تغییر جهت «محمدحسین مهدیان» در جشنواره فجر ۳۹/ «شیشلیک» یک کمدی دقیقه ۹۰
- «محمدحسین مهدویان» طی سالهای گذشته با آثار مختلفی راهی ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر شده است، اولین حضور وی با «ایستاده در غبار» به نوعی گام بزرگی برای این کارگردان جوان محسوب می شد، گامی که پس از آن با اولین نسخه از فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» تثبیت شد.
وی در این سالها خودش را در نوعی از سینمای مستند روایی جا انداخته است، آثاری همچون ماجرای نیمروز، ایستاده در غبار، لاتاری، درخت گردو نشان دادند که مهدویان همیشه به تاریخ معاصر و از سویی تاریخ دفاع مقدس ارادت ویژه ای دارد.
در این میان به جز فیلم لاتاری که با نقد منفی منتقدان و اهالی رسانه روبرو شد اما سایر آثار در جشنواره فیلم فجر و همچنین گیشه به موفقیت های بزرگی رسیدند تا هر روز انتظارها از کارگردان جوان اما صاحب سبک سینما بالا برود.
جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم با اما و اگرهای فراوانی در آستانه برگزاری است، جشنواره ای که امسال با وجود محدودیت های فراوان همچنان می خواهد که روی پای خود بایستد، مهدویان هم با وجود شیوع بیماری کرونا دست از کار نکشید و برای فجر امسال فیلم سینمایی «شیشلیک» را راهی مهمترین رویداد سینمایی کشور کرد.
«شیشلیک» از همان ابتدا با حواشی فراوانی آغاز به کار کرد، فارغ از ژانر اثر تا یک روز پیش از اعلام آثار سودای سیمرغ، شایعاتی مبنی بر توقیف فیلم و یا حذف آن در جشنواره فیلم فجر شنیده می شد اما همه این شایعات در همان حد باقی ماند و مهدویان ششمین فیلم خود را در دقیقه نود راهی جشنواره فیلم فجر دید.
نکته قابل تامل درباره فیلم سینمایی «شیشلیک» بدون شک تغییر جهت کامل مهدویان نسبت به آثار گذشته خود است، وی که در فیلم «درخت گردو» از تیم بازیگران همیشگی خود فاصله گرفته بود این بار به طور کامل هم در گروه بازیگران و هم در ژانر و محتوا تغییر جهت داده تا با ریسکی بزرگ در سینمای کمدی روبرو باشد.
«شیشلیک» جدیدترین ساخته محمدحسین مهدویان یکی از متفاوتترین ساخته های وی در مقام کارگردان است، اثری با حضور چهرههای مطرح سینمای کشور که در آن بازیگرانی همچون رضا عطاران، پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، مه لقا باقری، وحید رهبانی، عباس جمشیدی و جمشید هاشم پور در آن به ایفای نقش می پردازند.
«امیرمهدی ژوله» طنزپرداز و فیلمنامه نویس آثار کمدی نگارش فیلمنامه وی را انجام داده است، علاوه بر این «هادی بهروز» فیلمبردار همیشگی آثار مهدویان در این فیلم نیز تصویربرداری را بر عهده داشته است.
نکته حائز اهمیت درباره فیلم سینمایی «شیشلیک» بدون شک در همکاری دوباره مهدویان با «اول مارکت» است، شرکتی که سرمایه گذاری فیلم سینمایی «درخت گردو» را نیز در کارنامه خود میبنیند، این شرکت پیشتر سابقه همکاری با مهران مدیری در فیلم سینمایی «ساعت ۵ عصر» را تجربه کرده بود.
مهدویان بدون شک یکی از استعدادهای درخشان سینمای ایران در سالیان اخیر محسوب میشود که فارغ از نقدهای تخصصی و غیر تخصصی به هیچ وجه نمیتوان تاثیر وی را در چهار سال گذشته سینما کتمان کرد. کارگردانی که به خوبی با سینمای مستند آشنایی داشته و حال سبکی تلفیقی از مستند و سینما از خود به جا گذاشته است.
محمدحسین مهدویان پس از موفقیتهای بسیاری که برای ساخت ایستاده در غبار و ماجرای نیمروز کسب کرد به سراغ فیلمنامه لاتاری رفت. فیلمی که هر چند در جشنواره فیلم فجر نتوانست به موفقیت برسد، اما در بخش فروش یکی از پرفروشترین آثار سال ۱۳۹۷ لقب گرفت.
وی بعد از شکست نسبی در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر بار دیگر به سراغ سبک اصلی خود یعنی آثار مستند سینمایی رفت و توانست بار دیگر در ماجرای نیمروز تجربه موفقیت آمیز خود را تکرار کند، هرچند این فیلم همچون نسخه اول اثر مورد اقبال رسانهها قرار نگرفت.
مهدویان بعد از تجربه نه چندان موفق ماجرای نیمروز 2 بار دیگر سبک سینمایی تاریخی سیاسی را تجربه کرد، وی اما این بار به سراغ بازیگرانی بسیار متفاوت از بازیگران همیشگی خود رفت، ترکیب مهران مدیری، پیمان معادی مینا ساداتی ترکیبی کاملا متفاوت که موفقیت بیشتری را نسبت به آثار قبلی وی در گیشه به بار می آورد.
فیلم سینمایی «درخت گردو» در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اکران شد و توانست با استقبال چشمگیری از سوی مخاطبان، اهالی رسانه و داوران روبرو شود، محمدحسین مهدویان سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و پیمان معادی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای این فیلم از آن خود کردند.
پیمان معادی نقش فردی بهنام «قادر مولانپور» را روایت میکند که در خلال بمباران شیمیایی سردشت خانوادهاش دچار مشکلات شیمیایی میشوند. داستان فیلم با الهام از ماجرایی واقعی، در خلال بمباران شیمیایی سردشت شکل گرفتهاست.