اعلام نتایج مرحله اول داوری جشنواره تئاتر تجربی «مختص»/جزئیات برگزاری جشنواره تئاتر سردار آسمانی در کرمان
- پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانههای تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظرهای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
اعلام نتایج مرحله اول داوری جشنواره تئاتر تجربی «مختص»
نخستین دوره جشنواره تئاتر تجربی «مختص» با دبیری علی حجی در ۲ بخش «ایده هایی برای ارتکابِ اجرا» و «پنل گفتگو پیرامون هنرهای اجرایی معاصر» برگزار می شود.
در بخش «ایده هایی برای ارتکابِ اجرا» تعداد ۱۵۲ اثر از هنرمندان سراسر کشور از طریق راه های ارتباطی اعلام شده به دبیرخانه ارسال شده است.
از بین این آثار، تعداد ۱۲۷ اثر براساس نکات اعلام شده در متن فراخوان شرایط لازم جهت ورود به مرحله اول داوری را دارا بودند که پس از بررسی دقیق این آثار توسط علی اصغر دشتی، محمد منعم و آزاده شاهمیری به عنوان هیات داوران مرحله اول با همراهی علی حجی دبیر این جشنواره طی جلسه ای که به صورت ویدئو کنفرانس تشکیل شد پس از بحث و تبادل نظر تعداد ۴۰ اثر برای ورود به مرحله دوم داوری به دبیرخانه جشنواره معرفی شدند.
جزئیات برگزاری جشنواره تئاتر سردار آسمانی در کرمان
امیرحسین شفیعی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی بیان داشت: این جشنواره در سه بخش نمایش صحنهای، تئاتر خیابانی و مسابقه نمایشنامه نویسی برگزار میشود.
وی افزود: برگزاری این جشنواره هنرمندان را برای تولید اثر در خصوص محور مقاومت و شخصیت شهید سلیمانی تشویق میکند.
دبیر دومین جشنواره سردار آسمانی گفت: ما هرگز فکر نمیکردیم که استقبال از این جشنواره تا این حد باشد که در یک بخش ۱۹۹ اثر، در بخش صحنهای نزدیک ۸۰ اثر و … به دستمان برسد و هنرمندان استانهای مختلف نشان دادند که به قهرمان ملی خودشان علاقمند هستند.
شفیعی تصریح کرد: در بخش صحنهای هفت نمایش، در بخش خیابانی ۱۷ اثر و در بخش نمایشنامه ۱۰ اثر نامزد دریافت جایزه هستند و معتقدم رویکرد اداره ارشاد اسلامی استان کرمان وانجمن تئاتر انقلاب اسلامی این بود که بتوانیم تولیدات کیفی داشته باشیم.
وی گفت: در روز اختتامیه آثار برگزیده انتخاب خواهند شد و جوایزی به آنها تعلق خواهد گرفت؛ همچنین در قالب یک مجموعه کتاب پنج نمایش برگزیده هم به چاپ خواهد رسید که به زودی اعلام خواهد شد.
پخش جشنواره به صورت آنلاین
شفیعی یادآور شد: با توجه به وضعیت کرونایی که محدودیتهای زیادی برای هنر تئاتر به وجود آورده، تصمیم بر این شده که بخشهای مختلف جشنواره را به صورت پخش زنده و آنلاین پخش کنیم.
وی گفت: اجرای زنده در بخش صحنهای در شهر سیرجان انجام خواهد شد و نمایشها از یازدهم تا چهاردهم در دو سالن مجموعه تئاتر شهر و پلاتوی شورای شهر سیرجان برگزار میشوند.
شفیعی ادامه داد: شرایط پخش به صورت آنلاین را فراهم کردیم؛ آثار توسط چهار دوربین در یک شرایط بسیار حرفهای فیلمبرداری شده و در حال حاضر در سایت تیوال بارگذاری شده و نه تنها مردم استان کرمان بلکه همه علاقمندان به حوزه تئاتر با مراجعه به این سایت و کلیک پوستر جشنواره در صفحه اجرای بخش صحنهای، از ساعت ۱۲ روز دوازدهم تا ساعت ۱۲ روز چهاردهم میتوانند همه کارهای اختصاصی را بدون هزینه و خرید بلیط مشاهده کنند.
وی یادآور شد: تمام آثار صحنهای جشنواره مربوط به سردار آسمانی است که شامل رشادتها، زندگینامه است، همچنین آثاری در خصوص سایر شهیدان جبهه مقاومت که همراه با سردار شهید سلیمانی به شهادت رسیدند، نیز وجود دارد.
دبیر دومین جشنواره سردار آسمانی گفت: در بخش تئاتر خیابانی نیز در شهرستان رفسنجان در دو مکان شاهد اجرای نمایش خیابانی خواهیم بود و در بخش آنلاین در اینستاگرام آثار را به نمایش خواهد گذاشت.
شماره ۲۵۵ ماهنامه «نمایش» روی پیشخوان
نگاه ویژه این شماره از مجله «نمایش» پرداختن به مایل بکتاش است که با مطالبی همچون «مایل بکتاش، پژوهشگری اصیل و تنها!»، «قاضی بغداد نشانههای جدید از اولین حرکت تئاتر در ایران (۱۳۱۳ ۱۲۸۸ق)» نوشته مایل بکتاش، «به سوی جامعهشناسی تئاتر ایران» (تأملی در پژوهشهای مایل بکتاش) نوشته غلامحسین دولتآبادی، «یادی از مایل بکتاش و نخستین مقاله تئاتریاش» نوشته نیایش پورحسن، «گستره حضور نام یک پژوهشگر» (مایل بکتاش یا غریبهای در مه) نوشته رضا آشفته و «حاشیهای بر نقد مایل بکتاش از اجرای در انتظار گودو» نوشته آراز بارسقیان به همراه گفتگو با یدالله آقاعباسی، تاجبخش فنائیان، داود فتحعلی بیگی و رحمت امینی منتشر شده است.
همچنین مخاطبان میتوانند نقد و تحلیل نمایشنامه «تاریکی بالای پلهها» را با عنوان «زندگی بدون اصطکاک» نوشته منصور خلج و مقالاتی همچون «دست آخر زمین، با تمسک به خوشبینی» نوشته ریچارد شکنر ترجمه مجید کیانیان، «هیلد هگارد، جواهر بینگن» ترجمه و تالیف پریسا مهجور و «شرکتهای تئاتری در میانه همهگیری کرونا مرزهای داستانپردازی را به سمت مخاطبان تئاتر سوق میدهند» نوشته کلسییاکوبسن با ترجمه سمیه یعقوبی را نیز در این شماره بخوانند.
سرمقاله این شماره با نام «تئاتر، حقیقت، پژوهش و پژوهش کاران!» به قلم نصرالله قادری منتشر شده است.
شماره ۲۵۵ ماهنامه «نمایش» ویژه آذرماه ۱۳۹۹ با سردبیری نصرالله قادری در ۹۶ صفحه و با بهای پانزده هزار تومان برای عموم علاقهمندان حوزه تئاتر چاپ و توزیع شده است.
سه نمایش از گلستان به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی شد
سی و یکمین جشنواره تئاتر استان گلستان بعد از داوری ۱۵ اثر نمایشی (به صورت لوح فشرده) با معرفی سه اثر نمایشی به کار خود پایان داد.
سی و یکمین جشنواره تئاتر استان گلستان پس از اعلام فراخوان و تا پایان مهلت ارسال آثار، ۲۵ نمایش متقاضی حضور در این رویداد شد و از این بین ۱۵ اثر که با مستندات کامل ارائه شده بودند توسط دبیرخانه جشنواره به هیئت داوران سپرده شد.
هیات داوران این دوره از جشنواره استان گلستان، متشکل از حسن رونده، علی ایزدی و محسن سراجی پس از تماشا و ارزیابی ۱۵ اثر نمایشی از شهرستانهای گرگان، بندرگز، کردکوی و بندرترکمن که در سی و یکمین جشنواره تئاتر استان گلستان حضور داشتند؛ بدون اولویت نمایشهای «اپیدمی» به نویسندگی علیرضا امیدی و به کارگردانی رضا پورتراب زاده از گرگان، «راشومون» به نویسندگی فرشید مصدق و به کارگردانی عبدالرسول اونق از گرگان و «ژن» به طراحی و کارگردانی محمد محمدی دنگلانی از کردکوی را انتخاب و به دبیرخانه سی و نهمین جشنواره جشنواره تئاتر فجر معرفی کردند.
انتشار فراخوان نخستین جشنواره تئاتر نهال میاندوآب
در متن این فراخوان آمدهاست:
در سال جهش تولید انجمن هنرهای نمایشی شهرستان میاندوآب با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان در راستای سیاستهای کلان فرهنگی هنری و به منظور کشف استعدادهای خلاق، اشاعه هنر تئاتر و تقویت آن، هدایت و حمایت از گروههای نمایشی با هدف خلق تجربههای نوین در عرصهی هنرهای نمایشی و نگاه خلاق مبتنی بر اصول علمی به هنر نمایش و معرفی شهرستان میاندوآب به عنوان قطب نهال کشور، نخستین جشنواره تئاتر نهال را با توجه به شرایط موجود جامعه که متأثر از شیوع بیماری کرونا است با شیوهی اجرایی متفاوت در بخش صحنهای انتخاب اثر برتر برگزار میکند.
محورهای نمایش :
- فرهنگ و سنن بومی.
- جهش تولید(تولید و اشتغال با کالای ایرانی).
- کرونا و مقابله با آن.
- فرهنگ ایثار و شهادت.
- آسیبهای اجتماعی.
- درخت و درخت کاری.
- موضوعات آزاد.
جوایز :
لوح تقدیر و جایزه نقدی.
گاهشماره جشنواره :
- مهلت دریافت متون نمایشی ۱۵ دی ۹۹.
- اعلام نتایج بازخوانی ۲۰ دی ۹۹.
- بازبینی آثار ۱۱ بهمن ۹۹.
- زمان برگزاری جشنواره ۱۵ الی ۱۷ بهمن ۹۹.
آدرس دبیرخانه : میاندوآب، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میاندوآب، انجمن هنرهای نمایشی.