آیا معدن سرب و روی قدیر، گلستانک را تهدید می‌کند؟+تصاویر

9:21 - 22 بهمن 1399
کد خبر: ۷۰۰۷۴۷
فعالان محیط زیست فعالیت معدن سرب و روی قدیر واقع در منطقه حفاظت‌شده البرز مرکزی را تهدیدی جدی علیه حیات وحش این منطقه به ویژه گلستانک که زیستگاه اصلی زمستانگذرانی وحوش است می‌دانند اما مدیرکل محیط زیست مازندران اطمینان خاطر می‌دهد که گلستانک در امان است.

- منطقه حفاظت‌شده البرز مرکزی، بی‌شک یکی از ارزشمند‌ترین ذخیرگاه‌های حیات‌وحش کشور و ضامن پایداری تنوع زیستی در استان مازندران است که گلستانک، زون امن آن، یکی از امن‌ترین زیست‌بوم‌های کشور به شمار می‌رود. جانوران متعددی از پلنگ و خرس گرفته تا کل و بز و شوکا و همچنین بزرگترين جمعيت مرال ايران در این منطقه زندگی می‌کنند.

اما اخیرا فعالان محیط زیست از خطری که این زیستگاه امن را تهدید می‌کند ابراز نگرانی می‌کنند. به گفته آنها جاده‌ای به طول ۵۰۰ متر که اخیرا به منظور اکتشاف از معدن سرب و روی قدیر احداث شده به ویژه در زمستان، به گسست اکولوژیک برای کریدور حرکتی وحوش منجر می‌شود؛ جاده‌ای که طول آن بر اساس گزارش فعالان محیط زیست منطقه قرار است دستکم تا سه برابر افزایش یافته، درختان و بوته‌های بسیاری را نابود و دسترسى شكارچيان منطقه به اين نقطه بسيار حساس را آسان كند.

به گفته فعالان محیط زیست، محدوده در نظر گرفته شده براى فعالیت معدن به يالى منتهی می‌شود كه كاسه معروف گلستانک در آن واقع شده و زيستگاه اصلى زمستان گذرانی حيات وحش منطقه است. تصاوير حيات وحش ثبت شده در فاصله بسيار كم از محدوده معدن بيانگر اين موضوع است.

پسماند و پساب معادن سرب و روی که تاب‌آوری منابع آب و خاک و حیات‌وحش منطقه را به چالش کشیده و سبب آلودگی‌های محیط‌زیستی ماندگار در منطقه می‌شود یکی دیگر از موارد نگران فعالان محیط زیست است؛ رخدادی که دودش دیر یا زود به چشم مردم منطقه، به‌ویژه اهالی ناصرآباد کجور و نواحی اطراف خواهد رفت.

1

1

1

1

1

حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اما در این باره به میزان گفت: این معدن سرب و روی هیچ ارتباطی به گلستانک ندارد و گلستانک، بالادست آن واقع شده است.

این مقام مسئول یادآور شد: این معدن در سال ۱۳۳۴ پروانه اکتشاف و سال ۱۳۳۵ پروانه بهره‌برداری داشته و مسبوق به سابقه است و تبصره ۳ ماده ۲۴ قانون معادن اجازه داده در رابطه با صدور مجوز فعالسازی معادن مسبوق به سابقه و متروکه  اداره کل محیط زیست و سازمان صمت تصمیم بگیرند که ما در استان نتوانستیم نتیجه بگیریم. سرانجام، تصمیم‌گری در سطح ملی انجام شد و به صدور مجوز پی‌جویی انجامید.

وی افزود: این معدن سرب و روی، یک معدن متروکه است که قبلا به صورت زیرزمینی از آن بهره‌برداری می‌شد و حالا به موجب قانون فعال‌سازی معادن متروکه برای آن مجوز پی‌جویی صادر شده است.

ابراهیمی ادامه داد: در صورتی که به این نتیجه برسند که این معدن ذخیره کافی و صرفه اقتصادی دارد باید درخواست اخذ مجوز بهره‌برداری کنند که مستلزم ارائه ارزیابی اثرات محیط زیستی است.

1

1

1

1

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران درباره نگرانی فعالان محیط زیست از آسیب‌هایی که احداث جاده برای دسترسی به این معدن، به همراه خواهد داشت گفت: مجوز صادرشده صرفا برای برای بهسازی جاده موجود است و به نظر نمی‌رسد نیازی به افزایش طول آن باشد؛ آن هم تا سه برابر!

وی با بیان اینکه فعالیت معدن سرب و روی قدیر، مدتی است که متوقف شده گفت: همکارانم در اداره محیط زیست نوشهر تشخیص دادند که پیمانکاران در اصلاح و بهسازی جاده دسترسی به معدن از مجوز صادر شده برای فعالیتشان تخطی کرده‌اند. به همین دلیل از ادامه فعالیت آنها ممانعت شده است.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه هیچ معدن‌کاوی حق ورود به گلستانک را ندارد گفت: خیال دوستداران محیط زیست در مورد گلستانک آسوده باشد.

این معدن سرب و روی در نزدیکی روستای ناصرآباد کجور واقع شده و از آنجا که امکان دارد فعالیت این معدن، به باغ‌های گیلاس موجود در منطقه آسیب برساند اهالی منطقه از فعالیت این معدن دل خوشی ندارند.

1

11

1

 



ناشناس
|
-
|
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۷
0
0
دشت بی آهو ای وای چو دوزخ بودا
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *