از این تعداد ۳ میلیون نفر هیچ معیشتی ندارند، در مورد اینها باید صندوق درآمد پایدار ایجاد شود و حداقل به اندازه نصف حداقل دستمزدی که برای کارگران تعیین میشود، به آنها داده شود تا چند وقتی بتوانند به زندگی خودشان ادامه دهند.
وی تاکید کرد: من فکر میکنم برای همه مردم که آسیب خورده اند و اغلب قشر ضعیف همین طور، صندوق بیمه تکمیلی رایگان را بایستی راه تشکیل بدهیم بیمههای عادی برای همگان است، ولی در حد یک دوا و درمان خیلی جزئی است و کوچکترین مشکلی برایشان پیش میآید باید تمام زندگی شان را بفروشند و باز هم به هیچ جایی نمیرسند.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: در حال حاضر هنرمندان و مشخصا پرستاران در دوران کرونا آسیب خورده اند. هم از نظر روحی و روانی و هم دریافت اضافه کاری. همین طور در خصوص معلمین وقتی دیدیم بار تربیتی و تحصیلی بچهها بر دوش خانوادهها افتاد معلمان چه زحمتی میکشیدند. باید غنی سازی مجدد در خصوص آموزش و پرورش بکنیم تا نیرو برای آینده بتوانیم تربیت کنیم.
وی در ادامه افزود: در مورد جوانها بارها و بارها صحبت شده، جوانها در مورد سن ازدواج، ما ۱۰ میلیون نفر جوان در سن ازدواج داریم که واقعا بلاتکلیفند و وضعیتشان مشخص نیست، بایستی جوانان را بیشتر تحویل بگیریم، بایستی در نظر داشته باشیم که جوانان واقعیتهای امروز جامعه و صاحب آینده کشورند، ما بایستی سبک زندگی جوانان را، جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ را بپذیریم، ما اگر یک دختر خانمی یک ذره موهایش بیرون باشد نباید پیامک وحشت بهش بدهیم.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: من اتفاقا توقعم از جناب آقای رئیس که ایشان قاضی اند، قاضی القضاتند این است که تذکر بدهند، اصولا این مسائل که یک عده ایجاد رعب و وحشت در جامعه میکنند، مردم را نگران میکنند، جوانان را نگران میکنند، چهارتا جوان در یک پارکی میروند با هم آب بازی میکنند آنها را دستگیر و گرفتار میکنند، این میشود فرار نخبگان، این میشود از دست دادن نیروهای ارزشمند آینده کشور.
مهرعلیزاده همچنین گفت: در مورد کرونا هم همین طور، من احساس میکنم که متأسفانه دولت خیلی کوتاهی کرده، وزیر محترم به جای اینکه بیاید در مورد کرونا به موقع عمل کرده باشد، به موقع واکسن آورده باشد، بخش خصوصی را فعال کرده باشد، ما صدها شرکت بخش خصوصی داریم که اینها میتوانند حتی بدون انتقال ارز، ببینید، من به مردم عزیز عرض میکنم، قیمت واکسن کرونا بین دو، سه، چهار و ماکسیمم ده دلار است، ده دلار به قیمت آزاد میشود ۲۰۰ هزار تومان، من این را بارها گفتم اگر وزارت بهداشت از این مافیا بازیها دست بر میداشت و میرفت در جهت اینکه اجازه دهد مردم واکسن وارد کنند حتی به قیمت آزاد، دانهای ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در میآمد، مردم واکسن زده میشدند و الان واکسینه شده بودند.
وی اضافه کرد: به نظر بنده میبایست انستیتوهای مشخصی که بشود در این زمینه کاربردی کار کنند و این دانش را به شکل کاملاً بومی کرد تاسیس شود تا این انستیتوها در اختیار توسعه فناوریهای جدید کشور قرار گیرند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: بنده فکر کنم شرط تداوم این حرکت هم این است که به جوانان میدان بدهیم و جوانان را حفظ کنیم. همچنین ما باید جوانان را نگه داریم و فراری ندهیم لذا عمده این دانش در دست جوانان است و این جوانان هستند که نشان دادند با کسب مدارج علمی بالا وتراوشات ذهنی مثبت شان میتوانند این موفقیتها را به دست بیاورند؛ بنابراین انشاالله ما با ایجاد انستیتوهای تحقیقاتی میتوانیم به این کار جامعه عمل بپوشانیم.
مهرعلیزاده تاکید کرد: بنده باید در ادامه به یک مطلب دیگر در زمینه جوانان و بانوان اشاره داشته باشد؛ بخش قابل توجهی از کشور هم جوانان و هم بانوان عزیزی هستند که در طول سالیان گذشته به دلایل همین مسائل اجتماعی که صحبت شد، متحمل فشار شدند و نتوانستند آنچنان که باید از حقوق اجتماعی خودشان دفاع کنند و ما باید این مسئله را با تشکیل سازمانهایی که مشخصاً با در نظر گرفتن جوانان جوانان ساخته میشود مد نظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: همچنین در زمینه بهکارگیری بانوان در فضاهای کارشناسی و مدیریتی باید بگویم که بنده در دولت خودم تصمیم گرفتم که حداقل در هر استان یک بانو را به عنوان معاون استاندار تعیین کنم. همچنین در دولتم سه نفر از بانوان را به عنوان وزیر معرفی خواهم کرد که اگر مجلس همکاری کرد و رای داد که خوب است، اما اگر موافقت نشد یک بانو را به عنوان معاون خودم انتخاب خواهم کرد تا بتوانیم این تبعیضی که در زمینه بانوان روا شده است را برطرف کنیم.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: همچنین میانگین سنی دولت من ۴۵ سال است البته برخی اعلام میکنند که ۴۵ سال شاید عملی نباشد، اما بنده میگویم که این مسئله عملی میشود.
مهر علیزاده در ادامه این مناظره در پاسخ به این سوال که محور اساسی حکمرانی ملی در فضای مجازی هر کشوری ابر پروژه شبکه ملی اطلاعات است که این روزها در بسیاری از کشورهای مدعی جهان به اصلی انکار ناپذیر و مقوم امنیت ملی تبدیل شده است. به نظر جنابعالی علل به انجام نرسیدن این ابر پروژه که میتواند بسیاری از مشکلات کنونی فضای مجازی را بدون وابستگی و تاثیرپذیری از خارج آن را حل کند؟، گفت: سئوال بسیار درستی است و مطلب بسیار مهمی است. امروز اقتصاد در دنیا و مسائل اجتماعی و مسائل فرهنگی در دنیا راهحلهایش دیگر راهحلهای معمولی نیست. امروز اقتصاد هوشمند، حکمرانی هوشمند، شهر هوشمند همه سیستم هوشمند است، امروز یک شرکت مثل هواوی شاید به اندازه ده برابر کشورهای معمولی و چند برابر کشوری مثل ما در سال درآمد دارد و از این زمینه دارد کار میکند. باید فضا را در این زمینهها باز کنیم تا جوانها بیایند تا در این زمینه جوانها کار بکنند و بدون هیچگونه ممانعتی در جهت همفکر کردن و هم کار کردن و اجرای کردن بتوانند کارهایشان را به پیش ببرند.
وی در ادامه افزود: من متأسف هستم که ما همچنان در گیر و دار فعلا همین اینترنت موجود در چنین سطح هستیم، فیلترینگها که انجام میشود، وزیر جوان خوشبختانه در دولت آقای روحانی خوب کار کرده است و زیربناها را درست کرده است، ولی همچنان در مورد سهمیهگذاریها و فیلترینگ متأسفانه داریم سختگیری میکنیم. من سوالی که اتفاقاً آقای رئیسی به آن اشاره کردند که در مسائل اقتصادی و فرمودند که اقتصاد فضای مجازی بله یک میلیون نفر الان در کشور معیشت و کارشان و فعالیتشان با اقتصاد مجازی است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بخش قابل توجهی از تجار و صنعت در بعضی از شلوغیها که در سال گذشته فیلتر شد ضرر و زیان به کشور وارد شد این مطلب.
وی افزود: مطلب بعدی جناب آقای زاکانی اشاره کردند که ۳۰ سال پیش در وضعیت اقتصادی منافع عدهای در نظر گرفته شد، من میخواهم بگویم که نباید ما باید این قدر مسائل را سیاه ببینیم و سیاهنمایی بکنیم. بالاخره از سال ۷۰ به این طرف که سه دهه فرمودند ما در سال ۷۶ تا ۸۴ که ما دولتی به نام دولت اصلاحات داشتیم که دولت آقای خاتمی بود که عدالت، محوری، پاکدستی، صحیحالعمل بودن و در عدالت اقتصادی در جامعه ایجاد کردن شهره عام و خاص بود. حتی در دولت آقای احمدینژاد ما داشتیم مسئله مسکن مهر را اگرچه طرحی بود که بد شد و از نظر جانماییها مشکل داشت، ولی به هر حال طرحی بود که با پنج میلیون تومان یک فرد را صاحبخانه کرد. یارانه موضوعی بود که در جامعه اثر داشت، در مورد ورزشکاران من خرداد ۸۴ را یاد آوردم که آنها برای ۲۰۰۶ آماده میشدند که خانمها در استادیوم حضور داشتند که یادش بخیر و انشالله ما اصل ۱۵ قانون اساسی را بتوانیم رعایت کنیم آن مشکلی که شوخی که رضایی کردند مسئله خواهد شد.
مهرعلیزاده در بخش جمعبندی مناظره دوم گفت: مردم شریف ایران میدانم خستهاید خسته از وعدهها، خسته از تبعیضها و سختیها میدانم که از فساد و رانت خسته، توهین و تحقیرها خسته شدهاید، ولی این همه خستگی نهال امید را در دلهای زیبا شما خشکانده است. حتما با خودتان میگویید که اینها هم مثل قبلیها هستند میگویید که اینها هم حرفهایی میزنند و وعده میدهند و میروند اگر در وعدههایشان صادق باشند چقدر میگذارند آنها کارهایشان را انجام دهند و خواهند توانستند کارهای خود را انجام دهند. چه فرقی میکند که چه کسی رای بیاورد من از شما میپرسم اگر رای شما اثر نداشت چرا گزینههای ریاست جمهوری را این همه محدود و خاص کردهاید. اگر رای شما اثر نداشت چرا ماه و خورشید و فلک را بسیج کردند تا یک نفر خاص را رئیس جمهور کنند اگر رای شما اثر نداشت چرا انتخابات حداقلی و نتیجه مطمئن را دنبال میکنند و برخلاف شعارها، شعار افزایش مشارکت تمام اهرمهای کاهش مشارکت را به عهده میگیرد اینها همه بخاطر این است که باز از تصمیم و رای هوشمند شما نگرانند. ندیدید که چگونه با آن سخن میگویند، ندیدهاید که به جای ارائه راهکار برای معیشت مردم میگویند تمام اقتصاددانها را به خط میکنیم کاندیدهها را تهدید به ممنوعالخروجی و محاکمه میکنند. بعضاً طوری سخن میگویند که انگار مردم رعیتاند و آنها ارباب، گویی مردم سرباز هستند واینها امیر، گویی مردم متهماند اینها قاضی، امروز حتی همین مناظره هم به محلی برای تنزل جایگاه ریاست جمهوری تبدیل شده است. به جای سوالهای اساسی سیاست خارجی و تأثیرگذار در اقتصاد کشور برای تحریم و آینده اقتصاد کشور و مردم یک سری سوالهای کوچک و تقریباً جزئی از قولهایی که میدهند. مردم عزیز ایران من در پیشگاه خداوند متعال با شما پیمان میبندم با ایجاد سامانههای شفافیت و ثبت و درج کلیه قراردادها و در دسترس قرار دادن آنها و گردش آزاد اطلاعات، توسعه آزادیهای سیاسی از جمله آزادی بیان تقویت مطبوعات و رسانهها، مقابله با انواع فیلترینگ، شرایط نظارت همگانی بر نهادهای مدنی همچون احزاب و مجامع صنفی را فراهم خواهم کرد. با گنجاندن مطالبات و وعدههای انتخاباتیام در قالب لوایح قانونی پیشنهادی به مجلس ارتباط مداوم با اصحاب رسانه و خبرنگاران و ظرفیت رسانهای کشور، تقویت دولت الکترونیک و بهرهجویی از نسل جوان و نخبه و شایستهسالاری و سپردن مسئولیت به آنها بدون در نظر گرفتن جنسیت و قومیت، دین و مذهب به آن عمل خواهم کرد. با مانعزدایی از تولید رونق کسب و کار و درآمد و رفاه را برای مردم عزیز ایران به هدیه خواهم آورد؛ طبق فرمایش مولای متقیان سرور عدالت طلبان، کسب قدرت برای من جز برای جلوگیری از ظلم و استیفای حق مردم نخواهد بود و اگر از فردای ایران بزرگ ترس نداشتم و بر یکپارچگی وطن بیمناک نبودم هرگز به صحنه نمیآمدم.