چرا شهرداری به مناسبتهای فرهنگی بی توجه است؟
حسن خلیل آبادی گفت: چون در حال حاضر مشکلات شهر بیشتر در حوزههای مربوط به حمل و نقل عمومی، ترافیک، آلودگی هوا و فضاهای عمومی متمرکز است برای همین در بحث بودجه هم این موضوعات سهم بیشتری را به خود اختصاص داده اند.
حسن خلیل آبادی رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص برخی انتقادات مطرح شده درباره عملکرد منفعلانه مدیریت شهری در قبال مناسبتهای فرهنگی به میزان گفت: مدیریت شهری تهران امسال هم در نوروز و هم در مناسبتهای دیگری مانند اعیاد شعبانیه برنامهها و مراسمهای خیلی خوبی را برگزار کردند. اما شرایط کرونایی ایجاب میکند که ما از تهییج مردم که دور هم جمع شوند و مثل گذشته گردهمایی و جنب و جوشی باشد بپرهیزیم که همین مساله تا حدی دست مسوولان شهری را برای اجرای چنین برنامههایی میبندد.
وی با بیان اینکه ما از نظر تزئین و پیرایش و آذین بندی شهر چیزی کم نگذاشته ایم افزود: همان طور که در سالهای گذشته اقداماتی را انجام میدادیم امسال هم برنامه هایمان را پی گرفتیم. مثلا برای تعطیلات نوروز حتی کاروانهایی راه انداختیم که مورد استقبال مردم هم واقع شد. این استقبال مردمی به گونهای بود که حتی شماری از مردم از در خانهها یا در کوچهها و خیابانها احساساتی که داشتند نشان از رضایتشان از این برنامهها بود. اقدامهای انجام شده برای تزئین میادین یا گردشگری مجازی از طریق پایگاههای اینترنتی جزو برنامههایی بود که نشان میدهد ما با وجود شرایط کرونایی حداکثر توانمان را به کار گرفتیم؛ بنابراین اطلاق صفت منفعلانه بودن رفتار مسوولان شهری چندان با انصاف همراه نیست.
وی افزود: ضمن اینکه در این شرایطی که بخشی از شهروندان ما عزادار هستند و دچار سوگ مضاعفی هستند که نمیتوانند برای درگذشتگانشان مراسم بگیرند و بستگانشان را کنار خودشان ببینند خیلی نمیتوان فضای گذشته را به وجود آورد. ولی من تصور میکنم تا حد امکان شهرداری تهران هم در جدارههای شهری مثل عرشه پلها و هم در فضاهای دیگر مثل بوستانها یا در هرجایی که امکان پذیر بود شهر را برای مناسبتهای گوناگون آذین بندی کرد. این اقدامها کمتر از سالهای گذشته نبود. ولی طبیعی است که اجتماعات مردم نسبت به قبل کمتر شده باشد. چون مسوولان ستاد ملی مقابله با کرونا مردم را از برگزاری تجمع باز میداشتند.
بیشتر بخوانید:
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران درباره سهم حوزه فرهنگی از بودجه ۱۴۰۰ شهرداری گفت: در کل باید بگویم رویکرد شورای شهر فرهنگی است و ما بیشتر مایل به این هستیم که شهرداری با رویکرد فرهنگ و اجتماعی اداره شود. تلاشهای ما هم معطوف به همین معنا بوده است. اما نه با برگزاری شوآف ها، همایش ها، اقدامات نمایشی و صرف هزینههای غیر ضروری. ما تلاش کرده ایم با مشارکت خود مردم و با صرف حداقل هزینه برنامههای فرهنگی را پیش ببریم. اما معضلات عمدهای که تهران دارد مثل حمل و نقل و آلودگی هوا میطلبد که ما برنامه هایمان بیشتر معطوف به حمل و نقل عمومی و رفع آلودگی هوا باشد. روی این حساب من به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی باید بگویم در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران سهم حوزه فرهنگی رقم خیلی زیادی نیست. چون در حال حاضر مشکلات شهر بیشتر در حوزههای مربوط به حمل و نقل عمومی، ترافیک، آلودگی هوا و فضاهای عمومی متمرکز است برای همین در بحث بودجه هم این موضوعات سهم بیشتری را به خود اختصاص داده اند.
خلیل آبادی در واکنش به اینکه ثبت جهانی خیابان ولیعصر به عنوان اقدامی فرهنگی چه ما به ازاهایی برای حل معضلاتی مانند ترافیک و آلودگی هوا خواهد داشت گفت: در حال حاضر مساله نگه داری فضاهای سبز و بوستانهای خیابان ولیعصر یکی از موقعیتهای راهبردی و مقصد ما محسوب میشود. الان یکی از اقدامهای ما بازشماری و ایجاد شناسنامه برای درختان این خیابان است. ما رسیدگیهای لازم را برای خیابان ولیعصر در دستور کار داریم. تلاشی هم که برای ثبت جهانی این خیابان صورت میگیرد بر گرفته از همین نگاه است که امیدواریم شاهد تحقق این اتفاق باشیم. کوشش ما این است که حداقل بتوانیم مقدمات ثبت جهانی این خیابان را فراهم کنیم تا در دوره بعدی مدیریت شهری شاهد تحقق این مساله باشیم.
عضو شورای شهر تهران درباره پیامدهای زیست محیطی سنگ فرش شدن بخشی از خیابان ولیعصر گفت: دوستان ما در کمیسیون محیط زیست این مساله را پیگیری کرده اند و مرتب درحال بازدید از آنجا هستند. بر این اساس تصور میکنم مسوولان شهری با همکاری کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست و فضای سبز قطعا مانع آسیب به فضای خیابان ولیعصر خواهند شد. ضمنا باید اشاره کنم پیاده راه خیابان ولیعصر جزو طرحهایی است که قبلا ایجاد شده و برنامهای بوده برای احداث یک پیاده راه سراسری از تجریش تا راه آهن که اجرای این پروژه به برخی از درختان قدیمی خیابان ولیعصر آسیب وارد شد. اما تلاش ما این بوده که نگهداری از این درختان با دقت انجام شود و سرشماری بشوند و از کوچکترین آسیبی پیشگیری شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *