سه شنبه؛ آغاز بررسی بودجه ۱۴۰۰ در مجلس
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه در صورت تبدیل شدن به قانون دائمی، میتواند ثباتی را در راستای فعالیت این نهاد ایجاد کند، بیان داشت: همچنین این مسئله میتواند حائز مسیرهای جدید و چشم اندازهای روشنی برای نظام دادگستری باشد و این فعالیت را از حالت موقت دربیاورد. این لایحه مواد متعددی داشت و امیدواریم با همکاری دولت و قوه قضائیه به سرانجام برسد.
فرهنگی در ادامه با اشاره به دستور کار مجلس شورای اسلامی در هفته جاری و بررسی بودجه ۱۴۰۰ اظهار داشت: مجلس سه شنبه هفته جاری وارد بررسی بودجه ۱۴۰۰ خواهد شد.
وی با بیان اینکه هر طرح و لایحهای در مجلس دو مسیر را پیش روی خود دارد، اظهارداشت: با اینکه احکام دائمی درباره بودجه در آئین داخلی مجلس وجود دارد، اما بودجه تفاوتی با طرحها و لوایح دیگر ندارد و کلیات آن یا تائید و یا رد میشود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات کمیسیون تلفیق در اصلاح لایحه بودجه ۱۴۰۰ بیان داشت: اعضای این کمیسیون برخی رانتها را در بودجه حذف کرده و برای جلوگیری از ایجاد رانتها تدابیری اندیشیدند.
وی گفت: همچنین این کمیسیون براساس مصوبات خود، ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای مواردی از جمله دارو، نهادهای دامی و مواد مهم خوراکی اختصاص داده و این موارد را حفظ کردند تا این ارز با مسئولیتهای مشخص در اختیار دستگاههای مرتبط ذی ربط و عوامل آنها قرار گیرد لذا لازم بود این رانت در این بخش حذف شود و این اقدام هم صورت گرفت تا منافع آن در اختیار مردم قرار گیرد.
فرهنگی ادامه داد: در صورت تصویب کلیات وارد بررسی جزییات خواهیم شد که روال آییننامه مشخص است و مثل سابق در صحن بررسی میشود، اما احتمال دیگر رد کلیات است که در این صورت برخلاف سایر طرحها و لوایح به دولت برمیگردد و دولت دو هفته فرصت دارد بازنگری کند که در صورت بازنگری لایحه به جای کمیسیونها مستقیما در صحن مورد رسیدگی قرار میگیرد، اگر کلیات در صحن تصویب و تایید شد به کمیسیون تلفیق میرود و کمیسیون تلفیق جزییات را بررسی میکند و بعد در صحن مطرح خواهد شد و جزییات مورد بررسی قرار میگیرد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر در همان مرحله هم مجلس با کلیات موافقت نکرد فرصتی باقی نیست و راهکار این است که بودجه به صورت سه دوازدهم تصویب شود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از ابهاماتی که طی روزهای اخیر در رسانهها مطرح شده موضوع شفافیت آرای نمایندگان است، این موضوع مدتهاست که در کمیسیون آییننامه داخلی بررسی شده و به دلیل اینکه به صورت عادی ارجاع شده بود تا شتابزده بررسی نشود، رسیدگی آن طولانی خواهد بود بنابراین جمعی از نمایندگان درخواست اولویت کردند که اگر در صحن به رأی گذاشته شود وارد شور کلی و جزئی آن خواهیم شد.
فرهنگی در مورد سه شیفته شدن جلسات علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰، گفت: بررسی بودجه به صورت سه شیفت در اختیار هیأت رئیسه است و مجلس در سایر جلسات علنی حداکثر میتواند ۴ ساعت داشته باشد، اما در مورد بودجه حداقل ۴ ساعت است یعنی میتواند در شیفت دوم و هم به صورت سه شیفته بررسی شود و به پیشرفت بحثها بستگی دارد و اگر کند باشد در سه شیفت بررسی خواهد شد.