امیدواریم واکسن کوو ایران تا خرداد به تولید انبوه برسد
حسینعلی شهریاری در گفتوگو با میزان در خصوص آخرین اخبار از واکسن تهیه و تولید واکسن کرونا گفت: تولید واکسنهای داخلی در حال حاضر بسیار خوب پیش میرود و امیدواریم واکسن بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بتواند تا آخر سال دو میلیون دز واکسن تولید کند و تا خرداد به تولید انبوه برسد.
وی افزود: به جز واکسن کوو ایران بنیاد برکت، تولید در موسسه رازی و انیسیتو پاستور که در ساخت واکسن کرونا با کشور کوبا همکاری میکند، هم خوب پیش میرود و به علاوه ۴ شرکت دانش بنیان دیگر مشغول فعالیت در زمینه تولید واکسن کرونا هستند و در مورد واکسن ایرانی بسیار امیدوار هستیم.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سوال که شما از بین واکسنهای کرونا کدام واکسن را میزنید؟، ادامه داد: من هیچ واکسن خارجی نمیزنم و منتظر واکسن بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام میمانم و برای پیشگیری از ابتلا به کرونا از آن استفاده میکنم.
آیا تمام ایرانیان واکسینه میشوند؟
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی پیش از این در پاسخ به این سوال که در صورت تولید واکسن ایرانی آیا تمامی ایرانیان واکسینه میشوند یا تنها گروههای پرخطر واکسینه خواهند شد؟، عنوان کرده بود: اگر بخواهیم واکسناسیون عمومی انجام دهیم که برخی از کشورها شروع کردند و رایگان هم انجام میدهند، حداقل ۱۵۰-۱۴۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. این شدنی نیست که بتوانیم در داخل با سرعت این میزان واکسن را تامین کنیم و واکسن ایرانی در مرحله اول احتمالاً به کادر درمان و گروههای پر خطر تزریق میشود. اینکه فکر کنیم همه اعضای جامعه را میتوانیم واکسن بزنیم درست نیست، چون این میزان تولید نخواهیم داشت.
شهریاری در این باره افزود: امیدواریم که به مرحلهای برسیم که میزان تولید واکسن نه تنها به اندازه همه ملت ایران بلکه به میزانی باشد که بتوانیم آن را صادر کنیم اما به نظر می رسد در مراحل اول صرفا مقدار تولید پاسخگوی گروههای پرخطر و کادر درمان باشد.
آیا تزریق واکسن ایرانی رایگان است؟
شهریاری همچنین بیش از این در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه آیا در صورت تولید و توزیع واکسن ایرانی، واکسیناسیون به صورت رایگان انجام میشود؟، اشاره کرده بود: سازوکار واکسیناسیون کرونا همانند واکسن آنفولانزاست. برای دریافت واکسن آنفولانزا کادر درمان و یا زنان باردار و .... پولی پرداخت نکردند در این مورد هم قطعا روال همینطور خواهد بود و گروههای پر ریسک به صورت رایگان این واکسن را دریافت خواهند کرد.
وی در مورد قیمت واکسن ایرانی کرونا نیز افزود: براساس آنچه که سازمان غذا و دارو با شرکتهای تولید واکسن داخلی توافق کرده، قیمت واکسن ایرانی ۷۰-۶۰ درصد قیمت واکسن خارجی خواهد بود.
شهریاری ادامه داد: به عنوان مثال اگر قیمت یک واکسن خارجی ده دلار باشد، وزارت بهداشت برای واکسن ایرانی به شرکت تولید کننده ۶ دلار پرداخت میکند و به نظر میرسد که قیمت هر واکسن ایرانی برای وزارت بهداشت در کمترین حالت ۶ دلار تمام شود.