ضیا آذری: باید تمرکز میزبانیها از تهران خارج میشد/ سالها در تنیس کمکاری شده
فرزین ضیا آذری در گفتوگو با میزان، درباره برگزاری تورهای جهانی تنیس در رده سنی جوانان به میزبانی ایران اظهار داشت: برگزاری مسابقات قطعا به تنیس قهرمانی میکند. از سوی دیگر برای اینکه تنیسورها بتواننند شرایط خود را در رنکینگ جهانی بهبود ببخشند باید در چنین تورهایی شرکت کنند و در صورتی که بتوانیم میزبانیهای زیادی بگیریم، بالطبع هزینه بازیکنان برای ارتقای جایگاه در رده بندی جهانی کمتر میشود. با اخذ میزبانی هزینه اسکان، اقامت و پرواز برای تنیسورها حذف میشود و زمانی که وضعیت مطلوبی در رنکینگ جهانی کسب کنند از سوی کشورهای دیگر هم دعوت خواهند شد. به علاوه اینکه سرمایه گذاری در رده پایه از الزامات توسعه هر رشته ورزشی است.
وی افزود: همچنین زمانی که بازیکنان تنیس در ایران به حدود سن ۱۸ سالگی میرسند به دلایلی از جمله تحصیلات از این رشته دور میشوند و از سوی دیگر گرفتن امتیاز برای تنیسورهای ایرانی در بخش بزرگسالان بسیار دشوار است. در سال ۲۰۲۱ این سومین هفته میزبانی ایران از تور جهانی تنیس جوانان بود و درخواست میزبانی از ۳ هفته دیگر را نیز دادهایم که میزبانی تهران و اصفهان قطعی است و میزبانی آخر نیز در یکی از شهرهای تهران یا خراسان رضوی خواهد بود.
دبیر فدراسیون تنیس درمورد میزبانی استانهای مختلف از چنین تورهای بین المللی تصریح کرد: فدراسیون تلاش میکند که هیئتها فعالتر شوند. زمانی که میزبانی به استانهای مختلف داده میشود هم برای هیئتهای استانی درآمدزایی میشود و هم میزان علاقمندی نوجوانان و جوانان به این رشته بیشتر میشود. از سوی دیگر عوامل برگزاری مسابقات شامل داوران، مرببان و برگزارکنندگان در استانها، با تجربه این رویدادها آب دیدهتر میشوند. به نظرم باید تمرکز میزبانیها از تهران خارج میشد. هرچه هیئتها فعالتر میشوند، تنیس رو به جلو خواهد رفت.
ضیا آذری درخصوص حواشی مربوط به انتخاب سرمربی تیم ملی تنیس و اینکه برخی از مربیان از عدم توجه فدراسیون صحبت کرده بودند، خاطرنشان کرد: زمانی که موضوع انتخاب سرمربی تیم ملی است، تمام جوانب را بررسی میکنیم و سپس تصمیمگیری نهایی را انجام میدهیم. خیلی از افرد فعال در تنیس در ایران از مدارک معتبر جهانی برخوردارند، اما سابقه ورزشی ندارند. این چنین افرادی شاید بتوانند مدرسان خوبی شوند، اما نمیتوانند مربی تیم ملی باشند. در میادین حرفهای فردی باید سرمربی باشد که پیش از این خودش تجربه بازی در چنین میادینی را داشته باشد. از زمان انتخاب طاهری به عنوان سرمربی تیم ملی تنیس شاهد دعوت از تعداد زیادی تنیسور به اردوهای تیم ملی بودهایم و طبیعی است که پس از هر انتخابی یک سری انتقادات پیش آید. سالها کم کاری شده و باید پله پله برای رشد تنیس تلاش کنیم.
دبیر فدراسیون تنیس درخصوص حضور تعداد کم مدرسان تراز اول جهان در ایران اظهار کرد: متاسفانه کمیته آموزش فدراسیون تنیس علاقه زیادی به این موضوع ندارد چراکه از نظر آماری اعلام میکنند ۱۴۰۰ مربی داریم و پس از هند دومین کشور از نظر داشتن مربی هستیم، ولی باید ببینیم از نظر تنیس حرفهای کجای کار هستیم. هند سطح اول آسیا قرار دارد و ایران در سید ۴ یعنی آخرین سطح قرار دارد. مدرس خارجی زمانی به ایران میآید که دانش مربیان ایرانی هم به سطح مطلوب برسد. در قدم اول باید کمیته آموزش تمام تلاش خودش را کند تا سطح مربیان داخل کشور افزایش پیدا کند و بعدا میتوانیم از دانش و تجربه مدرسان بین المللی بهره ببریم.
- بیشتر بخوانبد:
- علینژاد: فدراسیون تنیس در مسیر درست گام برمیدارد