آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه میکنند.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج سوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
فیلمهای ایرانی حاضر در مسابقه بینالملل جشنواره فیلم کوتاه تهران
اسامی فیلمهای ایرانی راهیافته به مسابقه بینالملل سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران اعلام شد.
تعداد ۸ فیلم ایرانی در بخش مسابقه بینالملل سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران حضور خواهند داشت.
اسامی این آثار به شرح زیر اعلام میشود:
فیلم کوتاه داستانی «سفیدپوش» به کارگردانی رضا فهیمی
فیلم کوتاه انیمیشن «آتش سرخ» به کارگردانی مونا عبداللهشاهی
فیلم کوتاه داستانی «گوشت تلخ» به کارگردانی فرید حاجی
فیلم کوتاه انیمیشن «خرچنگ» به کارگردانی شیوا صادقاسدی
فیلم کوتاه داستانی «دکل» به کارگردانی بابک مصطفوی
فیلم کوتاه داستانی «داغی» به کارگردانی فاطمه محمدی
فیلم کوتاه مستند «کاک ئیرج» به کارگردانی جمشید فرجوند فردا
فیلم کوتاه داستانی «اسب سفید بال دار» به کارگردانی مهیار ماندگار
بخش نمایش فیلمهای سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دو شکل آنلاین و حضوری ۱ تا ۵ بهمنماه ۹۹ در پردیس سینمایی ایران مال برگزار میشود. این رویداد ششم بهمن نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
برخورد با ۱۷رسانه منتشرکننده غیرمجاز فیلم «دیدن این فیلم جرم است»
پس از دریافت شکایت از سوی حوزه هنری به عنوان مالک فیلم «دیدن این فیلم جرم است»، در خصوص انتشار غیرقانونی آن، ساترا، رسانهها و کانالهای منتشرکننده غیرمجاز این فیلم را مسدود کرد.
در روزهای اخیر اخباری در خصوص انتشار غیرقانونی و بدون رعایت حق مالکیت فکری فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» در برخی رسانهها مطرح شد، به همین منظور پس از ارائه درخواست کتبی از سوی حوزه هنری، ساترا با هماهنگی دستگاه قضایی اقدام به شناسایی و مسدودسازی رسانههای متخلف کرد.
در این خصوص یک رسانه پس از دریافت اخطار، اقدام به حذف محتوای ناقض مالکیت فکری کرد، ۱۵ لینک از رسانهها، یک کانال تلگرامی و یک صفحه در اینستاگرام خارج از روال اداری مسدود شدند.
با افزایش استقبال عمومی از مشاهده فیلمهای سینمایی در رسانههای صوت و تصویر در فضای مجازی، ساترا به عنوان نهاد تنظیمگر این حوزه، اقدامات پایشی و قضایی خود را در راستای حفاظت از حقوق مالکیت فکری تولیدکنندگان و پخشکنندگان آثار هنری، به عنوان ارکان ضروری برای شکل دادن به بازار قانونی و شفاف در صنعت صوت و تصویر، ادامه خواهد داد.
صاحبان حقوق مالکیت فکری محتوای صوتی و تصویری میتوانند با مراجعه به ساترا، از فرآیندهای سادهتر و سریعتری نسبت به احقاق حقوق خود و برخورد با رسانههای غیرمجاز بهرهمند شوند.
پیش از این ساترا با رسانههای منتشرکننده غیرمجاز فیلمهای «خروج»، «طلا» و سریال «آقازاده» برخورد کرده بود.
نخستین تصویر «مصلحت نظام» منتشر شد/ محصول مشترک اوج و حوزه هنری
فیلم سینمایی «مصلحت نظام» به تهیهکنندگی محمدرضا شفاه و کارگردانی حسین دارابی همزمان با پایان مراحل فنی، آماده حضور در جشنواره فجر سی و نهم میشود.
این فیلم که محصول مشترک سینمایی حوزه هنری و سازمان هنری رسانهای اوج به حساب میآید، نخستین تجربه کارگردانی سینمایی حسین دارابی است و یک تریلر جاسوسی- امنیتی به حساب میآید که داستان آن در اواخر دهه ۵۰ میگذرد.
«مصلحت نظام» سومین فیلم تولیدشده در باشگاه فیلم سوره است که با بازی فرهاد قائمیان، وحید رهبانی، مهدی حسینینیا، مجید نوروزی، امیر نوروزی، سهیبانو ذوالقدر و نازنین فراهانی جلوی دوربین رفت و همزمان با پایان مراحل فنی نخستین تصویر از آن منتشر شد.
سایر عوامل فیلم عبارتند از مجری طرح و مدیر تولید: کامران حجازی، نویسنده فیلمنامه: حسین دارابی، بازنویسی فیلمنامه: احسان ثقفی، احمد حیدریان، مدیر فیلمبرداری: روزبه رایگا، طراح صحنه و لباس: بهزاد جعفری طادی، طراح گریم: شهرام خلج، صدابردار: امیر عاشق حسینی، تدوین: سیاوش کردجان، برنامهریز: افشین رضایی، دستیار اول کارگردان: صالح غربی جوان، جانشین تولید: پیمان حجازی، منشی صحنه: فرحناز خسروآبادی، پوریا کاظمی فرد، مدیران تدارکات: فرامرز رضایی، حسین لنجابی، عکاس: امید صالحی، مشاور رسانهای: علی مرادخانی، تولیدشده در باشگاه فیلم سوره، محصول حوزه هنری و سازمان هنری رسانهای اوج.
ساخت فیلم کوتاه «متروک» به پایان رسید
تصویربرداری فیلم کوتاه «متروک» به کارگردانی حامد وحید در تهران به پایان رسید. این فیلم در حوزه اجتماعی ساخته شده و روایت داستان ۲ قاچاقی خرده پاست که به جادهای متروک زدهاند، در این بین یکی از آن ۲ مدام با راننده از شگردهای راهزنان برای دزدی از ماشینهای عبوری حرف میزند و ترس را به جان دوستش میاندازد، در این حین دختری زخمی را در وسط جاده میبینند ...
عرفان میدانلو، هومن فرهومند و پرستو الماس بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.
از دیگر عوامل این فیلم میتوان به تهیه کنندگان: حامد وحید، سارا اعتمادی، نویسنده: مجید خطیری، مدیر تولید: وحید اکبری، تصویربردار: امین مهرزاد، دستیار تصویربردار: آیلار فتاحی، صدابردار: محمد فولادی، برنامه ریز: سارا اعتمادی، منشی صحنه: الهام مرادی، طراح صحنه و لباس: فرهاد وحید، طراح گریم: آرزو پوروصال، دستیار کارگردان: جلال علاالدین، عکاس: عباس ستایش، تصویربردار پشت صحنه: آوا مهماندوست، هلی شات: عرفان میدانلو، مدیر روابط عمومی: محسن بی ده، طراح پوستر: آرشام پاکروان، تدوین: محمد یعقوبی و آهنگساز: سیاوش خواهانی اشاره کرد.