عدهای پشت تابلوهای فریبنده به مخالفت میپردازند/ لزوم ساخت بیمارستان های مجهز آموزشی در کشور
به گزارش گروه اجتماعی ، سیدحسن هاشمی صبح امروز در جمع معاونان و مدیران آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تبریز با بیان اینکه دستهای آلودهای در کار هستند، اظهار کرد: برخی افراد که پولهای بادآوردهای را در گذشته در حوزه درمان به دست میآوردند از شرایط فعلی و طرح تحول سلامت ناراضی هستند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: جلوی برخی درآمدهای نامشروع از واردات دارو و تجهیزات پزشکی عدهای گرفته شده و این افراد در پشت تابلوهای فریبنده به مخالفت میپردازند
وی در ادامه افزود: وزارتخانههایی که کار تخصصی دارند باید به کار خود بپردازند و در زمینه آموزش نیز وظیفه مهمی به صورت تخصصی بر عهده داریم.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به موفقیتهای دولت در زمینه طرح تحول سلامت و خدمات درمانی اضافه کرد: بر اساس نظرسنجیهای مختلف از طرف ارگانهای مختلف میزان رضایت عمومی خیلی خوبی از این اقدامات دولت در حوزه سلامت وجود دارد و مردم رضایت نسبی از اجرای این طرح دارند..
هاشمی افزود: در دیدارهایی با برخی از مراجع تقلید داشتم، اجرای برنامه تحول نظام سلامت را آبروی نظام دانستند و البته در زمینه انتقادها نیز مطالب خوبی بیان شده که استقبال میکنیم.
وی یادآور شد: همواره شاهد افراط و تفریطهایی بوده و هستیم و تخریبهایی که به نام نقد صورت میگیرد و باید مراقب این دستاورد بزرگ باشیم ولی برخی افراد متوجه این مهم نیستند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: رئیس جمهور در دوران انتخاب ریاست جمهوری وعدههایی در حوزه بیمه، درمان و سلامت دادند که بعد از انتخابات نیز این مسائل را دنبال کردند و دانشگاههای ما نیز در دو سال گذشته تلاش زیادی کردند.
هاشمی گفت: باید هوشیار باشیم چرا که راه زیادی باقی مانده و همه بخشهای حاکمیت باید کمک کنند تا منابع پایدار تعریف شود و این مسیر در حوزه تحول سلامت ادامه پیدا کند
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تنها بخشی از تصمیمسازی حوزه سلامت و تصدیگری را بر عهده دارد، مطرح کرد: با این روند نمیتوان سلامت مردم را تامین کرد و باید حوزه های دخیل و موثر در سلامت مردم هزینههای لازم را برای سلامت جامعه پرداخت کنند
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: این وزارتخانه در حالی متصدی درمان و سلامت است که تنها بخشی ازمسائل مربوط به حوزه سلامت در اختیار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است و بخشهای مختلفی در این زمینه دخیل هستند که در اختیار این وزارتخانه نیست.
وی عدم گرایش سرمایهگذاران بخش خصوصی به حوزه درمان را مورد انتقاد قرار داد و افزود: نمیتوانیم سرمایهگذاران را به زور مجبور کنیم تا در این بخش سرمایهگذاری کنند و تمام سرمایهگذاران خصوصی در این حوزه را پزشکان و فعالان این بخش تشکیل میدهند که البته کافی نیست.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: علت عدم گرایش سرمایهگذاران به این حوزه این بوده که نخواستیم قیمت تمام شده سرمایهگذاری را تعیین و سوددهی را مشخص کنیم تا سرمایهگذاری سود لازم را داشته باشد.
هاشمی تاکید کرد: به علت واقعی نبودن تعرفه ها بیمارستانهای دولتی نیز ورشکسته شده بودند و در حال حاضر کارهای مهمی انجام شده که نباید نادیده گرفته شود اما در ادامه مسیر نیازمند تغییر نگرشها و فراهمکردن زمینه برای سرمایهگذاریها هستیم.
وی با بیان این مطلب که با اجرای طرح تحول سلامت شاهد کاهش 350 میلیون دلاری واردات دارو، کاهش قیمت برخی از داروها تا سقف 90 درصد و کاهش قیمت برخی از تجهیزات پزشکی تا سقف 70 درصد هستیم، تصریح کرد: در راستای اجرای طرح تحول سلامت روزهای سختتری در پیش داریم و به شایعات زیادی دامن زده می شود اما باید با رویکرد اغنایی مسیر خود را ادامه دهیم.
وزیر بهداشت توجه به حوزه آموزش را متذکر شد و گفت: متأسفانه زیرساختهای مناسبی در حوزه آموزش وجود ندارد و تنها اسم آموزش باقی مانده است و بیمارستانهای آموزشی به درمانی تبدیل شدهاند.
هاشمی افزود: بهداشت و درمان و حوزه آموزش پزشکی نیازمند نگاههای بنیادی است و در این راستا باید بیمارستانهایی مجهز ویژه آموزش ساخته شود و معتبرترین اساتید در این بیمارستانها به کار گرفته شوند.
وی در خاتمه اجرای طرح تحول سلامت را یکی از اقدامات برجسته دانست و گفت: اول مهرماه برنامههای طرح تحول آموزش به دانشگاهها اعلام میشود.