پیامدهای تعیین مکانیسم انتقال قدرت در عمان و میراث سلطان قابوس
تغییر قانون اساسی عمان همزمان با نخستین سالروز درگذشت سلطان قابوس از تغییرات مهم در این کشور حکایت دارد.
خبرگزاری میزان -
– اعلام قانون اساسی جدید عمان از سوی پادشاه این کشور با تغییر قابل توجه یعنی تعیین سمت ولیعهد و انتخاب «ذی یزن»، پسر ارشد «هیثم بن طارق آل سعید»، سلطان عمان به عنوان ولیعهد این کشور، تحولی بزرگ در ساختار سیاسی این کشور حاشیه خلیج فارس محسوب میشود که مورد توجه زیادی قرار گرفته است.
به گزارش «شورای آتلانتیک و فوربس»، قرار دادن سمت ولیعهدی در قانون اساسی عمان همزمان با نخستین سالروز انتخاب «هیثم بن طارق آل سعید» به عنوان پادشاه عمان و جانشین «سلطان قابوس بن سعید»، تحولی مهم در ساختار سیاسی عمان بود.
این کشور در ۴۹ سال حکومت سلطان قابوس و به ویژه در ۵ سال آخر زندگی وی که با سرطان دست و پنجه نرم میکرد، با سوال جدی در مورد پادشاه بعدی کشور مواجه بود؛ زیرا سلطان قابوس فرزندی نداشت و قانون اساسی عمان نیز در مورد روش انتخاب جانشین پادشاه پیش بینی نکرده بود.
تعیین سمت ولیعهدی در عمان، علاوه بر شبیهتر کردن ساختار سیاسی این کشور با همسایگانش در حاشیه خلیج فارس، میتواند از ناآرامی احتمالی ناشی از عدم اطمینان به آینده سیاسی کشور بکاهد.
به احتمال زیاد این تغییر در ساختار سیاسی از جانب مردم عمان که ارزش زیادی برای ثبات و قابل پیش بینی بودن حاکمیت سیاسی در عرصه جهانی قائل هستند، استقبال میشود.
تحلیلگران بر این باورند که تعیین سمت ولیعهدی و مکانیسم روشن انتقال قدرت به «سلطان هیثم» کمک میکند تا اختیارات و ساختار حاکمیتی قوی تری را ایجاد کند؛ هرچند ابهامهایی نیز در این تغییر مهم وجود دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *