آسیب پذیری اقتصاد از خام فروشی/ ساخت پتروپالایشگاه با صندوق پروژه

7:00 - 26 آذر 1399
کد خبر: ۶۸۴۱۱۱
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
کارشناس حوزه انرژی خام فروشی را باعث تضعیف اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: استفاده از صندوق پروژه برای تأمین نقدینگی مورد نیاز در طرح‌های پتروپالایشگاهی گامی اساسی در جلوگیری از خام فروشی است.
امیرخانی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به خام فروشی نفت در کشور اظهار کرد:  جلوگیری از خام‌فروشی در کشور بار‌ها و به کرات از سوی مدیران صنعتی و نفتی کشور بیان شده است، اما در مجموع اقدامات برنامه ریزی شده  برای جلوگیری از خام‌فروشی در کشور صورت نگرفته و سهم خام فروشی در اقتصاد کشور همچنان رو به افزایش است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: خام‌فروشی علاوه بر کاهش درآمد‌های ارزی، باعث ضربه پذیری کشور از تحریم‌های بین المللی می‌شود به گونه‌ای که محموله‌های نفتی در بازار‌های جهانی به دلیل کد شیمیایی منحصر به فرد خود به راحتی قابل پیگیری و شناسایی است این در حالی است که محصولات پتروشیمی به دلیل بازار فراوان با محدودیت کمتری برای فروش برخوردار است.
وی افزود: عمده فروش نفت  ایران مربوط به بازار‌های آسیای شرقی است و با پیشرفت تکنولوژی از طریق رصد ماهواره‌ای به راحتی می‌توان مسیر نفتکش‌های  ایرانی برای تامین نفت مورد نیاز ۴۰ پالایشگاه در آسیا شرقی را رهگیری کرد و در دور جدید تحریم‌های یکجانبه  همین مسیر یکنواخت مشکلات فراوانی را برای فروش نفت ایران ایجاد کرده است.

خانی تصریح کرد: امروزه کشور‌های پیشرفته با اگاهی از ارزش مواد پتروشیمی؛ به ادغام ساخت واحدهای پالایش و پتروشیمی می‌کنند که نتیجه آن کاهش هزینه، افزایش درآمد نفتی و پتروشیمی  می‌شود.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: بسیاری از پروژه‌های اجرایی به دلیل کمبود نقدینگی متوقف شده‌اند در حالی که سرمایه سرگردان در دست مردم بیش از ۲ هزار میلیارد تومان است، نمونه موفق آن را می‌توان  تامین ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه از طریق اوراق سلفی موازی توسط  ستاره خلیج فارس عنوان کرد.

وی افزود: تحریم‌های اقتصادی درآمد‌های دولتی را به شدت کاهش داده است و برای توسعه صنعت پتروشیمی باید به منابع مالی دیگر مانند صندوق پروژه و استفاده از منابع ریالی سرگردان در بازار اقتصاد روی آورد، کاهش نقدینگی در بازار می‌تواند علاوه بر حفظ ارزش ریالی باعث افزایش بخش تولید در چرخه اقتصاد کشور شود.

خانی ادامه داد: علاوه بر تامین منابع مالی از طریق نقدینگی موجود در بازار دولت می‌تواند با ارائه خوراک با تنفس یکساله، به واحد‌های پتروپالایشگاهی ظرف یک سال باعث ایجاد مشوق‌های فراوان برای سرمایه گذاری شود و زمان بازگشت سرمایه را کاهش دهد.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: روند استقبال از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر باعث چشم انداز  منفی سوخت‌های فسیلی مانند بنزین و گاز مایع شده است برای حضور چشمگیر در بازار‌ها نیاز است که بازار مواد پتروشیمی را تقویت کنیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *