نگهداری زندانیان بدون اتهام رسمی در زندان گوانتانامو
ادعای دولت آمریکا مبنی بر تعطیلی زندان گوانتانامو در واقع نه پایان جنایت بلکه انتقال محل اجرای این جنایت است.
خبرگزاری میزان -
– گزارشها از تلاش دولت آمریکا برای تعطیلی زندان «گوانتانامو» حکایت دارند.
این تلاش در حالی صورت میگیرد که سرنوشت زندانیانی که عمدتا پس از چند دهه حبس هنوز اتهام رسمی به آنها وارد نشده، در هالهای از ابهام قرار دارد.
به گزارش «نیویورک تایمز»، اعلام تعهد ۲ دولت اخیر آمریکا برای تعطیلی زندان گوانتانامو، در روزهای اخیر وارد مرحلهای جدید شد.
مقامهای دولتی آمریکا اعلام کردند، دولت «جو بایدن»، با آزادی ۳ زندانی دیگر زندان گوانتانامو موافقت کرد؛ اما هنوز در مورد وضعیت آینده این ۳ زندانی اطلاعاتی داده نشده است.
هنوز مشخص نیست که این ۳ زندانی پس از گذراندن ۲ دهه حبس بدون اتهام رسمی، آزاد میشوند، تحت نظر میمانند یا به کدام زندان در کدام کشورها منتقل میشوند.
این ۳ زندانی، یک تبعه ۷۳ ساله پاکستانی، یک پاکستانی ۵۴ ساله و یک یمنی ۴۰ ساله هستند که ۲ دهه گذشته بدون طرح اتهام رسمی در بازداشت بودند.
گزارش «نیویورک تایمز»، میگوید ۶ زندانی دیگر گوانتانامو در هفتههای آینده در صورت احراز شرایط امنیتی به دیگر کشورها منتقل میشوند.
در حال حاضر ۴۰ زندانی در گوانتانامو وجود دارند.
زندان گوانتانامو در خلیجی به همین نام در «کوبا» در پی حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ توسط «جورج بوش»، رییس جمهور وقت آمریکا تاسیس شد.
جمعیت این زندان در برخی از زمانها تا ۸۰۰ نفر نیز میرسید؛ در سال ۲۰۰۶ کمپ ۷، برای نگهداری زندانیان بسیار خطرناک در این زندان ایجاد شد.
زندان مذکور به دلیل گزارشهای مربوط به وحشیگری و خشونت علیه زندانیان بسیار مورد انتقاد است.
از ۴۰ زندانی حاضر در زندان گوانتانامو، تعداد اندکی با اتهام رسمی در زندان نگهداری میشوند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *