«حماسه تپه برهانی» باردیگر منتشر شد
این کتاب در واقع خاطرات و دست نوشته های طالقانی در سالهای دفاع مقدس است که برای نخستین بار در سال ۱۳۶۵ به عنوان خاطرات برگزیده از سوی دبیرخانه اولین مسابقه بزرگ فرهنگی و هنری جبهه و جنگ که از سوی قرارگاه خانم الانبیا(ص) برگزار می شد، معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت و پس از آن برای نخستین بار در سال ۶۸ منتشر و پس از آن در سال های ۷۳ و ۷۷ نیز تجدید چاپ شد و در سال ۷۳ نیز به عنوان بهترین کتاب سال دفاع مقدس برنده جایزه شد.
خاطرات طالقانی در تپه برهانی به نوعی تنها سند موجود از بخشی جاویدان از عملیات والفجر دو است. به اعتقاد نویسنده اگر این کتاب نوشته نمی شد در تاریخ دفاع مقدس تنها همین قدر ترسیم می شد که در مرداد ماه سال ۶۲ گروهان میثم از گردان امام حسین(ع) لشکر ۱۴، تپه سوم از تنگه دربندیجان عراق را فتح کرده و در محاصره نیروهای عرقی گرفتار شده است و پس از دو روز مقاومت، سرانجام با شهادت نفرات گروهان، تپه مجددا به تصرف نیروهای عراقی در آمده است. اما «تپه برهانی» این حادثه عاشورا گونه را با جزئیاتش در سینه تاریخ ثبت، صبط و جاودانه کرد و صفحه زرینی بر ایستادگی و مبارزات ملت ایران افزود.
انتشارات عماد فردا نسخه تازه این کتاب را با ویرایش نویسنده و افزوده شدن برخی مطالب به آن بار دیگر تجدید چاپ کرده است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم: «این سومین روزی بود که به غیر از آب هیچ نخورده بودیم و اگر گرسنگی و ضعف به همین منوال ادامه پیدا می کرد، معلوم نبود می توانستیم فاصله هجده کیلومتری تا نیروهای خودی را طی کنیم یا نه... در فاصله نسبتا دور، برگهای پهنی نظرم را جلب کرد. درخت انگور بود. حسین رفت و با مقدار زیادی برگ مو در بغل برگشت. همان برگ ها را در آب شستیم و مشغول خوردن شدیم. بعد از سه روز بی غذایی و ضعف، بسیار لذیذ بود. هیچ گاه با این لذت غذا نخورده بودیم....»