مسیر توسعه ایران از سئول نمیگذرد/ جایگزینهای قابل اعتمادتر از کرهجنوبی در شرق
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به سفر نخست وزیر کره جنوبی به کشور گفت: مسیری که ایران برای پیشرفت و توسعه خود در نظر گرفته ضرورتا از سئول عبور نخواهد کرد و ایران در دوره جدید سیاست خارجی خود که تاکید بر توسعه ارتباطات با شرق را دنبال میکند به آسانی جایگزینهای قابل اعتمادتری از دولت کره جنوبی برای توسعه روابط اقتصادی خود انتخاب خواهد کرد.
عابد اکبری در گفتوگو با میزان، با اشاره به علت و اهمیت سفر نخست وزیر کره جنوبی به ایران اظهار داشت: گفتوگو در خصوص موضوعات دوجانبه از جمله محدودیتهای غیرقانونی ایجادشده برای دسترسی به منابع بانک مرکزی ایران در کره جنوبی بهویژه پس از محدودیتهای مالی ایجاد شده از جانب آمریکا، از اصلیترین دلایل سفر آقای چانگ به تهران برشمرده شده است.
وی ادامه داد: سفر نخست وزیر کره پس از آن انجام شد که ایران با حسن نیت اقدام به آزاد سازی شناور کرهای «هانکوک جیمز» کرد. شناوری که حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی بود و به دلیل نقض پروتکلهای زیست محیطی توسط نیروی دریای سپاه توقیف شده بود.
اکبری عنوان کرد: کره جنوبی طی سالهای اخیر با استناد به فشار آمریکا برای همراهی با تحریمهای بینالمللی علیه تهران، از اقدامات لازم برای آزادسازی منابع مالی ایران که سالهاست بدون پرداخت هیچگونه سودی در بانکهای این کشور بلوکه شده سر باز میزند.
کارشناس مسائل بین الملل عنوان کرد: این درحالی است که ایران در دوره تحریمهای یکجانبه و راهبرد فشار حداکثری ترامپ در سایر کشورها نیز منابعی مالی داشت و بهرغم تحریمهای آمریکا از آنها استفاده کرد و به آنها دسترسی داشت؛ اما در مورد کرهجنوبی که یکی از شرکای تجاری مهم و اصلی ایران بوده است، هنوز موفق نشده به منابعش دسترسی داشته باشد.
وی درباره اینکه آیا انجام این سفر به بهبود مجدد روابط اقتصادی ایران و کره می انجامد، گفت: عدم همراهی کرهجنوبی طی سالهای گذشته حتی برای هزینهکرد منابع ملی مسدودشده در راستای تامین موادغذایی، پزشکی و دارویی و حتی پرداختهای حقالسهم نهادی و بینالمللی ایران خاطره بدی از دولت کره جنوبی در ذهن مردم ایران به یادگار گذاشت. این رویه دولت کره، ناامیدی زیادی در بین نخبگان ایرانی نسبت به کرهجنوبی ایجاد کرده است.
اکبری با تاکید بر اینکه شرکای تجاری باید در شرایط حساس و سخت در کنار یکدیگر باشند، افزود: تنها در صورتی که دولت کرهجنوبی بهصورت مستقل و بدون در نظر گرفتن دستورات آمریکا که حتی در نظر متحدان این کشور به شکل یکجانبه از برجام خارج شده و تکالیف خود را در قبال این توافق انجام نداده، میبایست درباره آزادسازی منابع ایران تصمیمگیری کند. بدیهی است تنها در این صورت و انجام اقدامات عملی در این راستا است که میتوان امیدوار به ارتقای روابط و افزایش سطح همکاریهای اقتصادی دوجانبه بود.
وی عنوان کرد: در غیر این صورت مسیری که ایران برای پیشرفت و توسعه خود در نظر گرفته ضرورتا از سئول عبور نخواهد کرد و ایران در دوره جدید سیاست خارجی خود که تاکید بر توسعه ارتباطات با شرق را دنبال میکند به آسانی جایگزینهای قابل اعتمادتری از دولت کره جنوبی برای توسعه روابط اقتصادی خود انتخاب خواهد کرد.
نخست وزیر کره جنوبی در سفر دو روزهای وارد تهران شده است. سفر جانگ به ایران به عنوان اولین سفر یک نخست وزیر کره جنوبی طی ۴۴ سال گذشته به تهران و به دنبال آزاد سازی کشتی توقیف شده کره جنوبی بعد از سه ماه از سوی تهران انجام شده است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *