از موزه «هنر و جهان» تهران چه میدانید؟+فیلم
- موزه هنر جهان، یکی از موزههای مجتمع فرهنگی سردار آسمانی و جزء معدود موزههای ایران است که به موضوع هنر جهان، با در نظر گرفتن ابعاد و ویژگیهای گوناگون آن میپردازد. در این موزه، هنر جهان از منظر زیباییشناسی، مهارت و خلاقیتهای خاصِ، بهعنوان زبان و ابزاری است که زندگی بشر و روحیات او را به نمایش میگذارد. بنابراین در اینجا بر نوعی خاص از هنر در یک برهه زمانی مشخص یا سبک و شیوهای خاص در خلق اثر هنری تأکید نشده است، بلکه تلاش شده انواع هنرها، در قالب اثر هنری، در همنشینی و تعامل با یکدیگر در طول تاریخ و در مکانها و زمانهای متفاوت، مورد نمایش قرار گیرد.
وسعت این موزه، درحدود ۱۴۰۰ متر مربع فضای اصلی و ۷۰۰ متر مربع فضای نیم طبقه را دربرمیگیرد. در طبقه همکف، آثاری از هنر کشورها و تمدن¬های مختلف جهان و در نیم طبقه شمالی، هنر اسلامی به نمایش در آمده است.
اشیاء این موزه، حدود ۴۰۰ اثر هنری است که از میان آثار منحصر به فرد خزانههای موسسه فرهنگی موزه¬ها برگزیده شده است. از نظر جغرافیایی، آثاری از سراسر دنیا را شاهد هستیم و از نظر تاریخی، مجموعه این اشیاء میتواند یک بازه زمانی گسترده از حدود هزاره چهارم پیش از میلاد تا قرن بیستم را در برگیرد.
میترا حاجی در گفتوگو در خصوص فعالیتهای موزه هنر جهان در مجموعه موزهای سردار آسمانی گفت: در این موزه بیش از ۴۰۰ اثر از شاخصترین آثار مربوط به موزههای بنیاد مستضعفان انتخاب شده در معرض بازدید علاقهمندان و مخاطبان موزه قرار گرفته است.
وی ضمن اشاره به اینکه این آثار بازه زمانی هزاره چهارم پیش از میلاد تا سده ۲۰ میلادی را دربر میگیرند و پهنه جغرافیایی سراسر دنیا را شامل میشود، ادامه داد: به طور کلی آثار موزه هنر جهان بر اساس تاریخ هنر جهان انتخاب، طبقه بندی و چیدمان شده است.
حاجی افزود: این موزه شامل بخشهای مختلفی از جمله جهان باستان، هنر شرق، هنر مجسمه سازی، پیکرنگاری و هنر مربوط به اروپای غربی میشود.
مدیر موزه هنر و جهان اظهار کرد: در بخش موزه هنر اسلامی آثار منحصر به فردی انتخاب شده و از جمله این آثار دستبافتههای مربوط به دوره عباسی و آل بویه، سفالهای اسلامی، قطعات قرآنی، کلام الله مجید، شیشهها و فلزات اسلامی و همچنین رزم افزارهای مربوط به کشورهای اسلامی اند که برای عموم در معرض نمایش گذاشته شده اند.
لازم به ذکر است علاقهمندان میتوانند با ثبت نام اینترنتی و نوبتگیری و همچنین رعایت پروتکلهای بهداشتی از این موزه دیدن نمایند.