بخش اندکی از منابع بانکی به تولید تخصیص داده میشود
مصطفی طاهری در گفتوگو میزان، با بیان اینکه ساختار بانکی ما اساسا معیوب است و باید چارهای برای آن اندیشده شود، گفت: در حال حاضر شرایط تورم اقتصادی بر کشور حاکم است و بانکها مقرر بوده تا سپردههای مردم را تجمیع کرده و به واسطه این منابع به تولید رونق ببخشند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید ساختارهای بانکی کشور به طور جدی اصلاح شوند،بیان داشت: البته در شرایط کوتاه مدت میتوان کاری کرد که آسیبهای نظام بانکی به تولید کم شود اما درسش این است که بانکها را به سمت تولید سوق دهیم.
طاهری با اشاره به سیاستهای بانکی برای تضمین سودهی به مشتریان خود بیان داشت: بانکها میزان سودهی را بالا میبرند تا بتوانند مشتری خود را جذب کنند با این حال این بانکها برای اینکه بتوانند سود بالایی به مشتریان خود بدهند، باید منابع دریافت کرده را در جایی سرمایهگذاری کنند که خیالشان از بابت برگشت پول و همچنین ارائه سود به مشتریان خود راحت شود، این در حالی است که متاسفانه این میزان سوددهی در تولید ما وجود ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه میزان سوددهی در تولید کم است، مردم ناچارند که منابع خود را به بانکها بدهند و البته بانکها و شرکتهایی زیرمجموعه آنها هم میکوشند این منابع را در جایی سرمایه گذاری کنند که سود بیشتری عایدشان شود.
طاهری افزود: به عنوان مثال بانکها در مواقعی سهام خرید و فروش کرده و یا سکه ،ارز و یا زمین میخرند تا سود بیشتری به دست بیاورند و این مسئله آسیب جدی داشته چرا بخشی از منابع آنها به موضوعات برشمرده شده سوق داده میشود.
عضو کمیسیون «صنایع و معادن» مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین متاسفانه به واسطه رانت، بخش زیادی از منابع بانکی در محلهایی سرمایهگذاری میشود که برگشتی ندارد البته درست است که بانکها روی کاغذ میگویند که این منابع بازگشته است اما عملا اینجور نیست. به عنوان مثال به یک ابر بدهکار میگویند بیاید و وام خود را در ازای وام جدیدی که دریافت میکند، تسویه کند که این مسئله پذیرفتی نیست، بنابراین باید گفت که بخش کمی از منابع بانکی به تولید تخصیص داده میشود که باید در این زمینه تجدید نظر کرد.