چرا شیوع کرونا در هند از کنترل خارج شد؟
بحران شیوع کرونا در هند اکنون به مرحلهای رسیده که نیمی از مبتلایان روزانه جهان به این کشور تعلق دارد.
خبرگزاری میزان -
– براساس جدیدترین آمارها هند تاکنون بیش از ۱۹۷ هزار مورد مرگ و میر و بیش از ۱۷ میلیون و ۶۳۶ هزار مورد ابتلا به کرونا را ثبت کرده است.
سرعت شیوع بیماری در این کشور در پی بروز موج دوم و گسترش ویروسهای ۲ یا ۳ بار جهش یافته سبب رقم خوردن شرایطی بحرانی در این کشور شده است.
به گزارش «گاردین»، کارشناسان دلایل متعددی را برای بحران از کنترل خارج شده شیوع کرونا در هند مطرح میکنند.
این کشور در حال حاضر هر ۳ روز یک بار یک میلیون مورد جدید ابتلا را ثبت میکند.
این در حالی است که نظارت بهداشت عمومی در چنین کشوری غالبا ضعیف بوده و شمار مبتلایان به احتمال زیاد بیشتر از این میزان است؛ این تردید در مورد درستی آمارها، درخصوص آمار تلفات نیز وجود دارد.
به باور متخصصان اپیدمیولوژی و سایر کارشناسان، چندین عامل در رسیدن هند به بدترین نقطه شیوع کرونا در چند ماه گذشته نقش داشتهاند.
- جهشهای ویروس، نخستین عاملی است که در این رابطه مطرح میشود.
براساس نظر کارشناسان، جهش دوگانه ویروس کرونا در هند ناشی از گسترش شیوع بیماری است.
- درگیریها و اختلافهای های سیاسی در هند که از دسامبر ۲۰۲۰ در این کشور جریان داشته، سبب شده تا فاصله اجتماعی و قرنطینهای تا ماه مارس در هند به نوعی اقدام سیاسی مبدل شود.
برگزاری تجمعهای انتخاباتی توسط «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند به ویژه تجمع انتخاباتی ماه فوریه در استادیوم کریکت، برگزاری مراسم «Kumbh Mela» در حاشیه رودخانه گنگ با حضور میلیونها نفر، دیگر عامل رقم خوردن بحران شیوع کرونا در هند است.
- عدم رعایت فاصله اجتماعی؛ نخست، ناممکن بودن این اقدام در محلههای فقیرنشین و شلوغ هند، دوم، رعایت نکردن این اقدام حفاظتی در طبقه متوسط به تبعیت از سران کشور در ماههای فوریه تا مارس، سومین دلیلی است که بحران شیوع کرونا را در هند سبب شده است.
- زیرساختهای بهداشتی ضعیف و سهم اندک سیستم مراقبتهای بهداشتی ایالتی از تولید ناخالص ملی که با کمبود پزشک، کمبود تخت بیمارستانی، کمبود تجهیزات پزشکی و ... زنگ خطر را به صدا درآورده است.
در هند به ازای هر هزار نفر یک پزشک وجود دارد و این نرخ در مناطق روستایی و فقیرنشین بدتر است.
- اگرچه هند به عنوان بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان شناخته میشود، اما کمبود سرمایه گذاری سبب شد تا تولید واکسن کرونا در این کشور کُند شود.
وسعت گسترده هند سبب شده تا واکسیناسیون راه مطمئنی برای پایان دادن به بحران شیوع کرونا در این کشور نباشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *