آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.
بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند.
تمدید مهلت ارسال مقالات به کنفرانس ملی نمایشنامه پژوهی
با پایان مهلت ارسال مقاله به نخستین کنفرانس ملی نمایشنامهپژوهی ایران، کانون نمایشنامهنویسان و مترجمان خانه تئاتر ایران از تمدید فرصت ارسال اصل مقالات به این رویداد خبر داد.
دبیرخانه نخستین کنفرانس ملی نمایشنامهپژوهی ایران خبر داد بر پایه درخواست نویسندگان چکیده مقالات برگزیده شده، آخرین مهلت ارسال مقالات به کنفرانس را تا سیام بهمن تمدید میکند.
بدیهی است با توجه به زمانبندی در نظر گرفته شده برای پنلهای تخصصی کنفرانس، این تاریخ تمدید نخواهد شد.
کانون نمایشنامهنویسان و مترجمان خانه تئاتر ایران، نخستین کنفرانس ملی نمایشنامهپژوهی ایران را با همکاری «موسسه فرهنگی هنری سپندار جاودان خرد»، به دبیری علمی فرهاد ناظرزاده کرمانی، ریاست کنفرانس زهرا حیاتی و دبیر اجرایی حسین جمالی در نیمه دوم اسفند ۱۳۹۹ برگزار خواهد کرد.
سینماها محل امنی برای مخاطبان است/ رونق دوباره با رعایت پروتکلها
اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران همزمان باپایان جشنواره ملی فیلم فجر اطلاعیهای را منتشر کرد.
با گرامیداشت فجر انقلاب اسلامی، برگزاری جشنواره فیلم فجر با همدلی و همفکری تولیدکنندگان آثار سینمایی و برگزارکنندگان جشنواره، همراه با همیاری مخاطبان فهیم و دوستداران سینما تجربهای تازه و ارزنده برای سینمای ایران به ارمغان آورد و ثابت کرد که با رعایت پروتکلهای بهداشتی، سالنهای سینما محل امنی برای مخاطبان سینما است.
اتحادیه تهیهکنندگان سینمای ایران ضمن سپاس از برگزارکنندگان جشنواره، مسئولان اجرایی و ناظران بر اجرا، از مردم و مخاطبان دوستدار سینما که به این رویداد مهم فرهنگی رونق بخشیدند قدردانی میکند و بر این باور است با اختتامیه جشنواره و فعالیت دوباره اکران فیلم در سینما، با همکاری و همیاری دستاندرکاران سینما و مخاطبان فهیم آن، رونق نمایش فیلم بار دیگر به سینما باز خواهد گشت.
نخستین فیلم ایرانی راهیافته به جشنواره برلین ۲۰۲۱ معرفی شد
برلیناله امروز نیز بخشی از فیلمهای حاضر در این دوره خود را معرفی کرد و در بخش «رویاروییها» از فیلم «منطقه پایانی» ساخته بردیا یادگاری و احسان میرحسینی نام برد.
این فیلم که محصول مشترک ایران و آلمان است به عنوان یک فیلم ایرانی در این جشنواره حضور یافته است.
فردا پنجشنبه (۱۱ فوریه) برلیناله اسامی فیلمهای حاضر در بخشهای اصلی خود از جمله بخش رقابتی اصلی را اعلام میکند.
پیش از این فیلم «اولین برف» با بازی شهاب حسینی در بخش «کا پلاس نسل» معرفی شد. این فیلم از فنلاند در این بخش که مختص نوجوانان است، حضور دارد.
بخش رقابتی اصلی برلیناله هنوز حاضرانش را معرفی نکرده است. در این بخش معمولاً حدود ۲۰ فیلم به رقابت میپردازند که از میان بهترینهای سال انتخاب میشوند.
تا کنون در بخش «سریالهای برلیناله» ۶ فیلم، رویاروییها ۱۲ فیلم (با یک فیلم از ایران)، فیلم کوتاه برلیناله ۲۰ فیلم، پانوراما ۱۹ فیلم، فوروم ۱۷ فیلم، فوروم گسترش یافته ۲۹ فیلم، نسل ۱۵ فیلم، پرسپکتیو سینمای آلمان ۶ فیلم، رتروسپکتیو ۲۷ فیلم از سینمای آمریکا معرفی شده است.
هفتاد و یکمین دوره جشنواره برلین به شکل مجازی و فیزیکی در دو مرحله زمستانی و تابستانی برگزار میشود. اولین مرحله جشنواره از یکم تا پنجم مارس (۱۱ تا ۱۵ اسفند) برگزار میشود.
آرت بوک «آخرین داستان» منتشر شد
آرت بوک انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» با عنوان «داستانِ آخرین داستان» با اهتمام امیرمحمد دهستانی، عضو هیاتعلمی دانشگاه هنر، کارگردان انیمیشن و معاونت انیمیشن سازمان سینمایی توسط انتشارات هورخش منتشر شد.
این آرت بوک به شرح و توضیح مراحل ساخت انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» به کارگردانی اشکان رهگذر که تولید آن ۱۰ سال به طول انجامید میپردازد. فیلمنامه، سیناپس، پیشتولید، مراحل تحقیقات، طراحی و سبک بصری شخصیتها، طراحی مکانها و سرزمینها، استوری برد و استوری ریل، مراحل تولید از انیمیت، متحرکسازی و نقاشی پسزمینه تا مراحل پس از تولید یعنی تدوین، آهنگسازی، طراحی و ترکیب صدا تا صداپیشگی از بخشهای تولید «آخرین داستان» هستند که در این کتاب به تفصیل به آن پرداخته شده است.
تجربه «۱۰۸ دقیقه از یک قرن» با ۶ فیلم کوتاه
بسته فیلم کوتاه با عنوان «۱۰۸ دقیقه از یک قرن»، شامل ۶ فیلم کوتاه از فیلمسازان جوانیاست که از ۲۳ بهمنماه در سینماهای هنروتجربه سراسر کشور اکران میشود.
۱۰۸ دقیقه از ۶ فیلم کوتاه در ژانرهای مختلف که شامل «انبار» اثر حسین ترکجوش، «حفره» اثر زهرا ترکمنلو، «بعدی» اثر سعید صادقی سرارودی، «نیستن» اثر علی میانجی، «راحانا» اثر کاظم دانشی و «من او نیستم» اثر پویا مامقانی میشود.
این ۶ اثر پیش از این در جشنوارههای جهانی مختلف به نمایش در آمده و موفقیتهایی را کسب کردهاند.
علاقهمندان برای خرید بلیط میتوانند به سامانه «سینماتیکت» مراجعه کنند.