مهمترین حوادث بین المللی سال ۹۹ به روایت تصویر
- سال ۹۹، سالی مملو از حوادث و اتفاقات گوناگون در جهان بود؛ این سال همچنین تا حدود زیادی تحت تاثیر شیوع جهانی ویروس کرونا بود.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، علاوه بر حواشی بسیار، یک موضوع مهم را برجسته کرد؛ چهره رقابت بین دموکراتها و جمهوریخواهان.
عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی توافقنامه صلحی را با وساطت آمریکا با امارات امضا کرد و توافق نامههای مشابهی را با بحرین، سودان و مراکش دنبال کرد.
جنبش سیاه پوستان اهمیت دارد
این جنبش از سال ۲۰۱۳ در آمریکا شکل گرفت اما این جنبش در اوایل سال ۱۳۹۹ با کشته شدن جورد فلوید، جانی دوباره گرفت.
از زمان کشته شدن جورج فلوید تاکنون، حدود ۴ هزار و ۷۰۰ تظاهرات، به عبارتی ۱۴۰ تظاهرات در روز، توسط این جنبش برگزار شده است.
آتش سوزیهای گسترده در استرالیا
پیش بینی میشود که آتش سوزی گسترده و بی سابقه در مناطق جنگلی استرالیا بیش از ۱۰۳ میلیارد دلار به این کشور خسارت وارد کرده است.
انفجار بیروت
انفجار مهیب در بیروت، پایتخت لبنان، جهانیان را در شوک فرو برد.
این انفجار باعث کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر شد و هزاران نفر را مصدوم کرد.
حمله به کنگره آمریکا
در روز ۶ ژانویه (۱۷ دی)، روزی که قرار بود نتایج انتخابات آمریکا به تایید نمایندگان برسد، طرفداران دونالد ترامپ و راستگرایان افراطی در بیرون از ساختمان کنگره اعتراضات خود را آغاز کردند و در ادامه با به راه افتادن شورش، به این ساختمان حمله و آن را برای ساعاتی تصرف کردند.
در این حمله ۵ نفر کشته و تعدادی مجروح شدند.
آتش سوزیهای گسترده در آمریکا
این آتش سوزیها که عمدتا در سواحل غربی آمریکا رخ داده بود برای مدتها ادامه داشت و خسارت بسیار سنگینی را به محیط زیست این کشور وارد کرده بود.
جنگ قره باغ
در سال ۱۳۹۹، برای چندمین بار درگیریهایی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ در گرفت که به کشته و آواره شدن تعداد زیادی منجر شد.
در نهایت با وساطت برخی کشورها، توافق آتش بسی میان کشورهای درگیر به امضا رسید.
قرنطینه کرونایی در کشورهای مختلف
به دلیل گسترش شیوع ویروس کرونا به ویژه در اروپا و آمریکا، بارها اقدامات قرنطینهای توسط دولتهای این کشورها اعمال شد.
درگیریهای شدید در اتیوپی
در سال گذشته درگیریهای ین نیروهای دولتی و شورشیان تیگرای در اتیوپیه از سر گرفته شد که باعث کشته شدن تعداد زیادی از افراد و آوارگی چند ده هزار نفر از مردم اتیوپی و منطقه تیگرای شد.