گونه جدید ویروس کرونا، باعث ریزش قیمت در بازار نفت شد

20:15 - 02 دی 1399
کد خبر: ۶۸۶۳۶۱
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
کارشناس حوزه انرژی گفت: گونه جدید ویروس کرونا قیمت جهانی نفت را کاهش داد و این موضوع برای ایران که در پی ورود دوباره به بازار جهانی نفت است، خبری خوشایندی نیست.
رضا مقیمی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به فروش ۲.۵ میلیون بشکه نفت پس از برداشته تحریم‌ها اظهار کرد: علیرغم وعده‌های فراوان در دولت‌ها گذشته و حال برای کاهش وابستگی به درآمد‌های نفت، هنوز هم اقتصاد کشور به فروش نفت وابستگی شدیدی دارد و این وابستگی را می‌توان در افزایش نرخ ارز و ایجاد تنش‌های ارزی در بازار مشاهد کرد.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح  کرد: تحریم‌ها در سال اخیر فرصت مناسبی را برای جدا شدن از درآمد‌های نفتی در اختیار دولت قرار داد که می‌توانست با ایجاد زیرساخت‌هایی میزان وابستگی خود را کاهش دهد، اما آمار‌های اعلام شده برای فروش نفت در بودجه سال آینده نشان از توجه ویژه دولت به درآمد‌های نفتی است.

وی افزود: سفر وزیر نفت به مسکو برای رایزنی با یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و عضو سازمان اوپک پلاس به منظور ایجاد شرایط برای بازگشت ایران به بازار نفتی در روز‌های گذشته صورت گرفت با این وجود شرایط بازار برای بازگشت ایران بسیار سخت ارزیابی می‌شود.

مقیمی بیان کرد: طی روز‌های گذشته قیمت نفت تحت تاثیر شیوع ویروس جدید کرونا با کاهش قیمت مواجه شده است به گونه‌ای که قیمت نسبت به هفته گذشته حداقل ۳ دلار کاهش داشته و به زیر ۵۰ دلار رسیده است این کاهش لحظه‌ای قیمت نفت نشان از عدم ثبات در بازار‌های جهانی دارد و هر لحظه ممکن است با شروع موج جدیدی از بیماری کرونا قیمت‌ها به زیر ۴۰ دلار هم برسد.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: بیماری جدید که شکل جهش کرونا است طی روز‌های گذشته در بسیاری از کشورها در حال پخش است و به گفته کارشناسان شناسایی واکسن جدید این بیماری نیاز به تحقیقات شاید به میزان ۶  ماه است و این شکل از بیماری می‌تواند بدترین خبر برای بازار جهانی نفت باشد.

وی افزود: اگر این نوع جدید از بیماری کرونا دوباره شروع پیدا کند بازار نفتی با کاهش شدید تقاضا مواجه خواهد شد و این کاهش تقاضا شرایط را برای بازگشت ایران به بازار‌های جهانی سخت می‌کند اصولاً در شرایط فعلی هم بازار کشش چندانی برای فروش نفت در بازار ندارد.

مقیمی بیان کرد: در شرایط فعلی دولت باید به دنبال ایجاد ساختار‌هایی برای کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی باشد و اعلام فروش ۲.۵ میلیون بشکه نفت در بودحه آینده آینده علاوه بر خوشبینی‌های فراوانی که دارد باعث برنامه‌ریزی اشتباه برای برنانه ریزی در کشور می‌شود.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: جدا کردن اقتصاد از درآمد‌های نفتی امری مهم است که باید در کشور به سرانجام برسد با توجه به چشم انداز استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور‌های پیشرفته می‌توان پیش بینی کرد که  در سال‌های آینده میزان خرید برای سوخت‌های فسیلی کاهش  و قیمت آن نیز پایین خواهد ماند.

وی افزود: اقدامات کشور‌های نفتی در ماه‌های اخیر برای کسب بازار نیز می‌تواند جریان ورود ایران به بازار‌های انرژی را با اختلال مواجه کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *