وزیر صمت: نوسانات قیمتی فولاد به دلیل افزایش قیمت ارز است/ نمایندگان از پاسخهای وزیر صمت درباره «علت واردات بی رویه کالا» قانع نشدند
- دو فقره سؤال جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات از وزیر صنعت، معدن و تجارت در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گرفت.
سوال اول این نماینده درباره «علت سرسام آور قیمت فولاد و سیمان چیست؟ » بود.
وی اضافه کرد: شما نمایندگان اینجا بر سر خود میزنید و جلوی وزیر خم و راست میشوید که ۱۰۰ بشکه قیر برای پنج کیلومتر راه روستایی به شما بدهند و در مقابل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان حق اسلام به جیب فامیلهای قدرت و ثروت میرود.
کریمی قدوسی ادامه داد: دولت در لایحه بودجه سهم حقوق مالکانه معادن را ۶ هزار میلیارد تومان دیده بود که کمیسیون تلفیق در یک کار انقلابی آن را به ۸ یا ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فولادیها حقوق مالکانه نمیدهند، اضافه کرد: ظرف دو سال قیمت تیرآهن شدیدا افزایش یافته و قیمت فولاد هم ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. در مقابل من نامهای با امضای ۱۰۰ نفر از شما نمایندگان دیدم که به صورت تلویحی از مدیر متخلف فولاد حمایت کردید.
وی اضافه کرد: وضعیت فولاد و سیمان اسفناک است، باید آن را از دست فامیلهای قدرت و ثروت در بیاوریم.
کریمی قدوسی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه سیمان اگر پیدا شود قیمتش تنی ۶۰۰ هزار تومان است، اظهار کرد: آقای وزیر نرخ فولاد جهانی را پشت تریبون به رخ ما نکشید، مگر گازی که استفاده میشود سوخت حمل و نقل و کوه و معدن و حقوق کارمندان را به نرخ جهانی میدهید.
کریمی قدوسی در بخش پایانی اظهارات خود با اشاره به تولید ۷۰ میلیون تن سیمان در کشور تصریح کرد: هر تن سیمان ۶۰۰ هزار تومان انفال برای بیت المال دارد، در حالی که حقوق مالکانه آن در بودجه تنها ۵۰۰ ریال است.
وی تاکید کرد: البته قیمت جهانی شمش فولاد سال گذشته ۳۴۵ دلار و در حال حاضر ۶۴۳ دلار شده است. یعنی ۱۶۶ درصد قیمت جهانی شمش فولاد افزایش پیدا کرده است.
وزیر صمت اظهارداشت: نوسانات قیمتی فولاد به دلیل افزایش قیمت ارز است البته برخی از مشکلات هم مربوط به قیمت گذاریها است. البته ما میکوشیم طرحی آماده کنیم که زنجیره فولاد را در آن کامل ببنیم که این مهم با کمک نمایندگان میسر میشود.
رزمحسینی بیان داشت: البته ما در کنار این موضوعات، موضوع افزایش ۴۰ درصدی دستمردها و نرخ حمل و نقل را داشتیم و البته ما هم بازرسیهای خودمان را انجام دادیم.
وی ادامه داد: اکثر مراکز تولیدی و جاهای دیگر تعطیل شده که آمار آن را تا ۴۰ هزار واحد نشان میدهد. یکی از علل تعطیلی واحدهای صنعتی واردات بیرویه و قاچاق کالا است. این موضوع را به آقای رحمانی وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت، آقای مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت و اکنون به آقای رزم حسینی گفتهام من حتی به آقای رزم حسینی این پیشنهاد را دادم که اگر هیچ کاری هم نکنیم و فقط جلوی واردات بیرویه را بگیرید کار بزرگی کردهاید.
وی افزود: از ۳۸ میلیارد دلار کالاهای وارداتی ۱۲ میلیارد آن به کالاهای اساسی باز میگردد و مابقی آن برای واردات مواد اولیه کارخانجات، ماشین آلات خط تولید و تجهیزات پزشکی میباشد. امروز ۷۰ درصد قطعات خودرو و ۷۰ درصد قطعات لوازم خانگی در داخل تولید میشود.
حجتالله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در تشریح سوال نخست جواد کریمی قدوسی از وزیر صمت، عنوان کرد: در اجرای ماده (۲۰۷) آیین نامه داخلی مجلس، سوال نماینده مشهد مبنی بر علت واردات بی رویه کالا چیست؟ در جلسه رسمی دوشنبه مورخ ۱۳۹۹/۰۹/۲۴ کمیسیون با حضور نمایندگان محترم عضو کمیسیون، نماینده محترم سئوال کننده و وزیر محترم مطرح و پس از استماع اظهارات طرفین و نظر به عدم اقناع نماینده سوال کننده از پاسخهای ارائه شده وزیر، کمیسیون قلمرو سئوال را ملی تشخیص داده و مستند به بند (۳) ماده (۲۰۷) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گزارش سئوال جهت اعلام وصول در اولین جلسه علنی ارسال میشود.