کودتا در میانمار؛ سرنوشت «آنگ سان سوچی» در هاله ای از ابهام
بیش از ۲۴ ساعت از زمان اجرای کودتا در میانمار گذشته است و هنوز جزئیاتی در مورد وضعیت سران دولتی بازداشت شده، ارائه نشده است.
خبرگزاری میزان -
– «میانمار» که صبح دیروز دوشنبه را با کودتایی نظامی آغاز کرد، پس ازگذشت ۲۴ ساعت با وجوه جدیدی از تحولات و حوادث مواجه شده است.
به گزارش «رویترز»، کمیته اجرایی حزب «اتحادیه ملی دموکراسی» میانمار به عنوان حزب متبوع «آنگ سان سوچی»، با انتشار بیانیهای خواستار آزادی وی، رییس جمهور و افراد بازداشت شده دیگر در «سریع ترین وقت» شد.
این بیانیه همچنین با تایید نتیجه انتخابات نوامبر سال گذشته که منجر به پیروزی حزب «NLD» شد، خواستار برگزاری جلسه پارلمان که براساس برنامه ریزی باید این هفته برگزار شود، شد.
در همین حال با وجود گذشت ۲۴ ساعت از دستگیری سوچی ۷۵ ساله، خبری از وضعیت و محل نگهداری وی منتشر نشده است.
خیابانهای «نایپیداو»، پایتخت میانمار و «یانگون»، بزرگترین شهر این کشور، دیشب به دلیل اجرای قانون منع آمد و شد و حضور گسترده نیروهای پلیس و نیروهای ضد شورش در آرامش بود.
خیابانها و مراکز تجاری «نایپیداو» و «یانگون»روز سه شنبه، ساکت و خلوت هستند و فرودگاه یانگون نیز تعطیل است اما بانکهای این شهر تجاری فعالیت خود را از سر گرفتند.
درخواستها برای تشکیل نشست شورای امنیت سازمان ملل در روز سه شنبه در پی واکنشهای شدید جهانی به کودتا در میانمار، افزایش یافته است.
براساس گزارش ها، جلسه غیر علنی شورای امنیت در موضوع تحولات میانمار با حضور ۱۵ عضو این شورا برگزار میشود.
از جمله واکنشهای اخیر به این رویداد در میانمار میتوان به محکومیت کودتای نظامی در این کشور توسط جو بایدن، رییس جمهور آمریکا، اشاره کرد.
این بحران که نخستین سنگ محک برای وعده وی مبنی بر همکاری با متحدان در چالشهای بین المللی است، بایدن را در تضاد با رویکرد دونالد ترامپ قرار میدهد.
استرالیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، چین و چند کشور دیگر نیز دیروز کودتا در میانمار را محکوم کردند.
«بانک جهانی» نیز در پی وقوع کودتا در میانمار در مورد وضعیت اقتصادی این کشور ابراز نگرانی کرد.
نگرانیها در مورد وضعیت اقلیت مسلمان «روهینگیا» در میانمار تشدید شده است.
«استفان دوجاریک»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، در مورد وضعیت ۶۰۰ هزار روهینگیایی ساکن ایالت «راخین» از جمله ۱۲۰ هزار روهینگیایی محبوس در اردوگاهها ابراز نگرانی کرد.
کودتا در میانمار به دلیل عدم پذیرش نتیجه انتخابات ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ توسط ارتش رخ داد.
ارتش میانمار پس از بازداشت نخست وزیر و رییس جمهور و جمعی دیگر از مقامهای این کشور، قدرت را به «مین آونگ هلینگ»، فرمانده ارتش میانمار تحویل داد.
«هلینگ»، ضمن دادن وعده انتخابات آزاد و عادلانه و تحویل قدرت به حزب برنده بدون تعیین زمان برگزاری انتخابات، کابینه خود را تشکیل داد.
ضمن اینکه یک سال نیز در میانمار وضعیت اضطراری اعلام کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *