ماحصل پژوهشهای محققان اسلامی باید در رفتار و فرهنگ جامعه بروز داشته باشد
- طبق اعلام آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در آئین اختتامیه اولین کنفرانس ملی امام رضا (ع) و علوم روز که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه آستان قدس وظیفه خود میداند در حد امکانات و مقدورات به مجامع علمی برای نشر معارف و علوم رضوی کمک و مساعدت کند، به فراز «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِالتَّجَلِّی الْأَعْظَمِ فِی هَذِهِ اللَّیلَةِ» در دعای شب مبعث اشاره و اظهار کرد: معنای «تجلی اعظم» در دعای شب مبعث این است که همه پیامبران الهی مقدمه و زمینه ساز برای ظهور و تجلی پیامبر عظیم الشأن اسلام بودند و «قلم» و «علم» نماد و عامل ظهور و بروز «تجلی اعظم» است.
وی پیامبر عظیم الشأن اسلام محمد مصطفی (ص) را مصداق عینی «تجلی اعظم» دانست و افزود: معجزه پیامبر اسلام در آموزش و معرفت تجلی یافته است، لذا مسلمانان به عنوان پیروان این پیامبر گرامی باید سرآمد جامعه بشری از حیث علم، دانش و معرفت باشند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به دوران طلایی مسلمانان در شکوفایی و ترقی علمی و فرهنگی، تصریح کرد: روزگاری مسلمانان در قله علم و دانش بودند، دورانی که حتی نامی از کشورهای ظاهراً متمدن امروز که داعیه علم و دانش دارند، نبود.
وی ضمن ارج نهادن به تلاشها و فعالیتهای علمی و پژوهشی پژوهشگران عرصه معارف اهل بیت (ع) به ویژه حضرت رضا (ع)، عنوان کرد: باید برای امتداد یافتن و ظهور و بروز ثمره فعالیتهای علمی پژوهشگران عرصه معارف اهل بیت (ع) و فرهنگ رضوی در جامعه تدبیری اندیشیده شود.
حجت الاسلام والمسلمین مروی اظهار کرد: همانطور که در جامعه به مناسک مذهبی توجه میشود که بسیار خوب و ارزشمند است، به فرهنگ، اخلاق و سیره اسلامی و اهل بی (ع) نیز باید توجه و عمل شود، باید بگونهای باشد که پس از مناسبتهای مذهبی همچون ماه محرم و ماه رمضان در رفتار و عمل جامعه تغییر مشاهده شود.
وی توجه به آموزههای مقدس فرهنگ اسلامی برای خودسازی را ضروری دانست و عنوان کرد: اقدامات ارزشمند علمی باید در نهایت بر تربیت و فرهنگ جامعه تأثیرگذار باشد؛ فعالیتهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی باید در جامعه امتداد داشته باشد و در زندگی روزمره مردم خود را نشان دهد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: ممکن است بسیاری از کارهای علمی ارزشمند و گرانمایه انجام شود، اما تنها برای قفسه کتابخانهها مفید باشد و در جامعه امتداد نیابد، کارهای علمی باید بر جامعه تأثیر داشته باشد.
وی با اشاره به روایت «فانّ النّاس لو علموا محاسن کلامنا لاتّبعونا» از امام رضا (ع)، عنوان کرد: در این روایت تعبیر «ناس» به کار رفته است، یعنی اگر انسانها صرف نظر از دین و آئین، محاسن کلام اهل بیت (ع) را بدانند از این حضرات پیروی میکنند، این معارف توحیدی و فراگیر خود جذاب است و دلها را جذب میکند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با طرح این سؤال که آیا امروز سبک زندگی، بازار، تربیت فرزند، دانشگاه، ادارات، عمل مدیران ما و ... در راستای فرهنگ و معارف اهل بیت (ع) است؟ گفت: پژوهشگران باید به عرصه چگونگی انتقال صحیح و گسترش معارف نورانی و انسان ساز اهل بیت (ع) به جامعه توجه داشته باشند.
تولیت آستان قدس رضوی ابراز کرد: معارف اهل بیت (ع) همچون خون در رگهای روح بشریت است، که باید پژوهشگران نسبت به تحقق تبعیت جامعه از معارف اهل بیت (ع) و عینیت یافتن فرهنگ نورانی اسلامی در جامعه تدبیر کنند.