فیلم| کانال سوئز چگونه بسته شد؟

14:35 - 06 فروردين 1400
کد خبر: ۷۱۲۴۴۵
با به گل نشستن کشتی تجاری ژاپنی، ترافیک سنگینی در کانال حیاتی سوئز جریان دارد.

- ساخت کانال سوئز در قرن نوزدهم پس از ۱۰ سال و با ۱.۵ میلیون کارگر ساخته شد و در سال ۲۰۲۱ به وسیله یک کشتی غول پیکر مسدود شد.

پس لرزه‌های به گل نشستن این کشتی در سراسر تجارت دریایی جهان احساس می‌شود.

به گزارش «نیویورک تایمز»، این آبراهه مصنوعی به طول ۱۲۰ مایل معروف به کانال سوئز از زمان افتتاح آن در سال ۱۸۶۹ نقطه اشتعال برای درگیری‌های ژئوپلیتیک بوده است.

اکنون این کانال، که یک گذرگاه حیاتی بین المللی برای حمل و نقل دریایی است، به یک دلیل دیگر در صدر اخبار قرار دارد: کشتی کانتینری متعلق به ژاپن به طول یک چهارم مایل که از چین به اروپا می‌رفت روزهاست که در این کانال به گل نشسته و راه را برای بیش از ۱۰۰ کشتی مسدود کرده و تجارت دریایی به لرزه درآورده است.

 

کانال سوئز و به گل نشستن کشتی ژاپنی

 

حال این کشتی که یکی از بزرگترین کشتی‌های دریایی است در یکی از کانال‌های مهم حمل و نقل جهان به گل نشسته و سبب تاخیر در ارسال میلیون‌ها دلار از کالا‌های تجاری شده است.

 

کانال سوئز و به گل نشستن کشتی ژاپنی


از روز سه شنبه، کشتی باری «اور گیون» متعلق به ژاپن، که توسط یک شرکت تایوانی اداره می‌شود، در کانال سوئز مصر به گل نشسته است.

کشتی ۲۰۰ هزار تنی به دام افتاده باعث ایجاد ترافیک در مسیر کشتی‌های باری شده است که منتظر عبور از این کانال هستند.

 

کانال سوئز و به گل نشستن کشتی ژاپنی


بر اساس گزارش ها، تلاش‌ها همچنان برای رفع انسداد از این کانال ادامه دارد.

کانال سوئز کجاست؟

این کانال در مصر است و بندر سعید در دریای مدیترانه را از طریق شهر سوئز در جنوب مصر در دریای سرخ به اقیانوس هند متصل می‌کند.

این گذرگاه حمل و نقل مستقیم بیشتری را بین اروپا و آسیا امکان پذیر می‌کند و از این طریق نیازی به دور زدن آفریقا نیست و زمان سفر را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

[video src='https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3030469_517.mp4']


این کانال طولانی‌ترین کانال در جهان است. بر اساس توصیف «گلوبال سکیوریتی»، بدون در نظر گرفتن انسداد این کانال، زمان حمل و نقل از ابتدا به انتهای کانال سوئز به طور متوسط حدود ۱۳ تا ۱۵ ساعت است.

چه کشوری این کانال را کنترل می‌کند؟

انگلیس که از طریق دو جنگ جهانی این کانال را کنترل می‌کرد، پس از سال‌ها مذاکره با مصر در سال ۱۹۵۶ نیرو‌های خود را از آنجا خارج کرد و عملا اختیارات خود را به دولت مصر به ریاست جمال عبدالناصر، واگذار کرد.

 

کانال سوئز و به گل نشستن کشتی ژاپنی

 

بحران کانال سوئز چه بود؟

بحران در سال ۱۹۵۶، زمانی که رییس جمهور مصر پس از خروج انگلیسی‌ها، این کانال را ملی کرد، آغاز شد.

وی اقدامات دیگری را انجام داد که رژیم صهیونیستی و متحدان غربی اش آن را تهدید‌های امنیتی خواندند و به مداخله نظامی نیرو‌های صهیونیستی، انگلیسی و فرانسوی منجر شد.

این بحران به طور خلاصه باعث بسته شدن کانال سوئز شد و خطر درهم شکستن اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا را افزایش داد.

این بحران در اوایل سال ۱۹۵۷ تحت توافق نامه تحت نظارت سازمان ملل، که اولین نیروی صلح خود را به منطقه اعزام کرد، پایان یافت؛ نتیجه این امر به عنوان یک پیروزی برای مصر تلقی می‌شد.

آیا کانال سوئز به گونه‌ای طراحی شده بود که یک کشتی عظیم در آن به گل نشیند؟

کشتی «اور گیون» که توسط خط حمل و نقل «اور گیون» اداره می‌شود، یکی از بزرگترین کشتی‌های کانتینری جهان است که تقریباً به طول ساختمان «امپایر استیت» است.

 

کانال سوئز و به گل نشستن کشتی ژاپنی


اگرچه این کانال در ابتدا برای تردد کشتی‌های بسیار کوچکتر مهندسی شده بود، اما کانال‌های آن چندین بار تعریض و تعمیق شده اند که اخیرا شش سال پیش با هزینه بیش از ۸ میلیارد دلار تعمیر شده است.

چه چیزی باعث به گل نشستن این کشتی شد؟

برخی کارشناسان می‌گویند که دید ضعیف و وزش باد شدید، که باعث شده کانتینر‌های انباشته شده بر روی این کشتی مانند بادبان عمل کنند، آن را از مسیر خارج کرده و باعث زمین گیر شدن آن شده است.

 

کانال سوئز و به گل نشستن کشتی ژاپنی

امدادگران راه‌های مختلفی را امتحان کرده اند؛ کشیدن کشتی با قایق‌های یدک کش، لایروبی زیر بدنه و استفاده از لودر برای خاکبرداری خاکریز شرقی این کانال، جایی که دماغه کشتی گیر کرده است. اما اندازه و وزن بالای شناور باعث خستگی و نا امیدی امدادگران شده است.

 

var player = videojs('player_620030_3029908',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3029908',{},function (data) {}); }));


برخی از کارشناسان امداد دریایی گفته اند که طبیعت ممکن است در جایی موفق شود که کارساز باشد.

یک جزر و مد فصلی در روز یکشنبه یا دوشنبه می‌تواند تقریبا ۱۸ اینچ عمق به کانال اضافه کند، که شاید راه حلی برای شناور شدن این کشتی باشد.


برچسب ها: مصر کانال سوئز

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *