«چهرازی» روی صحنه میرود/دانشگاه سوره در هفته هنر انقلاب چه برنامههایی دارد؟
- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ با دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانهها آغاز به کار کردند.
به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به مهمترین اخبار تئاتر در هفته جاری پرداخته است:
دانشگاه سوره در هفته هنر انقلاب چه برنامه هایی دارد؟
به همت دانشکده هنر سوره و با همکاری معاونت پژوهشی، ویژه برنامههای هفته هنر انقلاب اسلامی و گرامی داشت سالروز شهادت سید مرتضی آوینی در دانشگاه سوره برگزار میشود.
یوسف خجیر معاون پژوهشی دانشگاه سوره گفت: همزمان با آغاز هفته هنر انقلاب اسلامی ویژه برنامههای گرامی داشت سالروز شهادت سید مرتضی آوینی به همت دانشکده هنر دانشگاه سوره با همکاری معاونت پژوهشی، از روز جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ در دانشگاه سوره برگزار میشود.
وی یادآور شد: هدف از برگزاری این برنامه ها ترویج هنر انقلاب، بازتاب توانمندی هنری دانشگاه سوره، اعضای هیأت علمی، استادان، دانش آموختگان و دانشجویان است.
خجیر در رابطه با چگونگی برگزاری این ویژه برنامه ها افزود: ویژه برنامههای هفته هنر انقلاب اسلامی و گرامی داشت سالروز شهادت سید مرتضی آوینی از روز جمعه ۲۰ فرودین ماه آغاز میشود و تا روز چهارشنبه ۲۵ فرودین ۱۴۰۰ نیز ادامه دارد؛ این ویژه برنامه به دو صورت حضوری و مجازی نیز در بخش های مختلف برگزار میشود.
وی ادامه داد: ویژه برنامه های حضوری۳ اجراهای محیطی و پرفورمنس متروی شادمان، انقلاب و تئاتر شهر را در روزهای جمعه، شنبه، یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه ساعت ۱۳ الی ۱۹ را در بر میگیرد و همچنین نمایش فیلم مستند در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه ساعت ۸ تا ۱۰ در سالن سینمای دانشکده هنر سوره برگزار میشود.
خجیر با بیان اینکه ویژه برنامههای مجازی هفته هنر انقلاب اسلامی شامل ۲۷ برنامه متفاوت در هفته میشود گفت: نخستین ویژه برنامههای مجازی هفته هنر انقلاب اسلامی از روز شنبه ۲۱ فرودین ماه ساعت ۱۰ تا ۲۱ آغاز خواهد شد و به مدت ۵ روز تا روز چهارشنبه ۲۵ فروردین ادامه دارد؛ برنامههای روز شنبه شامل نشستهای «معمار، جامعه و معماری در تمدن نوین اسلامی»، «حیات موسیقایی شهید آوینی و موسیقی در حوزه هنری انقلاب اسلامی» و «آسیبشناسی متنهای نمایشی تولید شده دربارۀ رویدادهای سیاسی تاریخ ایران پس از انقلاب، از منظرمؤلّفههای دراماتیک» میشود.
وی ادامه داد: در روز یکشنبه نیز نشست هایی با موضوعات «انقلاب و سینما(سینمای مستند فلسطین و نقش آن در مقاومت انقلابی)»، «تحول فیلمبرداری سینمایی پس از آن انقلاب اسلامی»، «تصویراستعمارستیزی در ژانر تاریخی سینمای ایران»، «پنل گفت و گویی انقلاب اسلامی و سینمای ایران»، «میزگرد عرّفی و تحلیل رمانهای برگزیدۀ تاریخ ادبیات دفاع مقدّس از منظر مؤلّفهها و ساختارهای دراماتیکف با هدف شناخت ظرفیتهای نمایشی این آثار برای اقتباس»، نشست «مروری بر چهار دهه نقاشی انقلاب» و نشست و میزگرد تخصصی «کارتون انقلابی و انقلاب کارتون (بررسی سیرتطور کارتون انقلاب و جنگ تحمیلی در ایران از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۰)» و ارائه کارتونهای انقلاب برگزار می شود.
معاون پژوهشی دانشگاه سوره در رابطه با ویژه برنامههای روز دوشنبه و سه شنبه افزود: نشست «جستاری بر جشنوارههای عکاسی پس از انقلاب اسلامی ایران»، «بازخوانی پایاننامه کارشناسی ارشد عکاسی دانشگاه سوره» با عنوان «واکاوی روایت تصویری ساسان مویدی از بمبارانهای تهران در زمان جنگ تحمیلی با رویکرد نشانه شناسی اجتماعی»، نشست «تأثیرات انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی بر عکاسی مستند ایران»، نشست «نقد آثار انیمیشن دانشجویی با موضوعات انقلاب، جنگ و دفاع»، نشست «وضعیت نمایشنامه نویسی کودک و نوجوان پس از انقلاب اسلامی»، نشست «تحلیل جایگاه جشنوارهها در سینمای پس از انقلاب»، نشست «نقد آثار انیمیشن دانشجویی با موضوعات انقلاب، جنگ و دفاع»، نشست «بهاران خجسته باد موسیقی انقلاب و سیر تحول آن» و نشست «تجلی آرمانهای انقلاب اسلامی از منظر هنرهای سنتی و صنایع خلاق» نیز طی این ۲ روز برگزار میشود.
وی افزود: ویژه برنامههای روز چهارشنبه نیز شامل برنامه «همگامان گرافیک انقلاب»، «رستاخیز حج در عکسهای کمالالدین شاهرخ»، نشست «چالشهای عمده انقلاب اسلامی در برخورد باهنرهای ارتباط بصری تعاملی و جشنواره تئاتر فجر و تئاتر انقلاب» و نشست «مروری بر چهار دهه دیوارنگاری انقلاب» میشود. بخش مجازی ویژه برنامهها علاوه بر نشستها، نمایشنامهخوانی و پخش فیلم و اجراهای دانشجویان نمایش عروسکی را نیز در بر میگیرد.
«چهرازی» روی صحنه میرود
«چهرازی» به نویسندگی مهدی راستی و کارگردانی کامبیز نیکآمیز از روز چهارشنبه ۱۸ فروردین ماه ساعت ۱۷:۳۰ در خانه نمایش مهرگان روی صحنه میرود.
الناز زاهدی، کامبیز نیک آمیز، سحر آژیر، مریم زارعی، ملیکا شاگردی، حسین صفدری، رضا لک، مهدی راستی، درسا علی آبادی، زهرا عسگری، فاطمه آزادخواه، فاطمه آقاپور، اشکان دهقانی، بهار صادقی، متینا سادات میرکمالی، هانیه امامی، بهار شعربافی، احمدرضا طاهری، ابراهیم موسوی، محمدعرفان باقری، مانی محمدی، متین وکیلی، متین نیکنام در این اثر به ایفای نقش میپردازند.
از دیگر عوامل این اثر میتوان به مشاور کارگردان: مهدی راستی، دستیار کارگردان: آرزو کاهه، مدیر تولید: پیام احمدی کاشانی، طراح فرم و طراح حرکت: مهدی راستی، منشی صحنه: شقایق قهرمانی، مدیر صحنه: امیرحسین فخاری، محمد تواب اکبری، اتاق فرمان: آرزو کاهه، شقایق قهرمانی، طراح نور: رهی علی بالائی، طراح گریم: منیر صمدانی نیا، فاطمه غیاثوند، مجری گریم: فریبا جوادی، فاطمه کوچک زاده، ناهید کیانی، طراح پوستر و بروشور: مینا قانع، عکاس: مینا قانع، پیام احمدی کاشانی، امیرحسین فخاری، روابط عمومی و مشاور رسانهای: سیدمحمدصادق سیادت اشاره کرد.
در خلاصه داستان نمایش «چهرازی» آمده است: این نمایش از آسایشگاهی میگوید که در دل آن هر شخصی به گناه های متفاوت آلوده است و همه آنها میبایست سه روز دیگر اعدام شوند و برای زنده ماندن راهی جز بازگشت عشق وجود ندارد. پس تنها راه نجات عشق است ... .
علاقه مندان برای تماشای این نمایش که از ۱۸ فروردین هر روز ساعت ۱۷:۳۰ در سالن یک خانه نمایش مهرگان روی صحنه میرود، میتوانند از طریق سایت تیوال و یا گیشه خانه نمایش مهرگان به آدرس خیابان انقلاب، خیابان خارک، بن بست اول، پلاک ۵ مراجعه کنند.
نامزدهای بخش نمایشنامه نویسی جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران
دبیر چهاردمین جشنواره تئاتر سراسری ارسباران نامزدهای بخش نمایشنامه نویسی را معرفی کرد.
عباس خلیفه لو دبیر این جشنواره نامزدهای بخش نمایشنامه نویسی را بدون اولویت به شرح زیر معرفی کرد:
۱- نمایشنامه مادر خوانده به نویسندگی علی رستگار از استان خوزستان شهرستان آبادان
۲- نمایشنامه مایکلا به نویسندگی لیلا روغنگیر قزوینی از استان قزوین شهرستان قزوین
۳-نمایشنامه وقتی کلاغها آوراز میخوانند به نویسندگی شهرام سلطانی از استان مرکزی شهرستان اراک
۴- نمایشنامه سلیخ ویروسلار به نویسندگی محمد تفی اسلامی از استان آذربایجان غربی شهرستان خوی
۵- نمایشنامه روزمرگی مکرر جناب مستطاب به نویسندگی زینب زاولان از استان اصفهان شهرستان خمینی شهر
۶-نمایشنامه جیران به نویسندگی جهانگیر چالاکی از استان آذربایجان شرقی شهرستان بناب
۷- نمایشنامه قبرستان به نویسندگی حشمت الله زارعی از استان مرکزی شهرستان اراک
۸- نمایشنامه در مجلس به نویسندگی فهیمه مدحتی از استان خوزستان شهرستان بهبهان
۹_ نمایشنامه مرغ حق روی درخت کنار به نویسندگی مصطفی جعفری خوزانی از استان اصفهان، شهرستان خمینی شهر
گفتنی است؛ برگزیدگان طی روزهای آینده از طرف هیات داوران این جشنواره معرفی خواهند شد.
انتخاب مینووش رحیمیان به عنوان عضو کمیته اجرایی اسیتژ بینالملل
مینووش رحیمیان عضو فعال مرکز ملی اسیتژ ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی کمیته اجرایی اسیتژ بینالملل (سازمان جهانی تئاتر برای کودک و نوجوان) انتخاب شد.
از میان ۲۱ نامزد از کشورهای آرژانتین، مغولستان، هلند، روسیه، بلژیک، ایتالیا، انگلستان، آلمان، پاکستان، کره، نروژ، برزیل، آفریقایجنوبی، اسپانیا، ژاپن، آمریکا، ایران، فرانسه، شیلی و نیجریه، ۱۳ نفر به عنوان اعضای کمیته اجرایی اسیتژ بینالملل برای سالهای ۲۰۲۱-۲۰۲۴ انتخاب شدند که نام مینووش رحیمیان در میان آنها به چشم میخورد.
اسیتژ بینالملل هر ۳ سال یکبار کنگره جهانی و مجمع عمومی خود را برای تعیین رییس، دبیرکل، نایب رییس، کمیته اجرایی خزانه دار و ... بر اساس رایگیری اعضای این انجمن بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در کشورهای مختلف برگزار میکند.
بعد از کنگره ۲۰۱۷ در آفریقای جنوبی قرار بر این بود که بیستمین کنگره در سال ۲۰۲۰ و در ژاپن برگزار شود ولی به دلیل همهگیری ویروس کووید-۱۹ این برنامه در ماه مارس ۲۰۲۱ (۲ تا ۱۲ فرودین ۱۴۰۰) در ژاپن به صورت مجازی به اجرا درآمد.
پاییز سال گذشته و بهدنبال رایزنیهای اسیتژ ایران و شرکت در معرفی نامزدهای مراکز ملی در انتخابات کمیته اجرایی، مینووش رحیمیان به عنوان نامزد اسیتژ ایران معرفی شد و توانست با ۹۶ رای یکی از برگزیدگان این انتخابات شود.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۵۲ به صورت رسمی به عضویت اسیتژ بینالملل درآمد و در این سالها این برای اولین بار است که نمایندهای از ایران عضو کمیته اجرایی میشود. مینووش رحیمیان که جوانترین عضو این کمیته است دارای مدرک لیسانس تئاتر از دانشگاه سوره تهران است. او حدود ۱۵ سال است که به عنوان بازیگر، کارگردان، عروسکگردان، صداپیشه، معلم تئاتر، مترجم و روزنامهنگار در حوزه تئاتر کودک و نوجوان فعالیت میکند.
وی در بیش از ۲۰ تئاتر حرفهای و چندین فیلم سینمایی نقشآفرینی کرده و به عنوان نماینده ایران در گردهماییهای بینالمللی اسیتژ جهانی حضور داشته است. رحیمیان در چندین دوره از جشنوارههای تئاتر کودک و نوجوان نیز برنده جایزه بهترین بازیگری شده است.