صرفه‌جویی ۲۸ میلیون بشکه‌ای نفت با راه‌اندازی واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر

13:23 - 09 بهمن 1399
کد خبر: ۶۹۶۹۸۴
دسته بندی: سیاست
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: در صورت تکمیل و راه‌اندازی واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر، در مصرف ۲۸ میلیون بشکه نفت صرفه‌جویی خواهد شد.

- - فردو - بهروز کمالوندی در حاشیه بازدید امروز رئیس‌مجلس شورای اسلامی از مجتمع غنی‌سازی شهید علیمحمدی (فردو)، در پاسخ به سؤال خبرنگار میزان درباره آخرین وضعیت ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر گفت: کار ساخت این واحد‌ها در حال انجام است. 

وی افزود: ساخت این واحد‌ها تا ۸ سال آینده به اتمام خواهد رسید و با راه‌اندازی هر یک از این واحدها، در مصرف ۱۲ تا ۱۴ میلیون بشکه نفت صرفه‌جویی خواهد شد. یعنی نفتی که به صورت مازوت یا گاز باید بسوزد که تولید آلودگی می‌کند؛ درصورتی که در نیروگاه‌های هسته‌ای آلودگی وجود ندارد. ضمن اینکه نیرویی است که همیشه در دسترس است. نیروگاه‌های دیگر به دلیل نبود به موقع انرژی، قطعی‌هایی خواهند داشت.

کمالوندی اضافه کرد: یکی از برنامه‌های بلند مدت این است که سهم انرژی هسته‌ای را در سبد انرژی کشورمان افزایش بدهیم. در حال حاضر چیزی در حدود ۱.۵ درصد است؛ یعنی سهم بسیار کمی است.

 

برای تأمین برق کشور تلاش می‌کنیم
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین با اشاره به وضعیت قطعی برق و ضرورت راه‌اندازی واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر گفت: برای تأمین برق کشور تلاش می‌کنیم.

کمالوندی همچنین با اشاره به بازدید ۳ ساعته رئیس مجلس شورای اسلامی از بخش‌های مختلف مجمتع غنی‌سازی شهید علیمحمدی (فردو)، گفت: این بازدید از بخش زیرزمین و تجهیزات روی زمین اعم از آزمایشگاه‌های «خلأ» و «مواد» و ساختمان ایزتوپ‌های پایدار سانتریفیوژی که بناست در آینده آغاز به کار کند، انجام شد.
 
وی ادامه داد: رئیس مجلس و هیئت همراه از اینکه قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» به انحو احسن انجام می‌شود، خوشحال بودند و به سؤالات مختلف‌شان پاسخ داده شد. برنامه‌هایی که در این مجتمع و به طور کلی در سازمان انرژی اتمی در جریان است، مرور کلی شد.
 
 
مجلسی‌ها از هر فرصتی برای بازدید از سایت‌های هسته‌ای استفاده کنند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: رئیس و نمایندگان مجلس از هر فرصتی برای بازدید از سایت‌های مختلف هسته‌ای استفاده کنند؛ چرا که بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای ما در این مجتمع هست. به عبارتی فعالیت‌های سایت فردو یک هفدهم سایت نطنز است.
 
معاون سازمان انرژی اتمی ابراز داشت: به دلیل اینکه در آستانه دهه مبارک فجر هستیم، اینکه مردم بدانند و اطلاع داشته باشند که این صنعت به نحوی که مورد نظر مقام معظم رهبری است، به خوبی پیش می‌رود.

وی افزود: غنی‌سازی یکی از حوزه‌ها است و ما هنوز در برای غنی سازی، حرف زیادی در سطح جهان برای گفتن داریم و در جایگاهی قرار داریم که می‌توانیم بگوییم که ما غنی سازی را از صفر تا صد کاملا در تسلط داریم؛ از دانش تا انواع ماشین‌ها و سانتریفیوژ‌های آن. می‌توان گفت که الان همه این‌ها بومی هستند. اگر ما یک روزی از مهندسی معکوس شروع کردیم، الان یه تولید بومی آن رسیده‌ایم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: همانطور که اشاره شد، بحث ما فقط غنی‌سازی نیست؛ در حوزه‌های رادیودارو، اکتشاف، استخراج، تولید کیک زرد و اکسیژن ۱۸ (آب سنگین) کار‌های بزرگی انجام شده است. ممکن است به لحاظ صنعتی اندازه کشور‌های بزرگی که ده‌ها سال در این حوزه کار کردند نباشد، ولی تنوع در آن، ابعاد یک صنعت بزرگ را دارد و در همه حوزه‌ها در شرایط خوبی قرار داریم.
 
 
دستیابی به هزار ماشین IR۲m در مدت 3 ماه
کمالوندی در پاسخ به سوالی درباره تعداد ماشین‌های IR۲m نصب شده در زیر زمین سایت نطنز گفت: الان آمار دقیقی ندارم، ولی می‌توانم با قاطعیت بگویم که قطعاً همانطور که در قانون مجلس قید شده، هزار ماشین را در مدت سه ماه خواهیم داشت. تعدادی از ماشین‌ها را باید تولید می‌کردیم؛ یعنی همزمان هم در حال نصب و هم در حال تولید هستیم.

وی درخصوص اهمیت انتقال اطلاعات از طریق کوانتوم و جایگاه ایران در دستیابی به این فناوری تصریح کرد: این موضوع اولین بار در سال ۱۳۹۵ شروع شد. در آزمایشگاه در مرکز لیزر و در حد آزمایشگاهی، روی میز؛ اما مهم این بود که می‌توانست در ابعاد بزرگتر هم انجام شود.
 
 
جهش در انتقال اطلاعات به صورت کدگذاری شده
به گفته معاون سازمان انرژی اتمی وقتی که با یک فاصله هزار و ۶۵۰ متری و ارتفاع سیصد متری این کار را انجام شود، یک جهش در انتقال فوتون‌ها به صورت کدگذاری شده صورت گرفته که مفهموم آن این است که این تکنولوژی را وجود دارد. می‌توان اطلاعات را به وسیله آن‌ها کدگذاری کرد و بدون این که قابل ردیابی شدن باشد، ارسال کرد.

کمالوندی با بیان اینکه باتوجه به این که کشور ما در صنعت هوا و فضا هم در جایگاه خیلی خوبی قرار دارد، تاکید کرد: در آینده نه چندان دور می‌توانیم با تامین تجهیزات، ماهواره‌ای را که اطلاعات را از نقطه‌ای به نقطه دیگر انتقال دهیم.
 
 
مجلس و دولت برای بازگشت به تعهدات برجامی تصمیم‌گیری می‌کنند
وی درخصوص اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه اگر ایران به تعهدات خود عمل کند ما هم به برجام برمی‌گردیم، ابراز داشت: در کشور ما قرار بر این است که اگر طرف مقابل به تعهدات خودش عمل کند و اگر قرار است جمهوری اسلامی ایران هم از کاهش تعهدات خودش برگردد و اقداماتی را که بر اساس مواد ۲۶ و ۳۶ انجام داده است و همچنین از قانون راهبردی مجلس برای لغو تحریم‌ها برگردد، مسئولین بالا و مجلس برای آن تصمیم‌گیری خواهند کرد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: آنچه که مهم است این است که ما در سازمان انرژی اتمی آمادگی داریم با ظرفیت کامل، فعالیت‌های خودمان را داشته باشیم و منتظر دستورات هستیم.

کمالوندی در پایان خاطرنشان کرد: درخصوص خروج ایران از پروتکل الحاقی طبق مصوبه مجلس گفت: آنچه که مسلم است این است که ما قانون را مو به مو اجرا می‌کنیم؛ اینکه برگردیم یا برنگردیم مربوط به سازمان انرژی اتمی نیست، بلکه مربوط به مجلس و دولت است.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *