گمانههای غیرواقعی انتخابات ۱۴۰۰/ تدابیری که وزارت کشور اندیشیده است
برای حفظ سلامت و جان مردم و عاملان برگزاری انتخابات، تدابیری همچون افزایش صندوقهای رأی، برگزاری انتخابات در فضای باز، حفظ فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی اندیشیده شده تا مردم نگرانیای از بابت حضورشان در پای صندوقهای رأی نداشته باشند.
- حدود ۴۵ روز تا زمان برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ باقی است و تا کنون داوطلبان زیادی با سلایق سیاسی مختلف برای حضور در این میدان مهم سرنوشتساز اعلام آمادگی کردهاند به طوری که نشست خبری آنها یکی پس از دیگری در رسانههای مختلف در حال برگزاری است.
طبق برنامه زمانبندی اعلام شده، بناست ۴ انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین دوره انتخابات شورای شهر و روستا و دومین میاندورهای مجلس خبرگان و اولین میاندورهای مجلس یازدهم در روز جمعه ۲۸ خرداد برگزار شود.
زمزمههای زیادی درباره چگونگی برگزاری این انتخابات وجود دارد که مهمترین آن تصمیم مسئولان ذیربط برای برگزاری این نماد مهم مردمسالاری دینی در فضای باز به منظور تأمین سلامت مردم است.
البته قانون اساسی صراحت روشنی دارد به طوری که در اصل ۱۱۹ تاکید دارد «انتخاب رئیس جمهور جدید باید حداقل یک ماه پیش از پایان دوره ریاست جمهوری قبلی انجام شده باشد و در فاصله انتخاب رئیس جمهور جدید و پایان دوره ریاست جمهوری سابق، رئیس جمهور پیشین وظایف رئیس جمهوری را انجام می دهد». حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی روز پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ طی حکمی، با تنفیذ رأی ملت ایران در انتخابات، رئیسجمهور فعلی را به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. از این رو تکلیف موعد برگزاری انتخابات به وضوح روشن است.
ابتدای ماه جاری نیز جمال عرف رئیس ستادانتخابات کشور در پاسخ به اظهارات و گمانه زنیهایی که درباره تعویق زمان انتخابات مطرح میشد، گفت: درباره روز برگزاری انتخابات گفته که با توجه به روند قانونی زمان بندی انتخابات که بر طبق قانون و با نظر مشترک ارکان اجرا و نظارت انتخابات، مورد توافق قرار گرفته است، کار انتخابات طبق برنامه پیش میرود و اخذ رأی در روز مقرر انجام میشود. در مقاطع مختلف دوران پس از انقلاب اسلامی هم تحت هیچ شرایطی انتخابات به تعویق نیفتاده است، و در این مرحله نیز، قطعاً انتخابات به تعویق نمیافتد و در ۲۸ خرداد ماه برگزار میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص طرح برخی اظهارات ناظر بر تعویق انتخابات از سوی عناصر سیاسی و رسانهای گفت: این موارد، گمانه زنی شخصی است و دولت و وزارت کشور هیچ برنامهای برای تعویق انتخابات ندارند و ما این را به صراحت اعلام میکنیم.
همچنین سید اسماعیل موسوی، دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره افزایش روزهای دریافت رأی به میزان، گفت: قانون اساسی یک روز مشخص را برای برگزاری انتخابات مشخص کرده است و تا تصویب قانون جدید همچنان همین قانون محل رجوع است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور تاکید کرد برای مجریان انتخابات، قانون فصل الخطاب است و حتی شیوع ویروس کرونا هم باعث نشد تا مصوبه قانونی درباره زمان برگزاری انتخابات اجرایی نشود.
وی در ادامه گفت: برای حفظ سلامت و جان مردم و عاملان برگزاری انتخابات، تدابیری همچون افزایش صندوقهای رأی، برگزاری انتخابات در فضای باز، حفظ فاصله یک و نیم تا ۲ متری و رعایت دستورالعملهای بهداشتی اندیشیده شده تا مردم نگرانیای از بابت حضورشان در پای صندوقهای رای نداشته باشند.
حدود ۷۰ هزار شعب اخذ رأی در محیطهای امن و حتی المقدور در فضای باز یا دارای سقف بلند و تهویه مناسب در نظر گرفته شده است تا مردم و عوامل اجرایی در معرض ابتلاء به کرونا قرار نگیرند.
- بیشتر بخوانید:
- ۹ تا ۱۲ اردیبهشت؛ زمان شکایت داوطلبین رد صلاحیت شده شوراها
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *