معرفی داوران جشنواره تئاتر تجربی «مختص»/داستان زندگی «تیمسار شهید ولی الله فلاحی» به آنتن رادیو میرود
- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
داستان زندگی «تیمسار شهید ولی الله فلاحی» به آنتن رادیو میرود
تهیه کننده سریال رادیویی «ناجی کردستان» تهیه این مجموعه رادیویی را متفاوت تر از سایر کارهای رادیویی اش دانست.
ژاله محمدعلی ضمن اعلام این مطلب افزود: «ناجی کردستان» فضاسازی متنوع و گوناگونی دارد، برای اولین بار در تهیه یک سریال رادیویی افکت سقوط هواپیما با تلفیق چندین صدای دیگر در هم ادغام شده تا فضا برای شنوندگان باورپذیر شود.
وی افزود: از طرفی دیگر معمولا در تولید یک سریال از یک موسیقی خاص استفاده میشود، اما در این کار، به دلیل قرار گرفتن اشخاص در موقعیتهای گوناگون از چندین موسیقی متفاوت استفاده شده است.
این تهیه کننده رادیویی عنوان کرد: این اولین همکاری من به عنوان تهیه کننده رادیو با میرطاهر مظلومی در مقام کارگردان بوده است و باید بگویم رفتار حرفهای و تعامل درست ایشان باعث شده تا از نتیجه کار راضی باشم و امیدوارم برای شنوندگان رادیو نیز اینگونه باشد.
سریال رادیویی «ناجی کردستان» به سفارش رادیو معارف در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است که به زندگی تیمسار شهید، ولی الله فلاحی میپردازد.
در این مجموعه رادیویی بهادر ابراهیمی در نقش کودکی، شهریار حمزیان در نقش جوانی و مجید حمزه در نقش بزرگسالی شهید فلاحی به ایفای نقش پرداخته اند و رامین پورایمان، عباس توفیقی، احمد گنجی، معصومه عزیز محمدی، فریده دریامج، حمید یزدانی، سیدمجتبی طباطبایی، میرطاهرمظلومی و محمد مجد زاده نیز از دیگر بازیگران آن هستند.
«ناجی کردستان» به نویسندگی حکیمه فرهنگ مهر، تهیه کنندگی ژاله محمد علی، کارگردانی میرطاهرمظلومی، گویندگی بهناز بستان دوست، صدابرداری جعفر جودتی، افکتوری محمدرضا قبادی فر از روز شنبه یازدهم بهمن ماه، ساعت ۱۷:۱۵ دقیقه از رادیو نمایش پخش میشود و ساعت ۱:۴۵ دقیقه نیز به روی آنتن رادیو معارف میرود.
ایوان انتظار، میزبان اجرای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر
همزمان با برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، ایوان انتظار میدان حضرت ولیعصر (عج) میزبان اجرای خیابانی این جشنواره است.
سید مجتبی تقوی نژاد معاون امور فرهنگی و اجتماعی مترو تهران با اعلام این خبر گفت: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته مقرر شد بخش اجرای خیابانی این جشنواره در محل ایوان انتظار واقع در ایستگاه متروی میدان حضرت، ولی عصر (عج) برگزار شود.
وی در خصوص اهداف برگزاری بخش خیابانی جشنواره تئاتر فجر میگوید: متروی تهران همواره حامی هنر و فرهنگ بوده است. به همین دلیل از تمامی هنرمندان در شاخههای مختلف هنری دعوت کردهایم تا آثار خود را با مسافران شهر زیرزمینی به اشتراک بگذارند. در زمینه تئاتر و هنر نمایش نیز نگاه ویژهای داریم از این جهت که ما با حجم عظیمی از مسافران با سطح تحصیلات و سلیقههای مختلف روبرو هستیم. از طرفی نگاه عام به مقوله تئاتر اینگونه است که این هنر را ویژه قشر روشنفکر تصور میکنند. با برگزاری بخش خیابانی جشنواره تئاتر فجر در سطح مترو این نگاه تغییر خواهد کرد. ضمن اینکه به تعبیر یکی از اساتید ما امروزه مقوله گفتگو یک امر گمشده در سطح جامعه ما است و اجرای نمایش و برقراری ارتباط با تماشاچی به ایجاد گفتمان در لایههای مختلف اجتماعی کمک میکند. به همین دلیل و با افتخار اعلام میکنم که متروی تهران با اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری در سطح دنیا بینظیر است و به تحقیق مورد مشابهی از آن در سایر متروهای جهان دیده نمیشود.
معاون امور فرهنگی و اجتماعی شرکت بهرهبرداری در خصوص تاثیر برنامههای فرهنگی بر مسافران مترو میگوید: در حال حاضر با معضلاتی در حوزه اجتماعی در مترو مواجه هستیم که معتقدم با اجرای برنامههای هنری به ویژه اجرای نمایش و با انتقال مفاهیم فرهنگی به حل این معضلات و به تبع آن ارائه خدمات مطلوب به مسافران کمک کنیم. از همین رو درصدد هستیم تا اجرای برنامههای نمایشی را مختص به ایام دهه فجر نکنیم و در طول سال این برنامه را ادامه دهیم.
تقوی نژاد در تشریح برنامهها و اجرای نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در ایوان انتظار گفت: این بخش از جشنواره از تاریخ ۱۱ الی ۱۹ بهمن ماه ۹۹ و همزمان با سایر اجراهای جشنواره در سالنهای نمایش برای مسافران شهر زیرزمینی به صورت رایگان برگزار میشود. وی افزود: از گذشته دور تا به امروز هنر نمایش وسیلهای مهم برای انتقال مفاهیم فرهنگی و ابزاری برای ارتقاء سطح آگاهی و فرهنگ جامعه بوده است و گذرگاههای فرهنگی متروی تهران نیز بستر مناسبی برای اجرای نمایشهای جشنوارهای میباشد. به همین منظور با دعوت از گروههای هنری از شهرهای مختلف کشور در این جشنواره علاوه بر هنرنمایی هنرمندان این عرصه شاهد نمایش مضامین فرهنگی به ویژه مفاهیم مربوط به انقلاب اسلامی خواهیم بود.
اجرای خیابانی هجده نمایش شرکت کننده سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در ایوان انتظار در تاریخ یاد شده، در دو نوبت صبح برگزار میشود.
خلاقیت و تدبیر هنرمندان روزنه های امید را در شرایط کرونا گشود
قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی به سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر خلاقیت و تدبیر هنرمندان را گشاینده روزنه های امید در شرایط کرونا دانست.
قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی به سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در آستانه برگزاری این رویداد تئاتری نوشت:
«سال دشواری بود؛ دشوار برای جهان و بیتردید دشوار برای تئاتر و اهالی شریفش. یک رخداد نامبارک، نظم و نظام جهان را به هم ریخت و بسیاری از قواعد فردی و اجتماعی را دگرگون کرد. چیزی شبیه رخ دادن یک درام؛ به هم خوردن نظم جاری و به وجود آمدن بحران!
در این میان بسیاری از فعالیت های اجتماعی، محدود و یا حتی متوقف شدند. اجراهای نمایشی در سراسر جهان تعطیل شدند؛ اما زندگی جاری بود و انسان به دنبال رهیافت ها و ایده های نوین و کارآمد برای مواجهه و مقابله با این بحران و گره.
به ناچار رویکردها دیگرگونه شد تا جریان خلق هنری و ارتباط با مخاطب، به توقف طولانی نرسد. فضای مجازی و تکنولوژیهای نوین به خدمت گرفته شدند تا ضمن حفظ سلامت و امنیت هنرمندان و مخاطبان، رشته های خلق و تبادل معنی و پیام و زیبایی قطع نشوند.
گرچه در این موقعیت ناگزیر، بخش بنیادین تئاتر که همانا مواجهه و ارتباط زنده و پویا بین هنرمندان و مخاطب است، دچار خدشه شد؛ اما از خلال خلاقیت و تدبیر هنرمندان، روزنه های امید کماکان گشوده ماند. این رخداد جهانی با تمام نامبارکیهایش، برخی بدیهیات را مجدداً برای جهان برجسته کرد چنان که گویی غبار غفلت سالیان بر آنها نشسته باشد: ارتباط، خانواده، معیشت و ...؛ گویی چنین تلنگری باید جهان را به خود می آورد که زندگی با تمام روال عادی و شاید تکراری خودش، واجد بسیاری نعمت هاست. از بوسه بیدریغ فرزند بر دستان و گونه مادر و پدر خویش، تا تماشای یک تئاتر در یک تماشاخانه. امید که پس از فرو نشستن این طوفان که به لطف پروردگار هرچه زودتر میسر شود، جهان زیبایی هایش را بیشتر پاس بدارد.
در چنین روزگاری بیشک، حضور و هنرآفرینی هنرمندان شریف خانواده تئاتر ایران، قابل ستایش است. امید که سیونهمین جشنواره تئاتر فجر، تبلور درخشانی از هنر ایرانی و توان و خلاقیت گرانسنگ هنرمندان سراسر کشور باشد.
صادقانه همت و تلاش ارزشمند تمام هنرمندان، گروه های نمایشی، همکاران و دست اندرکاران برگزاری این رویداد هنری را ارج می نهم و از پروردگار مهربان برای تمامی عزیزان سربلندی و پیروزی آرزومندم.»
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن برگزار میشود. نشانی سایت این جشنواره www.fitf.ir است
معرفی داوران جشنواره تئاتر تجربی «مختص»
مهدی مشهور، نرگس هاشم پور و حمید پورآذری به عنوان داوران مرحله نهایی جشنواره تئاتر تجربی «مختص» معرفی شدند.
این جشنواره در ۲ بخش «ایدههایی برای ارتکابِ اجرا» و «پنل گفتگو پیرامون هنرهای اجرایی معاصر» در بندر گناوه برگزار می شود.
جشنواره تئاتر تجربی «مختص» با دبیری علی حجی و با هدف مواجههای صریح با ایدهها و طرحهای اجرایی و توجه دوچندان به اهمیت مفهوم کارگاه و تجربههای شکلگرفته چه در فرایند تمرین و چه در فرایند ذهنی هنرمند برگزار می شود.
یکشنبه ۱۲ بهمن آخرین مهلت ارسال برای متریال آثار راه یافته به مرحله نهایی است.