افزایش ارزش تجارت اعضای سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی

11:28 - 12 شهريور 1394
کد خبر: ۷۳۰۳۳
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان - دبیر کل ایرانی سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی (دی 8) اعلام کرد: ارزش تجارت بین اتاق های بازرگانی اعضای این سازمان از 98 میلیارد دلار کنونی به 150 میلیارد دلار می رسد.
به گزارش گروه اقتصادی ، سیدعلی محمد موسوی دبیر کل دی هشت در نخستین کنفرانس اتاق های بازرگانی و صنعت کشورهای عضو در کوالالامپور پایتخت مالزی با تشریح چشم اندازهای اقتصادی و تجاری دی.هشت، گفت که با فعال تر شدن اتاق های بازرگانی، ارزش تجارت اتاق های عضو به 150 میلیارد دلار می رسد.

این نخستین گردهمایی بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی و صنعت دی هشت بود که به میزبانی مالزی با هدف گفت وگو برای تسهیل فرایندهای تجاری و سرمایه گذاری برگزار شد. جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه اعضای دی هشت هستند.

موسوی در این نشست بر ضرورت فراهم آوردن فرصت تجارت و تبدیل حساب سرمایه ای به سرمایه گذاری مطلوب تاکید کرد.

دبیر کل دی هشت همچنین اظهار امیدواری کرد: این نشست به صورت سالیانه و چرخشی در بین کشورهای عضو برگزار شود و زمینه همکاری بیشتر بین بخش خصوصی را فراهم کند.

موسوی از دی ماه سال 1392 که ریاست این گروه اقتصادی را بر عهده گرفته تاکنون سه بار به مالزی سفر و با مقامات این کشور دیدار و گفت وگو کرده است.

توسعه اقتصادی، ایجاد فرصت های شغلی، پیشرفت فناوری و نوآوری از جمله مباحث مطرح شده در این نشست دو روزه بود که شب گذشته به پایان رسید.

در این نشست گفت وگوهایی با محورهای توسعه محیط تجارت ازطریق اصلاحات و کاهش فرایند اجرایی، ایجاد نظام باز و شفاف برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی، تسهیل دسترسی به منابع مالی برای شرکت های زودبازده اقتصادی و توسعه صنایع خلاق و جدید، افزایش مهارت های منابع انسانی و همچنین تقویت نهادهای بازاری و نظارت اقتصادی خوب انجام شد.

گروه دی هشت متشکل از ایران، مصر، اندونزی، مالزی، نیجریه، پاکستان، بنگلادش و ترکیه است قصد دارد میزان تجارت بین این کشورها را تا سال 2018 به رقم 500 میلیارد دلار افزایش دهد. این رقم سال گذشته میلادی 121.8 میلیارد دلار بود.

'ریزال مریکان ناینا مریکان' معاون وزیر امور خارجه مالزی نیز در این نشست پیام 'عنیفه امان' وزیر امور خارجه این کشور را قرائت کرد که در آن تاکید شده است این هدف بر اساس جلسه شورای وزرای دی.هشت که سال 2013 در 'ابوجا' پایتخت نیجریه برگزار شد، شکل گرفته است. 

وزیر امور خارجه مالزی تاکید کرد اگرچه فاصله زیادی تا کسب این هدف وجود دارد، اما ظرفیت همکاری بین کشورهای دی.هشت در صنعت گردشگری و بنگاه های متوسط و کوچک زودبازده اقتصادی که حدود 98 درصد از فعالیت های تجاری ثبت شده در دی.هشت را تشکیل می دهند، تحقق این هدف را ممکن می سازند.

'عنیفه آمان' همچنین خواستار معرفی اقدامات احتمالی برای تقویت همکاری بیشتر بین اعضای دی.هشت به ویژه در بخش تجارت و سرمایه گذاری شد. 

وزیر امور خارجه مالزی با اشاره به افزایش 4.7 درصدی ورود سالیانه گردشگر به کشورهای دی.هشت، گفت که صنعت گردشگری به ویژه گردشگری اسلامی محرک قوی در رشد اقتصادی دی.هشت است. 

در بیانیه پایانی این نشست دو روزه نیز اتاق های بازرگانی کشورهای دی.هشت بر نقش مهم بخش خصوصی به عنوان موتور رشد اقتصادی و توسعه اشاره کردند.

شرکت کنندگان این کنفرانس همچنین از دولت های دی.هشت خواستند بدون تاخیر توافق هایی که پیش از این در جلسات این سازمان انجام شده است را عملی کنند. 

اتاق های بازرگانی شرکت کننده در این کنفرانس خواستار رفع موانع گمرکی و تعرفه ای بین کشورهای عضو با هدف افزایش روابط بین اعضای دی هشت شدند.

بیانیه پایانی این نشست تاکید دارد این اقدامات میتواند باعث کمک به بنگاه های زودبازده اقتصادی کوچک و متوسط برای ایجاد فرصت های جدید در روابط سرمایه گذاری و تجارت شوند و از این طریق مسیر رشد اقتصاد و توسعه استاندارهای بهتر زندگی در بین اعضای دی.هشت هموارتر شود.


انتهای پیام/ 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *