اعدام در آمریکا؛ چالش بزرگ و سکوت معنادار بایدن
بی توجهی جو بایدن به فشارهای موجود برای پایان دادن به اجرای مجازات اعدام فدرال، برای بسیاری از منتقدان ناامیدکننده است.
خبرگزاری میزان -
– پایان دادن به اجرای اعدام فدرال که در ۶ ماه پایانی ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، با از سرگیری این روند پس از وقفهای ۱۷ ساله به سرعت انجام شد، به چالشی بزرگ برای «جو بایدن»، رییس جمهور جدید آمریکا، مبدل شده است.
به گزارش «آسوشیتدپرس»، بایدن به عنوان نخستین رییس جمهور آمریکا که به طور علنی با مجازات اعدام مخالفت کرد، از زمان حضور در کاخ سفید تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
اجرای حکم اعدام فدرال در میانه شیوع بیماری «کرونا» در آمریکا از ۱۴ جولای ۲۰۲۰ (۲۳ تیر) تا ۱۶ ژانویه (۲۷ دی) چهار روز پیش از برگزاری مراسم تحلیف بایدن که سبب به راه افتادن موجی از ابتلا در میان زندانیان، کارکنان زندان، روزنامه نگاران، کارکنان فدرال و حتی ماموران اجرای اعدام شد، با انتقادهای گستردهای مواجه بود.
بایدن اکنون زیر فشار سنگینی برای لغو این مجازات قرار دارد؛ زیرا اعدامهای انجام شده در دوران ترامپ در مواردی حتی سبب اجرای حکم برای معلولان ذهنی نیز شد. فشارها بر بایدن تا جایی است که برخی از وی خواسته اند اتاق مرگ زندان «تره هوت» ایالت «ایندیانا»، محل انجام اعدامهای فدرال را تخریب کند.
با وجود این، به نظر میرسد بایدن از تعیین برنامه برای اجرای اعدام فدرال خودداری کند و نه لغو مجازات مذکور. این احتمال از آن جا قوت یافته که وی میتوانست با اختیارات ریاست جمهوری خود، حکم اعدام حدود ۵۰ محکوم در صف اعدام را به حبس ابد تبدیل کند، اما این کار را نکرد.
این همان رویهای است که «باراک اوباما»، رییس جمهور سابق آمریکا که بایدن سمت معاون وی را داشت، نیز در پیش گرفت و در نهایت به از سرگیری مجازات اعدام فدرال توسط ترامپ منجر شد.
در واقع بایدن که در کارزار انتخاباتی خود روی موضوع مخالفت با اعدام فدرال تاکید چندانی نکرده و به طرح مکتوب شعارهایی بدون جزئیات بسنده کرد، یکی از اعضای اصلی سنا در تصویب لایحه جنایی ۱۹۹۴ بود که شماری از اعدام شدگان اخیر براساس آن محکوم و مجازات شدند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *